About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Data: 27.02.2012

Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (CRED) desfăsoară începând cu 1 iulie 2010, proiectul „Economia Socială - O noua provocare în inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 .

În data de 17 februarie 2012, 15 persoane private de libertate de la Penitenciarul Brăila au dat examen de absolvire şi s-au calificat în meseria de bucătar prin intermediul cursurilor gratuite organizate în cadrul acestui proiect.

Astfel cele 15 persoane private de libertate şi-au terminat cu succes pregătirea profesională şi au ajuns cu bine la finalul maratonului de instruire care a însemnat eforturi, dar şi bucurii şi satisfacţii, module de practică la bucătăria penitenciarului, module de pregatire teoretică, noi prietenii şi noi oameni în viata lor, care i-au sprijinit, îndrumat şi încurajat şi care le-au fost alaturi în fiecare zi.
Absolvenţii cursului au astfel şansa ca dupa ieşirea din detenţie să poată să fie angajaţi în structuri ale economiei de piaţă sau ale economiei sociale.


Prin acest proiect Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (CRED) susţine persoanele private de libertate să-şi schimbe esenţial modalitătile de petrecere a timpului în perioada detenţiei astfel încat să participe la restructurarea vieţii si a comportamentului lor ajungând să-si programeze în mod eficient, înca din perioada în care se află în detentie, posibilitaţile de reinserţie socială.


Persoane de contact:

Camelia Tancau – Manager Proiect, tel/fax: +40 21 3365245; Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana – CRED

Nicoleta Tancau – Asistent manager – tel/fax - 40 21 3365245;

Coman Sarafolean – Coordonator regional – Regiunea Sud-Est, tel: +40 0728 240 139

Maria Jerlaeanu - Responsabil cu instruirea - jerlaeanu_m@yahoo.com

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: