A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Oficial, proiectul FIDELIS a fost incheiat prin diseminarea rezultatelor inregistrate in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia

In primle doua saptamani ale lunii decembrie 2015, au fost organizate conferintele de inchidere si diseminare a rezultatului proiectului POSDRU /173/6.1/S/148313 ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc”, aferente regiunilor de implementare Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia.

Evenimentele au fost organizate in Bucuresti, respectiv Ploiesti si au vizat promovarea economiei sociale prin prezentarea detaliata a rezultatelor inregistrate pe perioada celor 12 luni de implementare si a strategiilor de sustenabilitate a proiectului prin continuarea si valorificarea acestora.
La conferintele de inchidere si diseminare a rezultatului proiectului FIDELIS au fost invitati sa participe beneficiari, presa si reprezentanti ai institutiilor publice si organizatilor implicate in procesul integrarii socio-profesionale a grupurilor vulnerabile.

Printre invitatii speciali la conferinta regionala din Bucuresti Ilfov i-am avut pe dna dr. Cristina China, medic primar medicina fizica si recuperare medicala, care a vorbit despre importanta dezvoltarii serviciilor de ingrijire la domiciliu si dna Cosmina Simiean Nicolescu, director general DGASMB, care a demonstrat ca DA! antreprenoriatul social functioneaza, diseminand modele de buna practica in dezvoltarea principiilor economiei sociale, precum: Santhe Fitoceainarie, SES Design, Cofetaria 292 etc., toate generatoare de venit si, implicit, locuri de munca pentru persoane vulnerabile.

La conferinta de inchidere din regiunea Sud Muntenia, ne-a onorat cu prezenta primarul comunei Gornet, dl Nicolae Negoitescu. Acesta a subliniat beneficiile proiectului FIDELIS asupra localitatii, in general, si a categoriilor vulnerabile, in particular, prin infiintarea a doua structuri de economie sociala: ”Aqua ProImage” - servicii de tipografie si imprimare si complex sportiv ”Cifix Relax”, ambele cu sediul social in comuna Gornet.

Dna Florentina Stroe, Asistent proiect, a mentionat faptul ca desi indicatorii propusi au fost atinsi in proportie de 100%, misiunea proiectului FIDELIS nu se incheie, ”adevaratele rezultate fiind functionarea si dezvoltarea cat mai indelungata a celor 4 structuri de economie sociala infiintate, prin care se asigura bunastare sociala si egalitate de sanse pentru grupurile vulnerabile.”

”E timpul sa ne indreptam mai mult catre intreprinderile sociale, deoarece apeland la serviciile acestora nu doar ca beneficiem de preturi avantajoase, dar facem un bine intregii comunitati, profitul SES-urilor fiind reinvestit in bunastarea sociala”, a declarat dna Mihaela Baragan, Consilier orientare privind cariera.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectul FIDELIS, contactaţi Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania, tel: 021 312 27 81 e-mail: ahsr@arexim.ro, site: www.ahsr-fidelis.ro.


de AHSR CRRS la 21.12.2015