About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Training si conferinta europeana pe tema comunicarii nonviolente in educatie la Timisoara

Data: 27.02.2012

Asociația europeana a trainerilor NVCEd (Comunicarea nonviolentă în Educaţie) și Babel Education organizează două evenimente europene  în domeniul educației, în Timișoara, în perioada 30 aprilie – 5 mai.


Partea I: Training european pentru profesori și formatori
Moduri de comunicare ce susțin motivația în educație 30 aprilie – 3 mai 2012

Partea a II-a: Conferinţă internațională
Dialogul ca sursa a motivaţiei în educaţie 3 – 5 mai 2012

Încurajați de cooperarea internațională între profesori, generată de evenimentele NVCEd din 2010 şi 2011 din Franța și Germania, şi entuziasmați de invitaţia organizatorilor din România de a găzdui o nouă întâlnire, ne bucurăm să anunțăm organizarea celui de al treilea eveniment european NVC in Education Europe în Timișoara, Romania.

Scopul nostru este de oferi posibilitatea şi a facilita profesorilor  şi trainerilor din această regiune să se alăture reţelei noastre şi să înveţe împreună cu noi.
  

        Partea I: Training european pentru profesori și formatori
Moduri de comunicare ce susțin motivația în educație

30 aprilie – 3 mai 2012

Susţinut de trainerii certificaţi CNVC
Marianne Göthlin, Louise Romain, Towe Widstrand

 
Acest curs se adresează persoanelor care lucrează în medii educaţionale. Dorim să sprijinim profesorii şi formatorii cărora le este nou conceptul de  Comunicare nonviolentă (CNV), sau pe cei care vor să înveţe mai multe şi care sunt interesaţi de punerea în aplicare a acestui mod de comunicare în instituţia lor de învăţământ.  Acest curs serveşte, de asemenea, celor care doresc să afle mai multe despre formarea cadrelor didactice, atât în ​​termeni de procedură, cât şi de conţinut. Cu trei formatori ne  putem adapta cu uşurinţă  diferitelor  nevoi de învăţare.

Scopul cursului este de a da fiecărui participant posibilitatea să:
  • experimenteze şi exerseze moduri prin care comunicarea nonviolentă (CNV) poate fi aplicată în mod obișnuit în procesul de învățare;
  • utilizeze CNV în dialog, pentru o mai bună înţelegere a celor care învață și a colegilor;
  • dezvolte abilităţi care să contribuie la crearea de medii de învăţare bazate pe încredere şi cooperare.
Participanţii vor avea ocazia să exerseze și să învețe:
  • exprimarea onestității – comunicarea clară a motivelor pentru ceea ce sugerezi;
  • ascultarea empatică –  acordarea încrederii şi înţelegerea partenerului de dialog;
  • auto-îngrijire – echilibrarea grijii pentru ceilalți și a celei pentru tine insuți;
  • medierea conflictelor între elevi/studenţi;
  • transformarea rezistenţei în cooperare;
  • explorarea alternativelor la motivația prin pedepse şi recompense.
Follow-up

Cursul se finalizează cu analiza a ceea ce a fost util şi cu planificarea următoarelor etape, incluzând viitoare posibilități de team-building, networking, continuare a învăţării, inclusiv certificarea ca viitor trainer CNV. Participanții (maximum 30 în ordinea depunerii candidaturilor) vor primi certificate de participare din partea NVCED şi a Babel Education.

Traineri

Marianne Göthlin, din Suedia, este interesată în special de schimbul de experienţă CNV în domeniul educaţiei, lucrând cu personal din domeniul educațional şi cu părinţi. Marianne are 12 de ani de experiență în conducerea unei şcoli bazate pe valori CNV, fiind formator pentru numeroase IITs (Intensive International Trainings).
Louise Romain, din Franţa, este cunoscută  pentru abordarea ei sensibilă și plină de viață, axată pe transformarea interioară. Louise oferă cursuri publice de CNV în Europa şi Africa (Peace University în Africa), dar şi de coaching şi mediere.
Towe Widstrand, din Suedia, are mai mult de 20 de ani de experiență în training CNV în diferite medii, atât în grupuri publice, cât şi în cadrul organizaţiilor. Towe a oferit cursuri de formare în mai mult de 20 de ţări şi face parte din echipa de certificare a CNVC. Este de asemenea trainer IITs.

Program
Sosire – 30 aprilie; prima întâlnire – ora 18:00 (cină și socializare); zile pline 9.00-18.00: marți, 1 mai, şi miercuri, 2 mai.

Taxa
Taxa de participare include cina la sosire, respectiv gustările și băuturile din cadrul pauzelor de cafea de dimineaţă şi după-amiază. Transportul către Timișoara, cazarea şi mesele (cu excepţia micului dejun) nu sunt incluse în acest preţ.

Până la data de 20/03/2012360 RON
După data de 20/03/2012 - 495 RON

Engleza este folosită ca limbă de comunicare pe parcursul trainingului. Va exista un traducător engleză-română ce va ajuta la nevoie; traducerea în alte limbi poate fi organizată informal, la cerere.

Partea a II-a: Conferință internațională – deschisă trainerilor CNV, profesorilor, formatorilor și tuturor celor implicați în dezvoltarea educației

3 – 5 mai 2012

Dialogul ca sursă a motivaţiei în educaţie

 
Conferința este dedicată profesorilor, formatorilor din insituții de educație a adulților, trainerilor CNV, directorilor de școli sau inspectorilor școlari, urmărindu-se crearea unui spațiu de dialog și inspirație pentru toți cei implicați în dezvoltarea educaţiei.  

Program preliminar

Ziua 1 - 3 Mai

18.00 – cină de bun venit, scurtă introducere despre comunicarea nonviolentă.

Ziua 24 Mai

10.00-  17.00 Prezentări și ateliere unde participanții vor putea:
● afla despre modul în care comunicarea nonviolentă poate influența calitatea activității în domeniul educaţiei;
● învăța din experienţele CNV în şcoli/ grădiniţe/ instituţii de educație pentru adulți din Europa;
● explora cum să sprijine instituţiile şi educatorii în crearea de medii durabile, bazate pe motivaţie interioară şi recunoaştere necondiţionată.

Ziua 3 - 5 Mai

10.00-17.00  Grupuri de lucru unde participantii vor putea să:
●  cunoască persoane ce pun în practică CNV, pentru a explora posibile proiecte de cooperare şi dezvoltare de resurse care să introducă dialogul ca sursă de motivație în învăţământ;
● intre în contact cu rezultatele cercetărilor făcute în medii educaționale unde CNV și-a găsit deja o aplicare.

18.30 – Cina și concert de pian al pianistei olandeze Mireille Heijltjes la Filarmonica Banatul

Vor contribui cu prezentări și workshopuri:

în ordine alfabetică

Monica Diaconu, Director de studii, Babel Center, România

Aș vrea să ilustrez ce factori au contribuit la crearea unei comunități deosebite de profesori și studenți în contextul unei școli private de limbi străine în Timișoara și cum Comunicarea Nonivolenta joacă un rol în încercarea noastră de a aborda diferențele, dialogul și motivația interioară a fiecărui individ.

Marianne Göthlin, profesor si trainer certificat NVC, Suedia

Voi descrie experiența mea cu privire la modul în care profesorii ce folosesc dialogul bazat pe principiile comunicării nonviolente contribuie la invățarea și starea de bine a studenților lor. Voi raporta rezultate majore ale celor 20 de ani de când folosesc și pregătesc profesori cu privire la acest mod de comunicare, precum și evaluările unor proiecte educaționale NVC de lungă durată.

Ian Peatey, trainer britanic, certificat NVC, actual rezident în București

Voi împărtăși perspectiva unui bărbat despre cum este să fi un părinte conștient de principiile Comunicării Nonviolente, provocările și efortul constant de a depăși distanța dintre stilul de educație mai strict în care eu am fost crescut și educatia prin alte moduri decât recompense și pedepse promovată prinComunicarea Nonviolentă. 

Ruxandra Popovici, Projects Manager- English and Education, British Council, Romania

Voi prezenta aspecte ale proiectelor in domeniul educatiei pentru cetatenia democratica si promovarea dialogului intercultural  în scolile din România, arii centrale ale activitatii British Council.

Monica Reu, trainer certificat NVC, Romania

Voi impărtăși expriența introducerii Comunicării Nonviolente în două școli de stat din Bucuresti, respectiv un proiect de educație parentală ce îmi aduce multă bucurie și un sentiment profund de împlinire. ‘Educația empatică’ este un curs NVC dedicat părinților, ce, în mare parte la fel ca și mine, își doresc să creeze relații puternice cu copiii lor, relații bazate pe încredere și înțelegere reciprocă.

Louise Romain, trainer certificat NVC, Franța

Doresc să împărtășesc modul în care se pot face cereri/propuneri către grupuri

- cum se poate cere ceva într-un mod clar, realizabil, în momentul prezent chiar dacă e vorba de un grup de 30 de studenți

- importanța solicitării de obiecții la o propunere

- cum se poate reacționa la obiecții

- cum se poate măsura dacă o propunere va funcționa sau nu.

Penny Vine, trainer certificat NVC, UK

Îmi face o deosebită plăcere să relatez experiența mea în lucrul cu copiii de vârstă mică(de la naștere până la 8 ani). Doresc să impărtășesc experiența foarte puternică a interacțiunii cu un anumit copil –Charile- care m-a invățat foarte mult despre rolul motivației în educație. El va fi cu mine pentru a ilustra această experiență de interacțiune pentru ca noi toți să putem învăța din ea.

Preţuri:

Intenția NVCeD este de a păstra a doua parte a acestei săptămâni ca eveniment accesibil, cu o contribuţie din partea fiecărui participant, pentru a susţine costurile asociate cu lectorii străini și organizarea.

Până la data de 20/03/2012270 RON
După data de 20/03/2012337 RON

Limbă
În cadrul acestui eveniment, engleza este folosită ca limbă de comunicare. Există un traducător engleză – română pentru situațiile în care este nevoie de traducere; traducerea în alte limbi este organizată neoficial, la cerere.

Locație
Locația pentru ambele părţi ale acestui eveniment este Timişoara, România www.upt.ro/casa2.php.

Cazare şi masă
Camerele şi mesele au fost deja rezervate la preţuri cu discount. Vă rugăm să folosiți formularul de înscriere pentru a specifica numărul de nopți și de mese necesar. Plata pentru acesta se va efectua în RON direct la hotel.

Cazarea variază ca preţ în funcţie de gradul de confort:

100 RON pe noapte, loc în cameră dublă, hotel de 3*  (Casa Politehncii http://g.co/maps/r5p2c)
43 RON pe noapte, cameră dublă, într-un hostel pentru tineri (Direcţia Taberelor Timiş)

http://g.co/maps/e98hw

Există un supliment de 60 RON pe noapte pentru cameră single.

Pentru anulări:
1. Dacă noi (organizatorii) suntem nevoiți să anulam, banii vă vor fi returnați integral.
2. Dacă trebuie să anulaţi rezervarea la sau înainte de 20 martie 2012, toate plăţile primite vor fi returnate – minus o taxă administrativă de 10 €.
3. Dacă trebuie să vă anulaţi rezervarea după 20 martie 2012, plata dvs. va fi returnată (minus taxa de 10 €) numai dacă există participanți pe lista de aşteptare. Dacă suntem în imposibilitatea de a face acest lucru, atunci banii se vor pierde.

Dacă aveţi întrebări vă rugăm să contactaţi:

Organizator local: Monica Diaconu – monica@babelcenter.ro (RO/EN/FR)

Marianne Göthlin – marianne@cnvc.se (EN/SW)

Louise Romain – louise.romain@wanadoo.fr (EN/FR)

Towe Widstrand – towe.widstrand@humanmatters.se (EN/SW)

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:



Articole din Training & Certification:

» Formare certificata de Banca Mondiale & UNICEF privind abilitatile de aplicare a
» Social Work Retreat Experience - 7 credite profesionale
» La IASI seminar regional “FAMILIA ÎN SOCIETATEA CONTEMPORANĂ”,
» Workshop regional Botosani: Comunicarea dincolo de cuvinte
» Programul Start Up NationProgramul Start Up Nation - 200.000 lei nerambursabil pentru afacerea ta
» Depistarea precoce si perspective clinice in terapia copiilor sub 2 ani cu tulburari din spectrul autist
» Curs gratuit de ”Lucrator in comert” pentru rromii din regiunea Bucuresti-Ilfov
» PRIMELE WORKSHOP-URI INTRODUCTIVE ÎN METODA ”CĂLĂTORIA”
» Workshop-uri introductive: Astazi procedeul „Calatoria” e oferit cu generozitate pe tot cuprinsul globului, ca un instrument unic de o mare eficienta si profunzime, pentru trezirea si eliberarea potentialului infinit din noi însine, aflat la granita intre vindecarea emotionala si evolutia spirituala.
» Scoala de Vara 2014 „Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport. Dreptul la nediscriminare”
» 4-6 Octombrie la Bucuresti la solicitarea la solicitarea mai multor romani si organizatii neguvernamentale, Seminarul
» NGOs Communication camp – primul training internațional de comunicare pentru ONG-uri
» The Journey
» Start cursului de calificare: ”Îngrijitoare bolnavi la domiciliu”.
» Centrul de Reabilitare și Integrare Profesională - CRIP Ciolpani a deschis două cursuri de calificare pentru beneficiarii proiectului-strategic INSERT
» AHSR califica persoanele cu dizabilitati in meseriile de tehnician mecanic si lucrator electromecanic
» Asociația Handicapaților Somatici din România (AHSR) oferă CURSURI DE CALIFICARE GRATUITE
» Brandon Bays pentru prima oara in Romania promoveaza metoda
» Pentru prima oara in Romania Brandon Bays va sustine Seminarul Journey Intensive - Bucuresti 31 mai – 2 iunie 2013
» Marketing Evening – Antreprenoriatul la IASI
» Curs de permacultura in Romania
» WEBINAR: Noul Office pentru organizatii nonguvernamentale
» Curs gratuit de „Start-up antreprenorial in economia sociala” pentru regiuna Nord-Vest / Cluj-Napoca, 25-27 februarie 2013
» Incepe cursul: Lucrator pentru estetica si igiena corpului omenesc
» Construim liderii de maine- CEO Clubs in parteneriat cu LEADERS Foundation
»
» Primii pasi in economia sociala
» Cursuri gratuite de relatii publice in luna septembrie la Mamaia
» Ultimele zile pentru a aplica la Start Up Your Idea
» Asociatia Smart Projects califica somerii din Bucuresti cu bani europeni
» Cursuri de formare profesionala la Bacau, "Manager de Proiect si Competente Antreprenoriale" organizate de Asociatia Smart Projects
» Cursuri gratuite pentru medici
» In aceasta vara are loc cea de a zecea editie LEADERS School
» Public Speaking Support Group - Libraria Bastilia, 1 iulie
» Patru centre de promovare a mestesugurilor romanesti au fost create in judetele Valcea, Sibiu, Arges si Botosani
» Arbitraj international si dreptul WTO (World Trade Organisation) la scoala de vara organizata de ELSA
» Antreprenoriat pe vremuri de criza: idei viabile, strategii, finantari
» Curs gratuit autorizat CNFPA . Invata sa fii PR alaturi de KCMC!
» Curs gratuit in domeniul vanzarilor autorizat CNFPA. Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si KCMC te invata sa devii agent de vanzari!
» Curs autorizat de Formator, Iasi, iunie 2012
» Sub deviza “Ia-ti avantul in training!”, incepe TOT Challenge!
» Educatie in antreprenoriat cu participare gratuita!
» Workshop GRATUIT “Success with Cambridge exams: PET, FCE”
» Fundatia World Vision Romania lanseaza Atelierul de mestesuguri
» Studentii mai aproape de traditii. Parteneriat ONG/Universitate/Institutie publica de cultura
» Shakespeare School organizeaza workshop-ul gratuit despre examenele Cambridge din cadrul campaniei „English – your way to success”
» Job Interview Challenge
» Construieste-ti un brand personal de succes la cea de a doua editie Weekend Seminar
» LEADERS Education propune revolutionarea sistemului educational din universitati
» Tabara de engleza la Londra cu Shakespeare School(16 – 25 ani)
» 240 de persoane vor invata gratuit despre cum poti sa faci afaceri intr-un mod responsabil social
» “Teen Patrol”-antreprenoriat social pentru elevii de liceu
» Career Leader – Training si perspective de cariera alaturi de companii de top
» Cursuri gratuite: "Dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru grupurile vulnerabile"
» Cursuri gratuite de antreprenoriat social la Craiova
» Scoala de primavara Changemakers
» Aplica pana pe 20 aprilie la Simularea Institutiilor Uniunii Europene
» Invitatie la cursul gratuit "Antreprenor in Economia Sociala"
» Atelier practic de Branding personal si autopromovare
» Oportunitate: Curs gratuit de "Antreprenor in economia sociala"
» Cursuri gratuite TIC pentru persoanele cu dizabilitati
» „10 days MBA” cu certificare Management School (ESCP-EAP) London. Costuri acoperite din bugetul proiectului
» Peter Coles, profesor la Harvard Business School, susţine la Bucuresti un curs interactiv de negociere
» Proiect de reintegrare a detinutilor pe piata muncii si in societate
» Lansare inscriere curs Pregatirea cadrelor didactice pe tematici europene
» Workshopurile gratuite Social Impact Award ajung la Cluj
» IES lanseaza Scoala de antreprenoriat in economie sociala
» Inscrie-te la Online Business School si dezvolta-ti competentele de manager!
» Training si conferinta europeana pe tema comunicarii nonviolente in educatie la Timisoara
» Programul de burse naţionale UNESCO – L’Oréal “Pentru femeile din ştiinţă”
» Curs gratuit de vorbit in public pentru tineri intre 17 si 23 ani din Bacau
» Formalul si non-formalul se intalnesc pentru a oferi valoare educatiei
» Oferta de curs in domeniul economiei sociale
» Studentii Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor vor putea efectua practica la ADR Vest
» Oportunitate: Scoala de vara "Cei trei piloni ai Antreprenoriatului Social: Antreprenoriat Social, Economie Sociala si Solidaritate Economica"
» Scoala de primavara pe tema Cercetarea in Antreprenoriatul Social
» Curs gratuit de Competente antreprenoriale
» A fost lansata brosura cu metode de invatare non-formala „Trainer's Laboratory – Experience non-formal training tools!”
» Oportunitate: Bursa partiala la School for Startups 2012 - singura scoala de antreprenoriat din Romania
» Selectie curs gratuit "Antreprenoriat in economie sociala"
» Anunt deschidere aplicatii de participare gratuita: Congresul Mondial - Scoala de Vara in Economie Sociala
» Invitatie CODECS: Curs demonstrativ “Managementul Schimbarii”
» Oportunitate de formare gratuita pentru satmareni
» Sesiune de instruire ACIS: Metode de analiza a proiectelor de investitii in contextul instrumentelor structurale
» IAA Young Professionals sprijina mediul ONG prin CivicVox
» Concurs pentru ONG-uri: Ai potențial de lider european?
» Formare profesionala online pentru sportivi
»
»
»
»
» Training Social Economy
»
» Training social economt
»
»