A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Mestesugarii romi incep sa se asocieze in cooperative

Data: 21.08.2012

In cadrul proiectului Romano Cher - Casa Romilor urmeaza sa fie fondate pana in luna februarie a anului viitor un numar de 30 cooperative menite sa contribuie la perpetuarea mestesugurilor traditionale rome si la adaptarea acestora la exigentele pietei.

Cooperativa de impletitori Romano ButiQ Mironeasa (judetul Iasi) s-a infiintat in august 2011 si are cinci membri fondatori, majoritatea din familia Anusca. Inceputurile au fost anevoioase si provocarile au fost numeroase, insa in cele din urma mestesugarii din diferite generatii au reusit sa iasa din zona lor de confort si sa isi adapteze tehnicile si produsele la cerintele clientilor, dand dovada de flexibilitate si maiestrie in ceea ce fac.

Nivelul de trai al familiilor de impletitori romi din comuna Negresti (judetul Vaslui) este foarte precar, de unde si ideea de a fonda o cooperativa pentru ei, care sa vina in ajutorul intregii comunitati. Astfel, in iulie 2012 a fost fondata cooperativa Romano ButiQ Negresti, cu sapte membri fondatori.


Odata cu demersurile administrative de infiintare a cooperativei, sprijinul acordat membrilor acestora se concretizeaza  in solutii pentru procurarea materiei prime sau a unor unelte mai bune, gasirea si dotarea unui spatiu de lucru comun si adecvat si, nu in ultimul rand, furnizarea de expertiza pentru crearea unor modele de produs adaptate la cerintele pietei si identificarea unor surse sustenabile de comenzi.

sursa: stiriong.ro

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: