Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Duminică, 20 octombrie 2019, a avut loc primul protest STOP 5G din România numit „Stop 5G - viața și proprietatea noastră mai importante decât tehnologia voastră!”

Data: 21.10.2019

Duminică, 20 octombrie 2019, a avut loc primul protest STOP 5G  din România numit „Stop 5G - viața și proprietatea noastră mai importante decât tehnologia voastră!”. Marșul s-a desfășurat în București, începând cu ora 16:30, pe ruta: Ministerul Comunicațiilor - Ministerul Justiției - Parlament.

Organizatorii invita institutiile statului precum și toți actorii politici să protejeze drepturile garantate de Constituție în special: Dreptul la viață, Dreptul la sănătate, Dreptul la proprietate și Dreptul la intimitate și să manifeste precauție solicitându-le ca orice demers legislativ să se fundamenteze pe studii de impact, cercetări medicale și dezbateri transparente!Reprezentanti ai societatii civile si cetateni  am solicitat Guvernului României să renunțe la proiectul de OUG prin care se dorește plasarea unui număr foarte mare de antene 5G pe blocuri de locuințe, în locuri publice, în parcuri, pe terenuri agricole, în păduri, pe pajiști și în arii naturale protejate, fără autorizație de construcție și fără acordul proprietarilor. Până în prezent, 77 de organizații și-au exprimat sprijinul și au semnat Memoriul Național STOP 5G adresat Ministerului Comunicațiilor, Guvernului și altor instituții ale Statului Român.

ORGANIZATORI: Grupul STOP 5G (https://www.facebook.com/stop5gromania/) și Asociaţia Pro Consumatori (www.apc-romania.ro)


Au luat cuvântul mai multi reprezentanți ai Societății Civile dintre care menționăm: ADRIAN ACIU(Coordonator), COSTEL STANCIU, ADRIAN VORNICU, ANCA NITULESCU, MARINA-IOANA ALEXANDRU, POMPILIU DIPLAN, EUGEN LUCAN, COSTACHE NECHITA, GEORGE STOIAN, FELICIEN HOTIU, DUMITRU BĂLAN, MIHAI TOCIU.  Acestia au  detaliat motivele  pentru care protestăm impotriva promovarii tehnologiei si a legislatiei 5G in Romania. Principalele argumente si mesaje aduse in atentia opiniei publice de vorbitori au fost: 

1) Radiațiile generate de tehnologia 5G au efecte nocive asupra sănătății oamenilor, florei și faunei;
2) Tehnologiile invazive 5G au impact negativ asupra echilibrului întregului ecosistem, prin radiațiile emise de rețelele de telecomunicații;
3) Se încalcă legislația în vigoare, inclusiv multiple tratate internaționale;
4) Se încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor, ce sunt protejate de Constituție și Carta Drepturilor Omului;
5) Proiectul de OUG introduce forțat unele proceduri ilicite, destinate profitului corporațiilor și în detrimentul sănătății cetățenilor;
6) Proiectul de OUG sfidează voința suverană a poporului român;
7) Nerespectarea Principiului precauției stipulat de legislația internațională și cerut de mii de cetățeni români prin petițiile semnate și solicitat de comunitatea internațională prin Apelul internațional împotriva tehnologiei 5G, în care se dovedește cu argumente științifice că această tehnologie este nocivă. Acest principiu trebuie aplicat deoarece s-a dovedit prin mii de studii și prin numeroasele cazuri de boli apărute că tehnologia 5G afectează grav sănătatea.
8) Graba forțată și nejustificată cu care se urmărește de către guverne și corporații implementarea tehnologiilor 5G, fără a fi prioritizată siguranța populației și a mediului, nu reprezintă o dezvoltare tehnologică sustenabilă, ci o strategie pentru o crimă împotriva umanității și a mediului înconjurător.
9) Fiind în campanie electorală, Coaliția STOP 5G invită pe toți candidații la alegerile prezidențiale, precum și pe noul Prim-ministru al României, domnul Ludovic Orban, să-și precizeze public poziția față de tehnologia 5G precum și ce demersuri vor face ca să scoată de pe agenda legislativă propunerea actualei OUG care promovează, în mod abuziv, tehnologia 5G în România. 

Pe întreaga durată a mitingului s-au alaturat mai mulți cetățeni și activisti ai societății civile, un număr total de peste 300 de participanți fiind estimat de către organizatori. 

Suntem profund recunoscători tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment și invităm și alte organizații ale Societății Civile să ni se alăture pentru a scoate de pe agenda guvernului inițiativa acestei ordonanțe de urgență . 
Organizatorii invita instituiile statului precum și toți actorii politici să protejeze drepturile garantate de Constituție în special: Dreptul la viață, Dreptul la sănătate, Dreptul la proprietate și Dreptul la intimitate și să manifeste precauție solicitându-le ca orice demers legislativ să se fundamenteze pe studii de impact, cercetări medicale și dezbateri transparente!

Secretariatul Tehnic al Coalitiei “STOP 5G!”

Materialul video al Protestului poate fi accesat de aici:  www.facebook.com/ProDeciziiInformate/videos/572473400162584

#STOP5GRomânia #SePoate

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Coalitii & Retele:

» Duminică, 20 octombrie 2019, a avut loc primul protest STOP 5G din România numit „Stop 5G - viața și proprietatea noastră mai importante decât tehnologia voastră!”
» Va solicitam sprijinul urgent in sprijinirea demersului nostru de modificare a legislatiei tutunului in vederea scaderii consumului de tutun in randul copiilor.
» Când statul eșuează, reușesc oamenii. Ești unul dintre ei?
» Cum (mai) revoluţionăm accesul tinerilor la piaţa muncii? O posibilă soluţie din Statele Unite Citeste mai mult: adev.ro/p441yd
» Victimele POSDRU si viitoarele victime POCU trag un nou semnal de alarmă!
» Raportul întâlnirii dintre reprezentanții Ministerului de Finanțe și beneficiarii POSDRU
» Scrisoare deschisă : Victimele POSDRU trag un nou semnal de alarmă!
» Ministerul Fondurilor Europene a promis găsirea unor soluții pentru beneficiarii care au acumulat datorii în timpul implementării proiectelor POSDRU
» Răspuns ”Scrisoare deschisă cu privire la o reală aministie fiscală pentru beneficiarii fondurilor europene”
» Scrisoare Deschisă cu privire la o reală amnistie fiscală pentru beneficiarii fondurilor europene adresată Prim-Ministrului României, domnul Dacian Cioloș
» Poziția publică față de acuzația adusă doamnei Mihaela Gună. Doamna Gună nu a participat la nicio ședință a plenului în CES.
» Mai sunt 3 zile pana la inchiderea listelor pentru inscrierea la Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala.
» Antreprenori sociali, semnati in favoarea intreprinderilor sociale!
» CONFERINTA NATIONALĂ “Incluziune si economie sociala. Modele regionale - bune practici europene”
» Alba: Conferinţă naţională pe tema economiei sociale la Alba Iulia
» Start Up Your Idea 2012, testează viabilitatea ideii tale si apoi transformă visul într-un business plan solid