About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Upside Down - Despre creativitate si reciclare

Data: 15.05.2012

Upside Down este un proiect realizat de un grup de patru tineri, care si-a propus ca prin ideea lor sa scoata in evidenta problemele mediului inconjurator din Romania si sa ofere oportunitati de lucru persoanelor din medii defavorizate si cu dizabilitati. Pentru a reduce cantitatea de deseuri, ei vor sa transforme materiale reciclabile sau materiale care nu mai pot fi folosite in noi produse de calitate si inedite.

Proiectul Upside Down este unul dintre cele 5 proiecte finaliste la competitia Social Impact Award 2012. Initial, 43 de idei de proiecte de antreprenoriat social au fost selectate la nivelul Romaniei. Comentariu juriu: Cool idea. The problem of recycling waste is not disregarded, but the mix of the two  - waste and disabilities - is novel. New solution.


Unul dintre premii se acorda in baza voturilor publiculuiVotarea se face online la http://socialimpactaward.net/participation/community-voting, sectiunea - Romanian Projects - proiectul Upside Down. Premiul, de 1500 EUR, garanteaza inceperea proiectului. Pentru a sprijini echipa sa isi implementeze proiectul, nu trebuie decat sa votati la sectiunea precizata.

Problema pe care proiectul o abordeaza este cresterea cantitatii de deseuri nebiodegradabile ce sunt depozitate in gropile de gunoi, datorita tendintei oamenilor de a consuma din ce in ce mai mult. In Romania, cantitatea de deseuri procesata pe cap de locuitor este de 308 kg, 99% fiind depozitata in gropile de gunoi si doar 1% fiind reciclata.

Ideea apartine unui grup de tineri ieseni care cred in schimbare si sustin urmatoarea teorie a schimbarii: „DACA folosesc deseurile si rebuturile intr-un mod creativ in asa fel incat sa ofer o alternativa la produsele prezente pe piata, produse care nu sunt prietenoase mediului, ATUNCI contribui activ la reducerea cantitatii de deseuri ce vor fi depozitate in gropile de gunoi.”

Pentru a reduce deseurile, Upside down transforma materialele reciclabile (tetra-pack, camere de cauciuc, materiale rebut) in produse utile, de calitate si inedite, conform conceptului UPCYCLE. Produsele lor includ genti, portofele, agende, mape, care pot fi personalizate sau create dupa dorintele clientilor.


Upside Down | Social Impact Award 2012 Finalist
    

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: