Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Festivalul Familiei la Arad. Printre invitaţi Andreea Marin şi Virgil Ianțu!

Data: 12.05.2017

Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean Arad organizează, în zilele de 12 şi 13 mai, prima ediţie a Festivalului Familiei, în parcul Pădurice din Arad, anunta www.mandri.ro.

Vă invităm să participaţi, cu mic cu mare, la un eveniment dedicat familiei (copii, părinţi, bunici), în cadrul căruia vor avea loc ateliere de creație pentru copii, activități sportive, concerte și spectacole cu povești, concursuri și decoruri colorate, prezentări de modă pentru copii şi vârstnici, spectacole de animaţie, zoingo boingo şi pictură pe faţă.

În data de 12 mai, invitat special al Festivalului Familiei este cunoscuta vedetă de televiziune şi Ambasador UNICEF – Andreea Marin iar, în 13 mai, cântăreţul şi prezentatorul Virgil Ianţu.

Atât copiii cât și cei mari se vor bucura de două zile pline de activități creative, programul diversificat oferindu-le tuturor o opțiune de distracție.În această eră a vitezei, în care timpul este prea scurt pentru orice, chiar și pentru a petrece timp prețios împreună cu familia, am considerat că este absolut necesară organizarea unui astfel de eveniment în aer liber, în cadrul căruia să se renunțe, pe cât posibil, la tehnologie, care să reunească prin intermediul unor activităţi interactive toţi membrii familiei (copii, părinţi, bunici). Vă așteptăm, așadar, la Festivalul Familiei, în 12 și 13 mai, în Parcul Pădurice” – a declaratDoruSinaci, directorulCentrului Cultural Județean Arad.

Pe lângă toate activităţile menţionate, mai  trebuie spus şi faptul că va exista o zonă de corturi unde unde vor avea loc diverse workshop-uri și ateliere de muzică, desen, igiena dentară, sport sau nutriție, susţinute de partenerii evenimentului.

Important de menţionat faptul că vor avea loc şi concursuri cu premii, oferite de parteneri.

Program

Vineri, 12 mai, Parcul Pădurice

17.00 – 20.00 – Mașina Prieteniei

18.30  Recital folk Mihai Henţ & Pavel Filipaş

20.00  Recital muzică creştină Golgota Praise

20.30  Concert Filarmonica de Stat Arad (Muzică de film)

Sâmbătă, 13 mai, Parcul Pădurice

11.00 –Ateliere pentru copii – Grădiniţa Gosen

12.00  Program artistic Grădiniţa Gosen

12.30 – Program artistic Grădiniţa Piticot

13.00 – Magia Cuvântului –  Spectacol și atelier de creație povești

14.00  Trupa de dans “Azucar” Palatul Copiilor Arad

15.00  Prezentare de modă pentru copii şi vârstnici –  Angels Agency & DDAC

17.00  Popstar

20.00  Concert ReChords

Conferințe:

Vineri, 12 mai, sala „Ştefan Cicio Pop”  a Consiliului Județean Arad

16.00 – Olimpia Gherban și Călin Alexandru Hopsitar – Familia: Creştinism si Psihologie

 

Vineri, 12 mai, sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Județean Arad

17.30 – Andreea Marin – eveniment “Prețuiește viața”

 

Sâmbătă, 13 mai, sala „Vasile Goldiş”  a Consiliului Județean Arad

11.00 – Univ. de Vest „Vasile Goldiş” Arad – Lect. Univ. Dr. Oana Morcan şi pastorul Vasile Duma (Biserica Golgota)– Evoluția familiei contemporane: perspective psiho-sociale și spirituale în dialog societal

12.00 – Univ. de Vest „Vasile Goldiş” Arad – Prof. Univ. Dr. Claudia – Crina Toma – farmacist, specialist în fitoterapie și Teresa Casacchia, nutriționist – Relația părinte – copil: de la hrană la emoție

13.00 – Prof. Univ. Radu Ciobotea – „Casa” care desparte

13.30 – Lect. Univ. Dr. Palcu Sergiu – Preparate culinare româneşti pregătite în familie

14.00 – Ileana Olaru – Construieste obiceiuri sănătoase în familia ta – ghidul vieții secolulul 21

15.30 – Discurs Virgil Ianțu – Oameni mici, caractere mari

19.30 – Preot Radomir Stoica (Biserica Sf. Martiri Brâncoveni – Subcetate) –   Familia, şcoală a iubirii

Actualizare: 

Intr-o stire prezentat pe data de 13 mai, Corina TAMAS de la www.arq.ro prezinta un fotoreportaj cu peste 200 de poze de la eveniment si precizeaza: 

"Zâna surprizelor ,Andreea Marin, vedeta de televiziune care a cucerit inimile a milioane de telespectatori, a fost prezentă in 12 mai 2017 la Arad cu ocazia primei ediții a evenimentului "Festivalul Familiei", organizat de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean, în parcul Pădurice din zona Podgoria . 

Alături de invitata noastră specială, la  evenimentul ce şi-a propus promovarea valorilor  în familie, implicarea în activități recreative, sportive şi culturale, au participat şi oficialități ale oraşului: Glad Varga-deputat în Parlamentul României, Iustin Cionca-preşedinte Consiliul Județean Arad, Claudia Boghicevici-vicepreşedinte Consiliul Județean Arad ,Ramona Lile-rectorul Universității "Aurel Vlaicu" şi Doru Sinaci-Director al Centrului Cultural Județean.

Andreea Marin ne-a încântat cu poveştile ei despre viață, curaj, despre cum oamenii numai comunică între ei şi nu îşi iau timpul necesar pentru a îi cunoaşte pe cei de lângă ei. Ca exercițiu pentru a schimba situația, vedeta i-a făcut pe vecinii de scaune să se cunoască şi să se îmbrățişeze între ei .

"Pentru mine nu există nu se poate" e deviza vedetei, care ne-a îndemnat să avem curajul să ne urmăm visele  oricât de imposibile par, să îi prețuim pe cei care au pus o sămânță în noi !

O familie există chiar dacă  unii dintre cei dragi nouă nu mai sunt alături de noi, pentru că cei morți continuă să trăiască pe pământ în amintirea celor  vii prin faptele lor bune ! "

(Corina Tamaş Studentă Jurnalism U.A.V )

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: