About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

La final de proiect MMFSS raporteaza incadrul componentei de formare 70 de evenimente pentru aproximativ 1850 de participanti

Data: 16.11.2011

Proiectul pune bazele unui sistem complex de instruire şi educaţie, prin crearea primului Master în economie socială din România şi a unui program de formare în domeniu.

Prin Programul naţional de formare se constituie o reţea de 32 de formatori acreditaţi - o resursă importantă de multiplicare a cunoştinţelor din domeniu şi sunt instruite peste 1.000 de persoane din toată ţara, care ar putea deveni antreprenori sociali sau promotori ai dezvoltării economiei sociale în România. Participanţii sunt reprezentanţi ai grupurilor vulnerabile şi ai instituţiilor private şi publice relevante.

Introducerea ocupaţiei de „antreprenor social” în Clasificarea Ocupaţiilor din România şi crearea standardului ocupaţional conex asigură dezvoltarea capacităţii profesionale în domeniu prin formare certificată.

Viziunea programului de formare

Pentru a avea succes în pregătirea unui eşalon de specialişti în economie socială, intervenţia noastră în cadrul proiectului a fost orientată pe trei niveluri. Primul a vizat informarea autorităţilor locale şi a actorilor locali, ONG-uri, reprezentanţi ai grupurilor vulnerabile, care să beneficieze de un minim de informaţii necesare pentru a putea sprijini iniţiativele care vor demara ca urmare a pregătirii celui de al doilea nivel format din Antreprenorii în economia socială. Aceştia din urmă au beneficiat de un program de formare certificat şi acreditat CNFPA. Al treilea nivel a urmărit pregătirea unor specialişti de nivel superior în programele de master derulate în patru universităţi din ţară. În momentul în care actorii formaţi pe cele trei niveluri vor finaliza programele de formare şi vor dobândi experienţă, considerăm că acţiunile lor se vor sprijini reciproc şi vor contribui la dezvoltarea acestui sector.

Pentru atingerea obiectivelor propuse privind dezvoltarea unui program complex de formare în domeniul economiei sociale au fost derulate următoarele activităţi (un total de 70 de evenimente pentru aproximativ 1850 de participanţi):

2010

  • Formarea a 32 de formatori în domeniul economiei sociale
  • Pregătirea a 10 lectori universitari pentru programul de master
  • 22 de sesiuni de informare a actorilor relevanţi: autorităţi locale, ONG-uri, reprezentanţi ai grupurilor defavorizate - un total de 319 participanţi din toate judeţele
  • 4 universităţi care derulează un program de master pentru 170 de studenţi

2011

  • 26 de sesiuni de formare pentru aproximativ 700 de antreprenori în economia socială. Curs autorizat CNFPA
  • 13 sesiuni de informare pentru aproximativ 400 de reprezentanţi ai grupurilor vulnerabile

sursa: http://www.economiesociala.info/pagina-6-program-formare.html

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: