About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Invitație masă rotundă: „Măsuri eficiente în vederea sprijinirii activității organizațiilor neguvernamentale”

Data: 12.05.2017

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS), vă invită miercuri, 17 mai 2017, de la ora 11:00, la masa rotundă „Măsuri eficiente în vederea sprijinirii activității organizațiilor neguvernamentale”, cu participarea ministrului Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea și a secretarului de stat Ionuț Mișa, Ministerul Finanțelor Publice.

 

Dezbaterea cu societatea civilă este organizată în contextul apariției informațiilor cu privire la modificările fiscale care ar putea afecta organizațiile neguvernamentale.


În data de 3 mai, Ionuţ Mişa, secretar de stat al direcţiei de Fiscalitate din Ministerul Finanţelor, a anunțat posibilitatea unor noi modificări în Codul Fiscal, în speță legat de posibilitatea cetățenilor de a redirecționa 2% din impozitul pe venit, care ar putea fi înlocuită din 2018.

Acum, în grupurile de lucru, există două variante: fie păstrăm sistemul actual de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către o cauză umanitară, fie îl înlocuim cu unul pe bază de deduceri personale din venitul global al contribuabilului. Pentru o persoană singură, deducerea va fi de maximum 1.000 de lei, pentru o persoană singură organizată fiscal ca o gospodărie, deducerea va fi de 2.000 de lei, iar, la fiecare membru în plus al gospodăriei, aceasta creşte cu 1.000 de lei. Ambele variante sunt în analiză. Vom alege cea mai bună soluţie pentru contribuabil. De asemenea, suntem deschişi şi la alte variante”, a declarat acesta pentru pentru Capital.

Întâlnirea va avea loc la sediul MCPDS din Bulevardul Magheru nr. 7, Sector 1, București. Pentru confirmarea participării dvs. vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail: laurentiu.mazilu@dialogsocial.gov.ro până marți, 16 mai a.c., persoana de contact Laurențiu Mazilu.

 

Vă mulțumim anticipat pentru implicare și vă asigurăm de toată deschiderea noastră.

sursa: MCPDS 

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: