Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

15 mai : Simona Voicescu, Presedinte Asociatia Necuvintele

Data: 15.05.2017

Doamna Simona VOICESCU este propunerea facuta de asistent social Mili ALEXA catre www.economiesociala.net pentru OMUL ZILEI, azi 15 mai 2017.

 

Pentru ca:
-a făcut faţă cu mult CURAJ ameninţărilor telefonice şi e-mailurilor agresorilor, dar nu a dat înapoi si a continuat eforturile de a apara drepturile victimelor violentei domestice
-prin eforturile sale, Simona Voicescu a avut un rol cheie în consolidarea legislaţiei naţionale privind ordinele de restricţie şi în educarea publicului şi a instituţiilor de aplicare a legii cu privire la identificarea şi ajutarea victimelor violenţei domestice.
- atunci când şi-a dat seama cât de puţine ONG-uri se ocupă de problema violenţei domestice, a ştiut că acela este domeniul asupra căruia trebuie să-şi concentreze eforturile. În 2013, a înfiinţat ONG-ul Asociaţia Necuvinte. 


În 2007, Departamentul de Stat al SUA a înfiinţat Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume”, pentru a onora femeile care demonstrează curaj excepţional şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, egalităţii femeilor şi progresului social. În fiecare an, fiecare ambasadă poate nominaliza un candidat pentru acest premiu. Inspirată de hotărârea, compasiunea şi  curajul lor, Ambasada SUA la Bucureşti a premiat, alături de persoana nominalizată pentru Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume”, patru alte românce curajoase.

DISCURSUL AMBASADORULUI SUA, HANS KLEMM, LA CEREMONIA DE PREMIERE A FEMEILOR CURAJOASE DIN ROMÂNIA

Bună seara tuturor. Sunt încântat că aţi putut participa alături de noi la celebrarea a cinci femei din România care întruchipează compasiunea, perseverenţa şi, mai presus de orice, curajul. Deşi aceste femei au experienţe diferite şi îşi desfăşoară activitatea în domenii diferite, le uneşte dorinţa de a înfrunta unele dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă România. Le suntem recunoscători pentru eforturile lor neîntrerupte şi suntem mândri să le onorăm aici.

Cuvintele spuse de Prima Doamnă Melania Trump recent la Washington, la ceremonia de premiere a femeilor curajoase din întreaga lume le-ar putea descrie la fel de bine pe toate femeile pe care le onorăm în această seară. Citez:

“Fiecare dintre aceste femei curajoase are o poveste extraordinară care trebuie să ne inspire pe fiecare dintre noi să realizăm mai mult decât ne-am imaginat vreodată că este posibil. Vieţile lor ne reamintesc de capacităţile infinite ale spiritului uman atunci când el este îndrumat de claritate morală şi de dorinţa de a face bine.”

Cu acestea în minte, doresc să spun câteva cuvinte despre marea câştigătoare, Simona Voicescu.

Când şi-a dat seama cât de puţine ONG-uri se ocupă de problema violenţei domestice, doamna Voicescu a ştiut că acela este domeniul asupra căruia trebuie să-şi concentreze eforturile. În 2013, ea a înfiinţat de una sigură ONG-ul Asociaţia Necuvinte, şi s-a expus imediat la posibile acte de răzbunare ale abuzatorilor, ca şi la gândirea adânc înrădăcinată cu privire la rolurile bărbaţilor şi femeilor în societate.

Se întâlnea cu victime ale violenţei domestice în parcuri publice şi la cafenele, fără a avea în apropiere pe nimeni care să le protejeze. Şi-a înregistrat ONG-ul pe adresa de acasă, care a devenit apoi publică. A făcut faţă ameninţărilor telefonice şi e-mailurilor agresorilor, dar nu a dat înapoi. Deşi recunoaşte că la început i-a fost teamă, şi-a făcut curaj şi a perseverat. Şi a perseverat nu doar împotriva agresorilor, ci şi împotriva demnitarilor guvernamentali care, cel puţin la început, nu îi împărtăşeau gradul de îngrijorare sau atitudinea.

Însă datorită eforturilor sale neobosite, în doar câţiva ani, doamna Voicescu a devenit un lider în eforturile de soluţionare a unei probleme considerate mult timp tabu în România. Şi, mai important de atât, ea a obţinut rezultate.

Necuvinte” are acum trei angajaţi cu normă întreagă şi beneficiază de o „armată” devotată de circa 50 de voluntari. Prin eforturile sale, doamna Voicescu a avut un rol cheie în consolidarea legislaţiei naţionale privind ordinele de restricţie şi în educarea publicului şi a instituţiilor de aplicare a legii cu privire la identificarea şi ajutarea victimelor violenţei domestice.

Succesul său s-a datorat capacităţii sale de a-şi crea relaţii atât în rândul companiilor, cât şi al instituţiilor guvernamentale. Companiile îi oferă finanţarea necesară pentru programe; politicienii şi poliţia adoptă şi aplică legile care oferă mai multă siguranţă femeilor din România.

Etica profesională pragmatică, perseverenţa şi curajul doamnei Voicescu contrazic opinia că violenţa domestică este o problemă personală care a existat dintotdeauna şi la care nu există soluţie. Drept urmare, victimele violenţei domestice au un puternic susţinător, în timp ce alţi activişti aflaţi la început de drum au o sursă de inspiraţie pentru propria activitate.

Doamnelor şi domnilor, v-o prezint Simona Voicescu.


PS: Daca stii o persoana sau un profesionist care prin activitatea sa, prin curaj, abnegatie, profesionalism, daruire sau oricare alte virturi manifestate a facut ceva extraordinar azi, te rog fa propunerea ta pentru OMul Zilei ! O piti face comentand in spatiul oricarei postari. Noi o vom vedea, o vom analiza si o vom promova ! "OMul sfinteste locul".


surse: angajatorul.meu ; facebook.com


comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: