Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Lansam campania „BunăStare pentru Fiecare” cu o serie de interviuri cu practicieni si lideri ai societatii civile

Data: 06.04.2020


Stimați colegi,

Dragi români,

 

În luna aprilie, Asociația Armata Salvării din România lansează o serie de interviuri adresate unor practicieni din serviciile sociale, lideri comunitari sau ai organizațiilor sindicale și patronale, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, promotori de modele de bună practică ai societății civile, precum și a unor personalități ale vieții sociale, culturale, științifice  sau politice.

 

Interviurile sunt structurate în jurul conceptelor de „combaterea sărăciei” și „promovarea bunăstării”. Campania este inspirată de înțelepciunea tradițională și are că motto „Binele este absența răului, iar bunăstarea este absența sărăciei”. Scopul acestor interviuri este descoperirea, identificarea și promovarea exemplelor personale, a modelelor de bună practică sau a metodologiilor (validate de experiența dumneavoastră) care pot reprezenta soluții sau abordări inovative, pentru promovarea unor politici sociale care au în centru bunăstarea cetățenilor și statul bunăstării.  

 

În cadrul campaniei „BunăStare pentru fiecare”, vă rugăm să aveți amabilitatea de a ne răspunde succinct la întrebările pe care le-am sugerat mai jos. Răspunsurile dumneavoastră urmează să fie publicate pe pagină web a proiectului SMART, pe www.economiesociala.net, și în rețelele de social-media deținute de Asociația Armata Salvării, sau în alte publicații care vor disemina sau vor prelua mesajele campaniei.

 

Va rugăm să multiplicați acest mesaj prin e-mail sau rețelele de socializare cu speranța că vor răspunde acestei provocări cât mai multe persoane. Sperăm să adunăm cât mai multe idei valoroase pentru bunăstarea României!

 

De asemenea, vă rugăm să ne trimiteți răspunsurile dumneavoastră colegei noastre Andreea Gudin, la adresa andreea.gudin@armatasalvarii.ro, în vederea tehnoredactării și publicării textului în cel mai scurt timp.

 

Rugămintea este ca răspunsurile să fie însoțite de câteva rânduri biografice despre dumneavoastră și de o fotografie.

 

Vă mulțumim pentru amabilitatea de a da curs inițiativei noastre și așteptăm cu interes răspunsurile dumneavoastră la întrebările de mai jos:

1.    1. Ce reprezintă pentru dumneavoastră bunăstarea? Cum o definiți?
2. Dacă ați oferi un exemplu din viața dumneavoastră sau din experiență profesională ce poate constitui un model de bună practică în promovarea bunăstării sau în combaterea sărăciei, care ar fi acela?
3.Care este  ideea dumneavoastră ce poate aduce plus-valoare pentru crearea unui stat al bunăstării?

            Întrebare facultativă:

4.  4.În situația actuală, a unei crize planetare (existența pandemiei COVID-19), considerați că s-ar putea redefini conceptul de bunăstare?

Va multumim !

 

Cu deosebita consideratie,

 

Eugen LUCAN

Asistent Social Principal

Coordonator Proiect SMART

eugensucces@yahoo.com

+4074113444

……………………………………………………………………………………………………………

Despre proiectul SMART:

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de € 1.237.069,44, oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare Locală.

Obiectivul proiectului SMART este de a reduce sărăcia și de a crește coeziunea economică și socială, creând un model de intervenție comunitară, care îmbină activitățile de intervenție socială cu măsurile de dezvoltare comunitară, implicând toți actorii comunitari din Iași, Ploiești și București.

În acest sens, proiectul va îmbunătăți viața a 1600 de beneficiari prin crearea unui model comunitar, multiregional de intervenție pentru furnizarea de servicii educaționale și sociale. Alături de serviciile multifuncționale de incluziune socială dedicate grupurilor defavorizate, proiectul va colecta și promova intervențiile de bună practică de la nivel local și national. Aceste acțiuni vor fi realizate prin intermediul unui portal online și va crea platforme de dialog social și civic între municipalitățile mai sus-amintite și societatea civilă, pentru a crea un nivel mai mare de coeziune socială și economică care să promoveze sustenabilitatea.

Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene și este derulat la nivel multiregional, pe parcursul a 36 de luni, în parteneriat cu Salvation Army Norway.

Despre Granturile Norvegiene:
Granturile Norvegiene reprezintă contribuția Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și consolidarea relațiilor bilaterale între statele beneficiare și cele donatoare.

*Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

 

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Campanii:

» Bunastarea inseamna sustinerea economiei sociale - interviu cu domnul Florian Sălăjeanu, președintele asociației ASSOC Baia Mare și președintele filialei Maramureș-Sălaj a CNASR
» Lansam campania „BunăStare pentru Fiecare” cu o serie de interviuri cu practicieni si lideri ai societatii civile
» APAL face o cerere de interventie si solicita judecarea a 8 cetateni prezenti la mitingurile din 10 august in stare de libertate. Rugam societatea civila sa fie solidara acestui demers !
» Luna MAI este luna promovării economiei sociale.
» Om cu om, actiune cu actiune. Zambet cu zambet: Saptamana Nationala a Voluntariatului se desfasoara in perioada 15-21 mai 2017, si reuneste peste 200 de evenimente diverse, in peste 50 de localitati mai mari sau mai mici din tara
» Va rugam sustineti petitia: Împreună pentru Drepturile Omului
» Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a semnat Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035
» Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035, pe care avem rugămintea să o semnați în numele personal și al organizațiilor pe care le reprezentați
» Prima TV dă startul campaniei Zilele Speranţei
» Comisia Europeana lanseaza Anul european al cetatenilor
» Campanie de promovare a strategiei dezvoltare interculturala a judetului Suceava
» Campania ROMANIA de IMPACT a ajuns la final
» ASSOC lanseaza o campanie pentru sensibilizarea angajatorilor: „Suntem diferiți, la fel ca toți ceilalți !“
» Saptamana Egalitatii de Sanse 16-20 ianuarie 2012
» Ajută si tu campania „Eu cum ajung la Scoală?” Microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiti să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la Scoală
» Campanii de promovare (faza a doua) in cadrul proiectului stagii de practica si consiliere vocationala pentru elevi, in vederea facilitarii integrarii lor ulterioare pe piata muncii
» Campania "Traieste sanatos" in cadrul unui program de economie sociala
» Raed Arafat, Melania Medeleanu si Adrian Despot sustin campania ONGFest
» Campanie de promovare a culturii antreprenoriale in cadrul proiectului strategic Alternative pentru somaj