Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Formare în economie socială - Curs de inițiere pentru viitori antreprenori

Data: 20.06.2011

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale anunţă deschiderea înscrierii la Cursul de iniţiere pentru viitori antreprenori în economie socială, organizat, în perioada mai – august 2011, pentru 700 de persoane interesate de înfiinţarea şi gestionarea unei întreprinderi sociale.

Cursul este acreditat CNFPA şi are o durată de 6 zile, care se repetă în 24 de sesiuni desfăşurate simultan în 2 oraşe, Braşov şi Timişoara, în perioada mai -august 2011. Toate cheltuielile privind cazarea şi
masa participanţilor sunt asigurate.



Transportul se organizează de fiecare participant, iar cheltuielile vor fi decontate în baza documentelor de transport (bilet de tren, microbuz, autobuz sau bon de benzină). Pentru înscrierea la curs, calificarea sau studiile minime cerute sunt diploma de bacalaureat sau diplomă / certificat de absolvire a şcolii profesionale de maiştri. Rugăm şi invităm organizaţiile neguvernamentale, autorităţile şi instituţiile care lucrează cu persoane aparţinând grupurilor vulnerabile: tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie, şomeri, persoane cu handicap, romi, să îndrume şi să acorde sprijin celor care doresc să se înscrie la acest curs prin completarea formularelor.

Obiectivele cursului:

  • Definirea conceptul de economie socială şi prezentarea beneficiilor acestui sistem– unde se aplică economia socială, tipuri de structuri de economie socială; rolul în dezvoltarea comunităţii în care trăim.
  • Dezvoltarea personală – creşterea motivaţiei personale, consolidarea încrederii în sine, dar şi în ceilalţi pentru a putea stimula colaborarea şi parteneriatul în scopul dezvoltării afacerii.
  • Dobândirea de cunoştinţe despre cum se înfiinţează o afacere socială - legatura între nevoia grupurilor vulnerabile şi afacere; alegerea ideii de afaceri – analiza întreprinzătorilor similari de pe piaţă pentru crearea de parteneriate şi analiza SWOT pentru stabilirea ideii de afaceri; testarea ideii de afaceri – produs, piaţă, resurse umane, previziuni venituri/cheltuieli; surse de finanţare pentru a pune în practică ideea unei afaceri sociale durabile.

Cui ne adresam

  • în special persoanelor din grupurile vulnerabile: tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie, şomeri, persoane cu handicap, romi
  • persoanelor care fac parte din alte grupuri vulnerabile
  • persoanelor care doresc să iniţieze o afacere al cărei profit să fie reinvestit spre binele comunităţii şi al membrilor săi şi/sau persoane care au capacitate şi experienţă în atragerea şi mobilizarea membrilor unei comunităţi (vecini, prieteni, autorităţi, oameni de afaceri etc).

Nu esti in grupurile tinta dar te intereseaza sa participi la curs? Inscrie-te cu adresa de email si te vom contacta pentru mai multe detalii.

Sursa: www.economiesociala.org


comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Comentarii:
1. rjvgIVJZBS la 28.06.2011 08:00:37
Your awnser was just what I needed. ItÂ’s made my day!


2. OJnVeLfItScuc la 28.06.2011 05:51:27
I sreached a bunch of sites and this was the best.