A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Ajutorul financiar pentru firmele care angajeaza elevi si studenti in perioada vacantei este de 250 de lei pe luna pentru fiecare tanar angajat

Data: 16.05.2012

Firmele care angajeaza elevi si studenti cu contracte de munca in perioada vacantei de vara primesc cate 250 de lei pe luna pentru fiecare tanar incadrat in munca, potrivit unei legi prin care se acorda stimulente financiare din bugetul de somaj companiilor care angajeaza tineri (Legea nr. 72/2007).

"Angajarea elevilor si studentilor se poate realiza pe perioada vacantelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student pentru care s-a incheiat contract individual de munca. Diferenta dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii", sustin repre­zentantii ANOFM.


Firmele care vor sa beneficieze de aceste stimulente trebuie sa incheie fie contracte de munca pe durata determinata (egala sau mai mica decat durata vacantei, cu norma intreaga sau partiala), fie contracte de munca tem­porara (tot cu o durata egala sau mai mica decat perioada vacantei). "In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga", mai spun reprezentantii ANOFM.

Pentru a beneficia de aceste facilitati, angajatorii trebuie sa incheie conventii cu agentiile locale de ocupare, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor, insa nu pot beneficia cei care i-au angajat inaintea inceperii vacantei. Potrivit unui ordin al ministrului educatiei, anul acesta vacanta de vara se desfasoara in perioada 23 iunie - 9 septembrie 2012.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: