Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Targul unitatilor protejate

Data: 25.08.2011

Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania a desfasurat la Constanta, in perioada 26 - 29 august 2011, cea de-a doua editie a Targului National al Unitatilor Protejate. Deschiderea oficiala a targului a avut loc sambata 27 august 2011, la ora 10.00, in zona cu standuri a Pavilionului Expozitional Constanta.


Scopul organizarii acestui targ a fost cel de a promova, intr-o modalitate business, produsele realizate de catre persoane ce fac parte din categoria grupurilor vulnerabile, inclusiv persoane cu dizabilitati in cadrul diferitelor structuri de economie sociala din Romania dar si din alte tari membre ale Uniunii Europene.Elementul de noutate al acestei ediții a Targului National al Unitatilor Protejate a fost participarea unor reprezentanti din cadrul structurilor de economie sociala din Uniunea Europeana, care au adus in atentia participantilor modele de buna practica in domeniu, programe de integrare profesionala a persoanelor cu dizabilitati si a altor grupuri vulnerabile, studii si experiente din activitatea de lobby si advocacy pentru economia sociala, aspecte legislative în domeniu etc.

Aceasta editie a targului a reunit 220 de participanti din Romania si UE si include pe langa o expozitie cu vanzare si Conferinta internationala "Politici si tendinte in domeniul economiei sociale". Evenimentul a fost structurat pe 2 componente, dupa cum urmeaza:

  •     Standuri cu produse/ servicii - 41 de standuri amenajate, la care a avut acces publicul larg, facilitandu-se astfel comercializarea produselor.
  •     Sesiuni de comunicari pe teme de interes din activitatea de economie  sociala – invitati din Romania si UE au prezentat modele de buna practica, studii si experiente din activitatea de lobby si advocacy pentru economia sociala. Persoanele care au facut aceste expuneri au fost invitate din randul actorilor importanti din domeniu, de catre echipa de proiect.

In afara structurilor de economie sociala din Romania si a celor din alte tari membre UE, targul s-a adresat si reprezentantilor mass-media care au dorit sa cunoasca si sa promoveze activitatea acestor structuri si nu in ultimul rand, comunitatii constantene - persoane care au putut achizitiona produse realizate in cadrul unitatilor protejate, direct de la standuri.

Targul National al Unitatilor Protejate a fost realizat in cadrul proiectului ”Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, derulat de ADV Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap – MMSF, Fundatia Motivation Romania, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia, proiect co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.

Lista de fisiere atasate:
thumb_4_2.jpg
thumb_8_2.jpg
thumb_9_2.jpg
thumb_13_2.jpg
thumb_IMG_1682_1.jpg
thumb_23_2.jpg
thumb_39_2.jpg
thumb_IMG_1698_1.jpg
thumb_IMG_1700_1.jpg
unitatiprotejate.jpg
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: