About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Beneficiarii fondurilor europene se intrec în proiecte durabile. Premiu, 6 excursii în Delta Dunarii!

Data: 06.04.2012

Beneficiarii fondurilor europene se întrec în proiecte durabile
 
Beneficiarii proiectelor finanțate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane se întrec, la invitaţia ComunitateDurabila.ro, în exemple de management durabil. Concret, beneficiarii care, în perioada desfăşurării concursului – aprilie-iulie 2012 – demonstrează că au ținut seama de principiile dezvoltării durabile în proiectele lor vor câștiga una dintre cele şase excursii în Delta Dunării puse la bătaie de ComunitateDurabila.ro.

Miza concursului organizat de ComunitateDurabila.

ro este de a găsi exemple româneşti de dezvoltare durabilă, proiecte care demonstrează o atitudine responsabilă în cheltuirea banilor europeni, respect pentru mediul înconjurător, pentru oameni și pentru viitor.


Participanţii au la dispoziţie șase ocazii de a demonstra că au cheltuit sau cheltuie responsabil fondurile primite, răspunzând la unul sau la mai multe dintre cele șase chestionare tematice ce însoţesc episoadele din seria de animaţii educaţionale “Mai Mult cu Mai Puțin”.

Castorii Mai Mult și Mai Puțin, personajele principale ale animaţiilor, dezbat în fiecare episod beneficiile unui comportament durabil, dilemele cu care se pot confrunta cei care implementează proiectele europene și soluțiile la aceste probleme.

Primul episod își propune să demonstreze că dezvoltarea durabilă aduce mai multe beneficii economice decât suntem obișnuiți să credem. Participanților la concurs le revine sarcina ca până pe 18 aprilie 2012 să dea exemple concrete de măsuri durabile care au adus beneficii clare atât proiectului implementat de ei cât şi comunităţii. Primul câştigător al excursiei în Deltă va fi anunţat pe 22 aprilie dar concursul continuă. Calendarul complet şi regulamentul concursului pot fi consultate oricând în secţiunea “Concursul comunităţii durabile”.

Juriul care va selecta cei mai responsabili șase beneficiari de proiecte durabile este format din: Liviu Mihaiu, Președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta, Mircea Toma, Președintele ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei, Mihaela Marin, Expert în cadrul Comunității Durabile, Irina Zamfirescu, > CU < Mai Mult cu Mai Puțin – Revista Comunității Durabile și Costel Popa, Managerul proiectului “Parteneriat pentru dezvoltare durabilă”.

Cele şase premii constau în câte o excursie de trei zile în Delta Dunării în luna septembrie 2012 şi includ transport, cazare într-o gospodărie tradițională, mese cu specific local, gătite pe principiile slow-food, excursie cu barca pe lacuri și canale din Delta Dunării, participarea la evenimente tradiționale, specifice zonei.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: