About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

ARNOUD RASKIN in ROMÂNIA

Data: 11.09.2017

Ashoka Fellow din 2011, Arnoud a revoluționat modul în care sunt educați și asistați copiii străzii pentru a le oferi acestora șanse mai mari de a se reintegra în societate. Prin inovația sa educațională, Școala Mobilă, lecțiile interactive de drepturile copilului, literatură, matematică, vocabular, educaţie pentru sănătate, terapie creativă, prevenire consum droguri, prevenire prostituţie, prevenire HIV / SIDA, ajung într-un format atrăgator la copii în mediul lor – pe stradă.

Programul pune accent pe capitalizarea abilităților pozitive pe care aceștia le-au deprins, precum concentrarea, creativitatea, agilitatea, pentru a dezvolta noi competențe educaționale, dar și o mai mare stimă de sine și încredere că pot învinge excluziunea socială.

Inspirându-se din abilitățile dobândite de copii străzii în condiții de volatilitate și schimbări rapide în mediu, resurse puține și competiție mare, Arnoud a înființat StreetwiZe, un business care oferă programe de dezvoltare de talente și leadership executivilor din peste 100 decompaniimultinaționale. Arnoud îi implică pe aceștia în crearea de noi matriale educaționale, îi pune în situații din care învață cum să reacționeze în situații dificile și cum să lucreze în echipă sau cum să-și privească diferit piața. Intregul Profitul obținut de StreetwiZe este redrecționat către Școala Mobilă și astfel îi asigură acesteia independența financiară (peste 70% din fondurile necesare pentru Școala Mobila sunt câștigate în acest fel, restul de buget fiind asigurat din surse clasice).

În 2016 Școala Mobilă a primit din partea Parlamentului European premiul Cetățeanului European, iar acum sunt 46 de Școli Mobile în 24 de țări din Europa, Asia, Africa și America Latină. Peste 53000 de copii au avut contacte educaţionale cu Școlile Mobile.

Din 2006 una dintre Şcolile Mobile se află în România la Iaşi, unde organizaţia Salvaţi Copiii a dezvoltat peste 300 de materiale educaţionale care pot fi ataşate Şcolii Mobile şi a dezvoltat ateliere motivaţionale bazate pe abilităţile copiilor străzii: empatie, rezilienţa şi creativitate. De asemenea, de anul trecut Arnoud organizează de asemenea Expediţii de Leadership în Iaşi cu executivi din companii precum BNP sau Nike.

Puteți privi într-un scurt video cum funcționează acest modelşi aici despreŞcoala Mobila în România.

Pe 14 şi 15 Septembrie 2017 Arnoud va fi la Bucureşti pentru o serie de întâlniri şi evenimente cu organizaţii din România, lideri din business şi reprezentanţi ai unor companii internaţionale active în domeniul educaţiei că parte a strategiei de responsabilitate socială.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: