Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

2012 a fost declarat "Anul International al CAR-urilor"

Data: 13.01.2012

In intreaga lume, 54.000 de case de ajutor reciproc din 97 de tari deservesc 186 milioane de oameni. In 2008, programele de asistenta tehnica ale Consiliului Modial au ajuns la 6,5 milioane de oameni din 16 tari.

Declaratia Natiunilor Unite incurajeaza toate tarile membre si organizatiile imputernicite sa sprijine casele de ajutor reciproc prin constientizarea publica a rolurilor pe care le au acestea in "dezvoltarea sustinuta, eradicarea saraciei si (sprijinirea) mijloacele de existenta din cadrul diferitelor sectoare economice din zonele urbane si rurale."

Membri din conducerea WOCCU au contribuit la raportul Secretarului General al Natiunilor Unite, "Casele de Ajutor Reciproc in Dezvoltarea Sociala" care a servit drept baza pentru recomandare.

Recomandarea care a dus la votul Adunarii Generale mentioneaza abilitatile caselor de ajutor reciproc de a "promova cea mai completa participare posibila la dezvoltarea economica si sociala a tuturor oamenilor".

Declaratia incurajeaza guvernele sa creeze medii legale si sociale care sa conduca la promovarea dezvoltarii CAR-urilor "prin asigurarea unui teren neutru pentru casele de ajutor reciproc fata de alte institutii comerciale si sociale, inclusiv stimulente adecvate in ceea ce priveste taxele si accesul la servicii si piete financiare."

WOCCU va colabora cu ONU si cu Alianta Internationala a Cooperativelor in ceea ce priveste planificarea si promovarea Anului International al CAR-urilor. Din Romania membra WOCCU este Federatia Caselor de Ajutor Reciproc (FEDCAR).

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: