A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

EESC commissioned study on the 'Social Economy in the European Union'

Data: 21.06.2013

Prezentul raport are ca obiectiv general actualizarea studiului „Economia socială în Uniunea Europeană” publicat în 2008 de Comitetul Economic și Social European, extinzând sfera sa de cuprindere pentru a include toate cele 27 de state membre ale UE actuale și statele aderente/candidate (Croația și, respectiv, Islanda) și examinând definițiile, situația, contribuția, instrumentele juridice și politicile publice legate de economia socială, precum și impactul crizei economice.

Pentru a îndeplini acest din urmă obiectiv, raportul utilizează trei obiective sau instrumente intermediare care nu au fost suficient definite până în prezent. Primul este de a defini în mod clar și riguros economia socială ca un concept și diferitele clase de societăți și organizații care fac parte din ea.


Al doilea obiectiv intermediar este de a identifica diferiții agenți care, indiferent de forma lor juridică, fac parte din economia socială a fiecărui stat membru al UE, pe baza definiției stabilite în prezentul raport, și de a compara definițiile diferite de la nivel național utilizate în legătură cu conceptul de economie socială.


Al treilea obiectiv intermediar este de a furniza date macroeconomice privind economia socială din cele 27 de state membre și din cele două state candidate, de a examina legislațiile naționale recente privind economia socială, de a realiza o analiză comparativă la nivel național a conceptelor și a percepțiilor actuale asupra economiei sociale din fiecare stat și de a analiza modul în care economia socială poate și va contribui la punerea în aplicare a Strategiei Europa 2020.

sursa: CESE

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: