About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Data: 29.11.2015

Cinci afaceri sociale au fost create si functioneaza in prezent, in urma implementarii proiectului "Solutii integrate pentru probleme sociale si de mediu". Acestea integreaza pe piata muncii din Romania 28 de persoane apartinand unor grupuri dezavantajate economic si social si au creat in total 41 de noi locuri de munca, pana in prezent.

Miercuri, 25 noiembrie, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, initiatorul proiectului, impreuna cu partenerii au prezentat rezultatele finale ale acestuia, in cadrul conferintei "Modele de business ale afacerilor sociale".

In deschidere Costel Popa, manager de proiect si presedintele Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, a vorbit despre activitatile majore si metodologia de implementare care au condus la atingerea obiectivului principal al proiectului, respectiv dezvoltarea economiei sociale in Romania.Astfel, prin implementarea proiectului au fost obtinute urmatoarele rezultate:

  • crearea si functionarea a 5 afaceri sociale: EcoSocial ATELIER din Bucuresti, EcoSocial TRADITII din Merisani, Arges; EcoSocial MESTESUG din satul Lunca, Tulcea, EcoSocial STUF din Letea, Tulcea si EcoSocial TURISM din Tarcau, Neamt. Acestea formeaza Reteaua EcoSocial: www.reteauaecosocial.ro
  • crearea a 41 de noi locuri de munca
  • angajarea in cadrul celor 5 intreprinderi sociale a unui numar de 28 de persoane apartinand grupurilor defavorizate economic si social: femei in situatii de risc, romi, persoane din comunitati izolate
  • cercetarea "Modele de business ale afacerilor sociale", care analizeaza piata afacerilor sociale din Romania, identifica modelele de business si problemele intampinate in dezvoltare (studiul poate fi consultat aici: http://www.ecopolis.org.ro/files/STUDIU%20a5-web.pdf)
  • identificarea la nivel local a unor solutii pentru conservarea patrimoniului cultural si protejarea mediului inconjurator prin intermediul produselor create in cadrul Retelei EcoSocial


Cele cinci afaceri sociale au fost dezvoltate impreuna cu asociatii si institutii, partenere locale in proiect, respectiv: Asociatia Letea in UNESCO din satul Letea, Asociatia Partener pentru Tine, din Merisani, judetul Arges, Primaria Comunei Tarcau, judetul Neamt si primaria Comunei Ceamurlia, pentru afacerea din satul Lunca, judetul Tulcea. Afacerile dezvoltate sunt:

EcoSocial ATELIER care isi desfasoara activitatea in domeniului productiei publicitare, oferind servicii de design si realizare obiecte decorative, promotionale si accesorii bazate pe tiparele traditionale. Are 8 angajati, din care 6 apartin grupurilor defavorizate economic si social. In vederea promovarii afacerii a fost dezvoltat site-ul www.ecosocialatelier.ro.

EcoSocial MESTESUG are ca domeniu de activitate realizarea de obiecte din papura prin impletire manuala. Afacerea are un numar de 8 angajati, din care 5 apartin grupurilor defavorizate economic si social: www.ecosocialmestesug.ro.

EcoSocial STUF ofera servicii de construire acoperisuri din stuf dupa metode traditionale. Are 8 angajati, din care 5 apartin grupurilor defavorizate economic si social: www.ecosocialstuf.ro.

EcoSocial TURISM se ocupa de productia de brichete pentru incalzirea de locuinte si cladiri. Afacerea are 8 angajati, din care 5 apartin grupurilor defavorizate economic si social: www.sestarcau.ro.


Toate cele 5 afaceri sociale sunt functionale in prezent, preiau comenzi si participa la targuri de economie sociala si targuri zonale si nationale.

Cercetarea "Modele de business ale afacerilor sociale", realizata in cadrul proiectului si prezentata in conferinta de miercuri a urmarit evaluarea capacitatii sectorului format din afaceri sociale de a genera solutii viabile sociale si de mediu.

Oana Toiu, coordonatorul cercetarii a subliniat una dintre concluziile importante ale studiului, anume ca perspectivele de crestere economica a afacerilor sociale sunt favorabile, avand in vedere ca veniturile incasate in anul precedent sunt mai mari fata de anii anteriori, conform declaratiilor celor 33 de organizatii si societati respondente in cadrul studiului.Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului "Solutii integrate pentru probleme sociale si de mediu", initiat si coordonat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, in parteneriat cu Primaria Ceamurlia de Jos, Asociatia Letea in UNESCO, Primaria Tarcau si Asociatia Partener pentru Tine.

Proiect cofinantat prin Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeste in oameni!"

sursa www.HOTNEWS.ro

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Asociatii:

» Apelul restrâns de proiecte „Reducerea sărăciei”: proiectul S.M.A.R.T. – Servicii Multifuncționale Anti-sărăcie pentru Reintegrare și Transformare, contractat
» Ionut Sandu si Roxana Sandu sunt noii lideri nationali ai Asociatiei “Misiunea Crestina Armata Salvarii din Romania”
» Astăzi, de Ziua Drepturilor Omului, Asociatia ANGEL invita Guvernul Romaniei toti actorii sociali sa promoveze pe agendele publice necesitatea de a garanta Dreptul la Locuinta
»
» Contestatii: Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina sa de internet, ghidul solicitantului pentru accesarea submasurii 6.2 - Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale, versiunea consultativa, sesiunea a treia – 2017.
» Asociatia Armata Salvării inaugurează în Iași un magazin SALVATtex și un atelier de Redesign
»
» Solicitare privind problema "conditiilor artificiale" din cadrul AFIR. Intrebari deschise adresate Guvernului.
» Proiectul ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc” s-a incheiat
»
» Ingrijirea la domiciliu profesionalizata, avantaje, provocari, recomandari,
»
» 4 serii de cursuri de calificare în meseria de ”Îngrijitor bolnavi la domiciliu”.
» Lansare SES CIFIX RELAX – centru de intretinere fizica si sport, in regiunea Sud Muntenia
» Rromii: intre trecut si prezent
» Asociaţia pentru Formare în Domeniul Securităţii Private (AFDSP) lansează un proiect de incluziune ocupatională dedicat grupului vulnerabil reprezentat de persoanele de etnie rromă
» Eugen Nicolăescu: Spitalele ar putea funcţiona ca regii autonome, societăţi comerciale sau ONG-uri
» Rolul intreprinderilor sociale in dialogul social si cetatenia activa
» Economia sociala, cheia de iesire din inchisoare
»
» Conferința internațională Economia socială în practică : rolul economiei sociale în reintegrarea socio-profesională a persoanelor defavorizate
» Seminarul “Responsabilitatea Socială în proiectele turistice”
» In perioada 26-28 Aprilie 2013, va avea loc la Complex Caro-Golf din București, târgul de economie socială organizat de HR Specialists în parteneriat cu Asociația RENINCO, în cadrul proiectului “Mai aproape de oameni, prin forme ale economiei sociale”,
» Facilitățile pentru angajatorii persoanelor cu dizabilități: de la teorie la practică
» ”Proactiv - de la marginal la incluziv” - promovarea activa a incluziunii sociale pe piata muncii prin activarea economiei sociale
» Asocierea, o solutie pentru productia agricola locala
» Asociatia E31 Pentru Viitor organizeaza expozitia “Cretiv!Inovativ!”
» Asociatia de producatori Dabuleni - Casa Pepenilor, exemplu pe piata romaneasca
» Proiect de succes din Romania: Centru rezidential de asistenta medico-sociala pentru persoane varstnice
» Organizatiile neguvernamentale protesteaza impotriva atacului concertat la adresa democratiei si a statului de drept
» Job-Club pentru someri
» Ziua Mondiala a Mediului 2012 Economia verde si dezvoltarea sustenabila a naturii prin turism
» Habitat for Humanity Romania de două ori pe podium la Gala Societatii Civile cu proiectul Big Build 2011
» HOSPICE Casa Sperantei, premiata pentru 2 decenii de activitate in Romania
» Asociatia Alternative Sociale din Iasi se numara printre castigatorii Galei Societatii Civile 2012
» Invitatie Masa Rotunda, 24.04.2012 Ploiesti: “Economie Socială între incluziune, responsabilitate corportativă și antreprenoriat social”
» Masa rotunda: “Economie Socială între incluziune, responsabilitate corportativă și antreprenoriat social
» Habitat for Humanity Romania a demarat programul Protejeaza-ti caminul, pregateste-ti comunitatea!
» Antreprenoriat social pentru comunitatile dezavantajate de rromi
» Antreprenoriat si oportunitati de cariera la evenimentul de lansare Akcees
»
» Reciclarea deseurilor, o sansa pentru persoanele aflate in dificultate
» Delta Antreprenor – turismul poate imbunatati viata localnicilor
» Sunt deschise inscrierile pentru expozanti la Targul de martisor cu produse realizate de ONG-uri
» Proiect de antreprenoriat social pentru rromii din judetul Iasi
» Modelul Economiei Sociale în România: economia socială oferă profit pentru oameni
» Asociatia Culturala Momentum a demarat inscrierile in programul Unite Cultures Through Culture – U.C.T.C. !
» S-a lansat programul de sprijin pentru dezvoltarea de intreprinderi sociale
» Organizatiile neguvernamentale: Asociatii - scurta descriere
»
» In Baia Mare, ASSOC a deschis primul restaurant social din Romania
» Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi?
» Good practice in social inclusion
»
» Sacosa de Panza cauta studenti voluntari
» AUR
»
» LOGO & MOTTO