Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

24 mai: Roxana SALAGEAN salveaza vietile persoanelor aflate in situatii de urgenta vitala prin creearea unei comunitati de donatori activi, folosind tehnologia moderna

Data: 24.05.2017

Doamna Roxana SALAGEANU,  este decizia www.economiesociala.net pentru "Omul Zilei", azi 24 mai 2017. 

Pentru ca: 
-  a creeat  Prima platformă online (donez450.

ro) din România a donatorilor de sânge activi 

- a adunat, în circa o lună de funcţionare, peste 800 de persoane, în special tineri, care sunt dispuşi să doneze sânge atunci când e nevoie de grupa lor sanguină
salveaza vietile persoanelor aflate in situatii de urgenta vitala prin creearea unei comunitati de suport folosind tehnologia moderna, pentru ca ii educa pe romani sa fie solidari si sa actioneze. 

Iţiatorul aplicaţiei, Roxana Sălăgean, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că platforma nu este doar o bază de date cu cei care vor să doneze, ci şi una de educare şi de informare. "Platforma are două componente: comunitatea donatorilor, care îşi creează cont în aplicaţie confirmând astfel că vor să primească notificări despre necesarul de sânge, şi partea dedicată centrelor de transfuzii, care pot vedea statistici pe grupele sanguine a celor înscrişi în aplicaţie şi vor putea trimite apeluri la donare sau mesaje informative. Notificările se trimit axate pe grupele de sânge de care este nevoie, astfel încât un utilizator va primi notificarea doar dacă aceasta se adresează grupei sanguine pe care şi-a setat-o", a menţionat Roxana Sălăgean.

Alexandru Sîrbu, reprezentantul Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) Cluj, a afirmat că platforma este un exemplu care trebuie dezvoltat la nivel naţional. "Este o iniţiativă unică, a cărei realizare a durat circa un an, este un produs sută la sută clujean şi vrem să punem foarte bine la punct această platformă la Cluj, pentru a putea da un exemplu bun de funcţionare şi a-l lansa la nivel naţional", a menţionat Sîrbu.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: