Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Reactie justa a autoritatilor! Anchetă a Protecţiei Copilului Alba după ce pe internet au fost distribuite fotografii cu o fetiţă de câţiva ani, învăţată să fumeze.

Data: 13.05.2017

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a deschis o anchetă şi verifică un posibil caz de abuz asupra unui copil minor, după ce pe reţelele de socializare şi în presa locală din Alba au apărut imagini cu o fetiţă de câţiva ani care este învăţată de două femei să fumeze.


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă că s-a autosesizat în privinţa imaginilor publicate în ultimele zile pe reţelele de socializare şi în presa locală din Alba cu o fetiţă de câţiva ani care este învăţată de două femei să fumeze. Fotografiile au fost surprinse de un cetăţean din Alba Iulia într-o parcare din centrul municipiului, unde o fetiţă de patru – cinci ani este învăţată să fumeze dintr-o ţigaretă de două femei care se amuză de gesturile micuţei.
Continuarea articolului este pe: www.news.ro 

Istoric: 

Reamintim ca in luna OCTOMBRIE 2016 Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a semnat Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035, un demers initiat de  Campaign for Tobacco-Free Kids și al European Network for Smoking and Tobacco Prevention. 

Prin această campanie, CNASR s-a alaturat Coaliției România Respiră, Societatatii Română de Cardiologie, Societatii Română de Pneumologie, Colegiului Medicilor din România, Academiei de Științe Medicale din România și a organizațiilor susținătoare World Heart Federation, European Cancer Patient Coalition, European Respiratory Society, European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations, European Society of Cardiology.


Prin acest demers, societatea civilă, medicală și academică introduce prima abordare multi-dimensională a controlului consumului de tutun, articulată sub forma Propunerii de Strategie pentru Prima Generație Fără Tutun până în anul 2035. Strategia pune un accent clar pe prevenție, protecție, asigurarea sănătății și bunăstării pentru generațiile viitoare, cu ambiția clară de a atinge obiectivul stopării jocului devastator cu consumul de tutun. Puteți regăsi acest document la link-ul de download atașat, de unde îl puteți descărca: www.2035faratutun.ro/documente/strategieRO.pdf


surse: www.news.ro  ; facebook.CNASR

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: