About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Un inventar al rezultatelor FIDELIS si... un An Nou fericit!

Aho, aho in toata tara! Odata cu 2015, proiectul ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc” s-a cam incheiat, deci – un prilej grozav de a lua rezultatele la numarat.

Pe parcursul celor 12 luni de implementare (decembrie 2014 – decembrie 2015), in cadrul proiectului FIDELIS au fost intreprinse diverse actiuni de dezvoltare a economiei sociale si promovare a unei societati incluzive in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia (Prahova).

Inainte de a insira rezultatele definitorii inregistrate in cadrul proiectului FIDELIS, va aducem la cunostinta ca toti indicatorii previzionati au fost atinsi in proportie de 100%, fapt ce ne onoreaza şi, in acelaşi timp, ne angajeaza sa mentinem sustenabilitatea proiectului prin continuarea si valorificarea rezultatelor.

Concret, in regiunea Bucuresti Ilfov, in cadul proiectului FIDELIS au fost infiintate doua centre de recuperare ambulator si ingrijire la domiciliu: ”KFM Medical” (com. Ciolpani, jud. Ilfov) si ”MED Recup” (Bucuresti) specializate in servcii de recuperare medicala in regim ambulator (fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic) si de ingrijire bolnavi la domiciliu. Acestea au statut de intreprindere sociala, au creat 26 locuri de munca, dintre care 15 au fost ocupate de persoane apartinand grupurilor vulnerabile.

Tot in regiunea Bucuresti Ilfov, un numar de 33 femei in situatii de risc si persoane cu dizabilitati au fost instruite in meseria de ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu”, iar in urma examenului de atestare a competentelor profesionale acestia au primit certificate recunoscute la nivel national si international.

In regiunea Sud Muntenia, mai exact in comuna Gornet din jud. Prahova, au fost infiintate alte doua SES-uri, una dintre acestea - ”Aqua ProImage”, desfasurand servicii de tipografie si imprimare, precum: branding, creatie si editare grafica materiale publicitare, servicii DTP etc., iar celalalt SES – ”Cifis Relax” - activitati sportive indoor si outdoor, plus furnizarea de servicii de intretinere fizica si masaj corporal. Aceste entitati economice au generat 19 locuri de munca, dintre care 11 sunt destinate persoanelor cu risc de marginalizare.

Programul de formare profesionala ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu” a fost desfasurat si in regiunea Sud Muntenia, rezultatul constand in calificarea si certificarea a 12 persoane din grupul tinta.

La toate acestea se mai adauga: orientarea/consilierea in economie sociala a unui numar de 140 persoane; formarea specializata a managerilor de intreprindere sociala (curs ”Manager de Intreprindere Sociala”); organizarea a 4 evenimente de comunicare si promovare (2 conferinte de lansare si 2 de inchidere si diseminare a rezultatului proiectului).

Asocitia Handicapatilor Somatici din Romania, in numele intregii echipe FIDELIS, va ureaza Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un An Nou fructuos! La multi ani!

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectul FIDELIS, contactaţi Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania, tel: 021 312 27 81 e-mail: ahsr@arexim.ro, site: www.ahsr-fidelis.ro.


de AHSR CRRS la 23.12.2015
» Asociația Brahma anunță lansarea proiectului „IMPACT - Inserția și Mobilitatea Profesională prin Acțiuni de Calitate dedicate Tinerilor”
» Ashoka aduce la Cluj semifinala celei mai mari competitii europene de inovare sociala, editia 2018
» LANSARE GRANT CERCETARE STIINTIFICA IN DOMENIUL DERMATOLOGIEI
» #Filantropi2016: Patru Mâini caută grădinițe și școli care au nevoie de îmbunătățiri, în cea de-a patra ediție a campaniei anuale de renovări
» Oficial, proiectul FIDELIS a fost incheiat prin diseminarea rezultatelor inregistrate in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia
» Principiul egalitatii de sanse pentru un tratament egal si anti-discriminatoriu
» Ingrijirea la domiciliu specializata – alternativa spitalelor de recuperare
» Avantajele angajarii intr-o structura de economie sociala
» Incluziunea sociala – baza pentru o prosperitate impartasita si de durata
» Conferință națională “Noi idei de afaceri şi abilități necesare în economia socială”
» Simpozion realizat la Huși privind aspecte juridice în Economia Socială
» MEOSZ Ungaria - model de buna practica in economia sociala
» Interprindere de economie sociala: aspecte diferentiale definitorii
» Protecția mediului și consumul rațional: premisa unei dezvoltări durabile
» STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALĂ ÎNFIINȚATE ÎN CADRUL PROIECTULUI „ECONOMIA SOCIALĂ ESTE ȘANSA MEA!”
» Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania: istoric, misiune, realizari
» Structură Economică Socială devenită operaţională în comuna Pădureni
» Curs gratuit de ”Lucrator in comert” pentru rromii din regiunea Bucuresti-Ilfov
» Lansare SES CIFIX RELAX – centru de intretinere fizica si sport, in regiunea Sud Muntenia
» Curs gratuit cu subventie la absolvire pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc
» Beneficiar de succes: Lucia Artag
» AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent social si lectori
» AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent medical si lectori
» Dezbatere publica: Statutul ocupațional al rromilor: meserii, riscuri, asteptari
» 166 de liceeni braşoveni fac practică online şi offline prin proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”
» AHSR rectruteaza personal: peste 20 locuri de munca disponibile in diferite meserii
» „ADMIS” e pe TV: spoturi video ce incurajeaza integrarea rromilor pe piata muncii
» AHSR organizeaza gratuit cursul de ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu” pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc
» STIATI CA...? – personalitati ilustre de etnie rroma
» Egalitatea de sanse – concept, drept, aplicabilitate
» World Vision Romania propune un model de ferma demonstrativa pentru reforma invatamantului agricol si pentru oportunitatile din agricultura oferite de UE