A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Data: 24.10.2012

Astazi la Bruxelles in cadrul sectiunii NAT a CESE se discuta avizul NAT/564 Parteneriat european pentru inovare in domeniul apei. Aveti concluziile avizului si in anexa avizul si amendamentele prezentate de un membru CESE.
 
1.                Concluzii și recomandări


1.1              Inovarea în domeniul apei în Europa ar trebui să se bazeze pe o abordare integrală, care să țină seama de întregul ciclu al apei și să fie dedicată în mod prioritar obiectivului de a atinge peste tot în Europa „o bună stare a mediilor acvatice până în 2015”, așa cum se stabilea în Directiva-cadru privind apa[1].

Apa este o resursă regenerabilă; asigurarea faptului că ciclul său nu suferă modificări este cheia utilizării ei durabile.
1.2              Planul strategic de implementare trebuie să soluționeze lipsa accesului la apă sigură, curată și la un preț rezonabil a peste un milion de persoane din Europa, precum și faptul că mai multe milioane nu beneficiază de servicii de salubritate. Nevoile acestor oameni sunt o prioritate, din perspectiva incluziunii și a combaterii sărăciei. Nu s-a făcut multă cercetare-dezvoltare în materie de salubrizare, care rămâne un sector cu o prezență ridicată de capital.
1.3              Furnizorii de servicii publice în domeniul apei trebuie să aibă un cuvânt de spus în procesul de decizie referitor la PEI privind apa.
1.4              În opinia CESE, inovația reală ar fi să se pună la dispoziție în mod transparent rezultatele cercetărilor finanțate de către cel de-al șaptelea program-cadru european de cercetare și dezvoltare în beneficiul parteneriatelor pentru inovare în domeniul apei, ținând seama de caracterul specific și vital al apei pentru populație.
1.5              O a doua inovație ar fi dezvoltarea protecției acestei resurse, punând în aplicare principiul „poluatorul plătește”, cu suficientă forță disuasivă pentru a nu încuraja nici poluarea, nici imunitatea celor care ar fi constrânși să plătească.

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: