Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Intr-o singura saptamana SALVATtex a deschis 2 magazine, a creeat 10 locuri de munca din care 50% dintre ele sunt destinate beneficiarilor de servicii sociale ai Asociatiei Armata Salvarii

Data: 11.10.2016

SALVATtex, structura de economie sociala a Asociatiei Armata Salvarii Romania alaturi de partenerii ei au lansat, intr-un timp record de o saptamana inca 2 magazine care comercializeaza produse “de ocazie”, haine si decoratiuni interioare.   Această inițiativă se înscrie pe linia tuturor celorlalte proiecte dezvoltate de Asociatia Armata Salvarii, aceea de a veni în sprijinul familiilor defavorizate, si a persoanelor fara locuinta din Bucuresti  cu accent pe educație, sănătate și muncă. Prin aceste initiative s-au creeat inca 5 locuri de munca pentru parintii copiilor care frecventeaza Centrele de Zi din Ploiesti sau pentru alte persoane dezavantajate din Bucuresti.

SALVATtex beneficiază de o linie de sortare situată în Ploiești a produselor textile “de ocazie” pe care le distribuie catre Reteaua de magazine SALVATtex care a ajuns la al 3-lea magazin.

Sponsori cu Suflet !

Veniturile provenite din vânzările magazinului se reîntorc în proiectele sociale desfășurate de Armata Salvării- servicii medicale mobile, programe de afterschool, consiliere pentru incluziune pe piața muncii. Prin SALVATtex este oferită de asemenea posibilitatea formării profesionale la locul de muncă tinerilor din categorii sociale defavorizate.
Prin acest nou magazin,  SALVATtex creeaza 10 locuri noi de munca din care 50% sunt pentru beneficiarii de servicii sociale ai Asociatiei Armata Salvarii. Acest program ii ajuta pe acestia sa-si dezvolte noi abilitati profesionale pentru a face fata exigentelor de pe piata fortei de munca.

Magazinele SALVATtex vind produse textile si decoratiuni interioare la preturi foarte accesibile pentru comunitate !

SALVATtex este o inițiativă a Asociatiei Armatei Salvării prin care tinerii din categorii sociale defavorizate sunt ajutați să intre pe piața muncii prin specializare la locul de muncă și sunt generate fonduri pentru alte proiecte sociale ale organizatiei. SALVATtex este unul dintre cele șase proiecte finanțate prin Norway Grants în cadrul programului RO25 ‘Combaterea Sărăciei’.

Lansarea oficială a magazinelor din Ploiesti si Bucuresti  s-au bucurat de prezența reprezentantilor organizatiei norvegiene partenere in proiect care au participat  alaturi de echipa de implementare si persoane din comunitate la aceste momente festive. Prima zi de vanzari in magazinul de la Ploiesti a stabilit un record pentru Reteaua Magazinelor SALVATtex: cea mai mare vanzare realizata intr-o singura zi.

Dan LUNGOCI,
manager operational SALVATtex a declarat:
„Am promis acum 5 luni, la deschiderea primului magazin SALVATtex din Calea Victoriei nr. 26 ca nu ne vom opri aici, si ne-am tinut de cuvant. Acum va promit din nou ca ca vom continua. Insemnatatea SALVATtex este una foarte mare pentru intreprinderile sociale din Romania si pentru destinele pe care le influentam in bine”

Proiectul finanţat de Norway Grants in cadrul Programului RO25 ”Combaterea Sărăciei” vizeaza creşterea şanselor de inserţie în comunitate şi pe piaţa muncii, a familiilor, a persoanelor de etnice rroma precum  si  persoanelor adulte fara locuita  ce provin din comunitati dominate de o saracie extrema. In momentul de fata SALVATtex are un depozit si 3 magazine functionale si se pregateste sa mai deschida un magazin similar in luna noimebrie la Iasi.

SALVATtex și Armata Salvării din România fac parte dintr-o listă de șase instituții prestigioase care susțin proiecte sociale în România și care sunt beneficiarii Norway Grants în cadrul programului RO25 ”Combaterea Sărăciei” (cu fonduri în valoare totală de până la 20 de milioane de euro): UNICEF România, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Roma Educațional Fund România, Armata Salvării România, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale și Primăria orașului Oslo.

SALVATtex este deschis catre colaborari cu alti furnizori de servicii sociale, ONG-uri , cu organizatii patronale sau corporatii  si va invita sa cumparati din magazinele noastre din Bucuresti din Calea Victoriei nr. 26 si Soseau Pantelimon nr. 283 precum si in magazinul din Ploiesti din str. Toma Caragiu nr. 13 (langa Teatrul Toma Caragiu) !

Echipa SALVATtex


Acest material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Norway Grants !

*****

Despre SALVATtex:
SALVATtex este o Structura de Economie Sociala (S.E.S.) care are unic asociat Asociatia Armata Salvarii, prima retea sociala de magazine ce comercializeaza haine si produse “de ocazie”. SALVATtex este o platforma care ofera pregătire la locul de munca sau cursuri în vederea angajării. SALVATtex este un spatiu profesional de tranzitie care ajuta persoanele in dificultate sa treaca de la excluziune la incluziune profesionala si sociala. Pertenerul acestui program este FRETEX din Norvegia care ofera expertiza si formare pentru implementare.


Despre Asociatia Armata Salvării:

Armata Salvarii  este o organizație internațională care activează în prezent în 127 de țări. Scopul organizatiei este  să ajute persoanele care sunt cele mai in nevoie: săracii, persoanele dezavantajate, si cele mai marginalizate categorii de beneficiari. România a devenit regiune a Teritoriului Europa de Est al Armatei Salvării în aprilie 2006, iar Maiorii Will și Sue Cundiff au fost numiți lideri regionali. Maiorii Valeriu și Victoria Lalac au ocupat această funcție în perioada 2007-2014. Maiorii Leanne și Drew Ruthven, au venit în România în ianuarie 2015 si conduc Armata Salvarii pana in prezent.Despre Granturile SEE si Norvegiene:
Granturile SEE si Norvegiene reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si consolidarea relatiilor bilaterale intre statele beneficiare si cele donatoare.
In cadrul perioadei de programare 2009-2014, Romania beneficiaza, pana in 2017, de o alocare de 306 milioane euro, ce sprijina proiecte in domenii precum sanatatea publica, copii si tineri in situatii de risc, patrimoniu cultural, cercetare si burse, sectorul ONG, reducerea saraciei, justitie si afaceri interne, protectia mediului, etc., cu o rata a absorbtiei de 68%, la 1 august 2016. Incepand cu 13 octombrie 2016, in Romania se va implementa cadrul financiar 2014-2021 al acestor fonduri, cu o alocare totala de 502,5 milioane euro.

Lista de fisiere atasate:
salvattex33.jpg
SALVATtex ploiesti 2.jpg
SALVATtex ploiesti 3.jpg
SALVATtex 4.jpg
SALvattex 5.jpg
SALVATtex 6.jpg
Salvattex 7.jpg
SALVATtex 8.jpg
SALvattex 10.jpg
Salvattex 12.jpg
salvattex 13.jpg
salvattex 14.jpg
salvattex 16.jpg
salvattex 17.jpg
salvattex 18.jpg
salvattex 19.jpg
salvattex 20.jpg
salvattex 21.jpg
salvattex22.jpg
salvattex23jpg.jpg
salvattex24.jpg
salvattex25.jpg
salvattex26.jpg
salvattex27.jpg
salvattex28jpg.jpg
salvattex29.jpg
salvattex30.jpg
salvattex32.jpg
salvattex33.jpg
salvattex34.jpg
salvattex35.jpg
salvattex36.jpg
salvattex37.jpg
salvattex39.jpg
salvattex40.jpg
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: