Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

O algerianca si un britanic, indragostiti de tara noastra: "Romania este marele secret al Europei"

Data: 29.12.2012

''Romania este marele secret al Europei, o piatra nedescoperita, pe care daca am fi egoisti am vrea sa o pastram doar pentru noi''. Vorbele frumoase vin de la doi straini umblati prin lume, care isi traiesc a doua tinerete la Cluj.

Pe vecinii lor ii ajuta sa vanda legumele si fructele crescute sanatos, iar ei se bucura de peisaj si de oameni intr-un fel in care cei multi dintre noi am uitat sa o facem.

Prin ceata de pe dealurile Garbaului, un sat la 30 de kilometri de Cluj, Bob si Nadia sunt doua aparitii inedite. Zambesc mereu si se plimba de mana. Sunt fericiti. Iar de la anul vor fi si mai si, pentru ca visul lor de a avea o casa ecologica se va implini.

Nascuta in Algeria, Nadia Laribi a umblat de 17 ani in toata lumea.

De doi ani, l-a convins pe sotul ei, Bob, un britanic veritabil, sa se stabileasca la Cluj.

"Prima nostra impresie cand am ajuns aici a fost aceea ca am ajuns acasa. Romania pentru noi inseamna in primul rand oamenii, oamenii de aici, ne-au facut o impresie buna, apoi cultura istoria locului, a fost total ceva neasteptat", au declarat cei doi.


Bucuria lor simpla o transmit vecinilor si prietenilor, care le tin casa mereu plina si vesela. Bob este profesor de muzica. Iar in casa din Garbau le da lectii prietenilor.

Iar Nadia a intrat intr-o asociatie agricola. Impreuna cu Dana tine o gradina si o livada. De la ea, dar si de alti tarani, Nadia cumpara fructe si legume. Conditia esentiala e sa nu fie tratate cu chimicale. Produsele sanatoase pleaca in cosuri catre prieteni de-ai ei din toata lumea.

Iar astfel, femeia venita din Algeria considera ca ii si ajuta pe taranii clujeni.

sursa:
http://stirileprotv.ro/stiri/social/o-algerianca-si-un-britanic-indragostiti-de-tara-noastra-romania-este-marele-secret-al-europei.html

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: