About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

22 mai: Daniela LUPU, asustent social specialist care face transformare comunitara prin formare

Data: 22.05.2017

Doamna Daniela LUPU, la sugestia doamnei Mihaela MOTOC,  este decizia www.economiesociala.net pentru "Omul Zilei", azi 22 mai 2017.


Pentru ca:

-  a creeat un curs de formare pentru factorii de decizie: primari, viceprimari, senatori, deputati, pe care l-a implementat in 4 judete
- tenacitate, daruire de sine, efort si perseverenta a  
a contribuit la redactarea suportului de curs  pentru seminarul "Cadrul legislativ privind buna practică și funcționare a Serviciului Public de Asistență Socială la nivelul Primăriilor";
- a dezvoltat un sistem de transformare comunitara bazat pe formarea actorilor sociali cheie de la nivel local si national.
De mai bine de 8 luni Daniela LUPU dezvolta un program de formare destinat primarilor, viceprimarilor, senatorilor si deputatilor, tuturor actorilor sociali cu rol de decizie in politicile sociale si comunitare.  Aceste sesiuni de formare le-a gandit ca un raspuns la nevoia de schimbare a sistemului de asistenta sociala comunitara punand in primul rand accent pe angajarea de asistenti sociali si profesionalizarea serviciilor sociale comunitare. Daniela LUPU este asistent social specialist si a avut amabilitatea sa raspunda intrebarilor noastre.


Reporter EconomieSociala.net: Dar cea mai mare mai bucurie ca si asistent social ? 

Daniela LUPU : 

Momentan am parte de mai multe bucurii mici si care vin mai degraba din faptul ca stiu ca acolo unde intervin reusesc sa fac o schimbare in bine pentru semenii mei mai putin norocosi sau care trec printr-o etapa mai grea a vietii lor. Din pacate, uneori chiar nici acestia nu inteleg clar, cat de mult bine le vrei. Ca si o bucurie mai mare, aceasta este pretuirea pe care o resimt din partea  colegilor si superiorilor mei, atat la nivel local cat si la nivel national, care ma incurajeaza si ma sustin in activitatea mea. Activitate ce o desfasor la nivelul primariilor, asociatiilor si organizatiilor din Jud. Brasov, o completez in momentul de fata printr-o abordare la nivel national dezvoltand senimarii gandite special pentru primarii autoritatilor locale din toata tara. Aceste sesiuni de formare le-am gandit ca un raspuns la nevoia de schimbare a sistemului de asistenta sociala comunitara punand accent pe angajarea de asistenti sociali si profesionalizarea serviciilor sociale comunitare. Imi doresc ca prin aportul meu, sa creem o viziune integrativa a sistemului de asistenta sociala avand in centru asistentul social cu atestat de libera practica!

 


Un INTERVIU amplu cu si despre Daniela LUPU gasiti la www.EconomieSociala.net

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: