Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Subvenții īn Brașov pentru ONGurile care acordă servicii sociale

Data: 07.06.2017

Asociaţiile sau organizaţiile non-guvernamentale care acordă servicii sociale unor cetăţeni din municipiul Braşov, aflaţi īn situaţii de risc, au la dispoziţie peste 370.000 de lei de la bugetul local, ca suvenţii pentru activitatea lor. Vor fi subvenţionate serviciile acordate īn centrele de zi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi, pentru victimele violenţei domestice, pentru copiii cu dizabilităţi şi pentru copiii cu risc de abandon familial.

Īn ceea ce priveşte īngrijirea la domiciliu, vor fi subvenţionate din fonduri de la bugetul local acele servicii care se adresează adulţilor cu dizabilităţi sau persoanelor īn diverse stadii de dependenţă, precum şi cele care se adresează persoanelor vīrstnice. 

ONG-urile şi asociaţiile interesate să obţină aceste subvenţii trebuie să respecte cīteva criterii de eligibilitate, printre care deţinerea unei licenţe pentru serviciile oferite şi adresabilitatea către cetăţenii municipiului Braşov.

„Este posibil ca solicitările să vină pe ultima sută de metri, aşa cum s-a īntīmplat şi anii trecuţi. Oricum, unul dintre criteriile care va face diferenţa este deţinerea, de către ONG-ul solicitant, a unei licenţe pentru serviciile sociale oferite“, a precizat Mariana Topoliceanu, directorului Direcţiei de Servicii Sociale Braşov. 

Pīnă acum a existat o singură solicitare de informaţii suplimentare cu privire la procedura de subvenţionare de la bugetul local a unor servicii sociale. „Un singur ONG, specializat pe servicii de īngrijire la domiciliu, a cerut mai multe informaţii“, a continuat d-ma Topoliceanu.

 


Īn acest moment, doar Hospice „Casa Speranţei“ este subvenţionat de la bugetul local pentru o parte din serviciile pe care le oferă braşovenilor. Este vorba despre īngrijirile la domiciliu pentru persoanele cu dizabilităţi, centrul de zi pentru copii şi centrul de zi pentru adulţi cu dizabilităţi.

Pentru mai multe informații urmați acest link la Monitorul Expres.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: