About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Data: 22.09.2016

Comitetul economic și social european, in colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în Romȃnia, organizează o Dezbatere cu societatea civilă romȃnească, pe tema Pilonului european al drepturilor sociale.  Comitetul fomuleaza 6 intrebari CATRE REPREZENTANTII SOCIETATII CIVILE: organziatii patronale, sindicale si ONG-uri. Va invitam sa raspundeti la aceste intrebari in sectiunea de COMENTARII pentru a particpa activ la structurarea politicilor europene.


  1. Care sunt cele mai urgente provocări economice și sociale în Europa și în România? De ce anume este nevoie pentru abordarea acestora?
  2. Este nevoie de un pilon al drepturilor sociale și, în caz afirmativ, cum ar trebui conceput acesta pentru a soluționa principalele probleme sociale și economice din Europa și din România?
  3. Cum ar putea răspunde o nouă strategie europeană privind piața muncii necesităților în materie de securitate și flexibilitate ale întreprinderilor, lucrătorilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă? Cum ar putea această strategie să ia în considerare aspecte importante, cum ar fi noile realități care constau în economii și piețe ale forței de muncă din ce în ce mai digitalizate, provocarea reprezentată de îmbătrânirea populației, precum și nevoia de a facilita tranzițiile pe piața muncii?
  4. Cum poate fi garantată sustenabilitatea sistemelor de protecție socială și cum pot fi alocate cu prioritate resursele disponibile pentru investiții și servicii sociale eficiente, relevante și necesare? Ce roluri trebuie atribuite diferiților actori
  5. Cum ar putea pilonul european al drepturilor sociale să contribuie semnificativ la convergența economică și socială în Romania si întreaga Europă?
  6. De ce avem nevoie pentru a promova și a susține coeziunea socială în Romania Europa?

Va multumim !

Echipa CERES

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: