A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Un inventar al rezultatelor FIDELIS si... un An Nou fericit!

Aho, aho in toata tara! Odata cu 2015, proiectul ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc” s-a cam incheiat, deci – un prilej grozav de a lua rezultatele la numarat.

Pe parcursul celor 12 luni de implementare (decembrie 2014 – decembrie 2015), in cadrul proiectului FIDELIS au fost intreprinse diverse actiuni de dezvoltare a economiei sociale si promovare a unei societati incluzive in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia (Prahova).

Inainte de a insira rezultatele definitorii inregistrate in cadrul proiectului FIDELIS, va aducem la cunostinta ca toti indicatorii previzionati au fost atinsi in proportie de 100%, fapt ce ne onoreaza şi, in acelaşi timp, ne angajeaza sa mentinem sustenabilitatea proiectului prin continuarea si valorificarea rezultatelor.

Concret, in regiunea Bucuresti Ilfov, in cadul proiectului FIDELIS au fost infiintate doua centre de recuperare ambulator si ingrijire la domiciliu: ”KFM Medical” (com. Ciolpani, jud. Ilfov) si ”MED Recup” (Bucuresti) specializate in servcii de recuperare medicala in regim ambulator (fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic) si de ingrijire bolnavi la domiciliu. Acestea au statut de intreprindere sociala, au creat 26 locuri de munca, dintre care 15 au fost ocupate de persoane apartinand grupurilor vulnerabile.

Tot in regiunea Bucuresti Ilfov, un numar de 33 femei in situatii de risc si persoane cu dizabilitati au fost instruite in meseria de ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu”, iar in urma examenului de atestare a competentelor profesionale acestia au primit certificate recunoscute la nivel national si international.

In regiunea Sud Muntenia, mai exact in comuna Gornet din jud. Prahova, au fost infiintate alte doua SES-uri, una dintre acestea - ”Aqua ProImage”, desfasurand servicii de tipografie si imprimare, precum: branding, creatie si editare grafica materiale publicitare, servicii DTP etc., iar celalalt SES – ”Cifis Relax” - activitati sportive indoor si outdoor, plus furnizarea de servicii de intretinere fizica si masaj corporal. Aceste entitati economice au generat 19 locuri de munca, dintre care 11 sunt destinate persoanelor cu risc de marginalizare.

Programul de formare profesionala ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu” a fost desfasurat si in regiunea Sud Muntenia, rezultatul constand in calificarea si certificarea a 12 persoane din grupul tinta.

La toate acestea se mai adauga: orientarea/consilierea in economie sociala a unui numar de 140 persoane; formarea specializata a managerilor de intreprindere sociala (curs ”Manager de Intreprindere Sociala”); organizarea a 4 evenimente de comunicare si promovare (2 conferinte de lansare si 2 de inchidere si diseminare a rezultatului proiectului).

Asocitia Handicapatilor Somatici din Romania, in numele intregii echipe FIDELIS, va ureaza Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un An Nou fructuos! La multi ani!

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectul FIDELIS, contactaţi Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania, tel: 021 312 27 81 e-mail: ahsr@arexim.ro, site: www.ahsr-fidelis.ro.


de AHSR CRRS la 23.12.2015