A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

100.000 de dolari pentru dezvoltarea competentelor digitale si antreprenoriale ale tinerilor în Romania

Data: 06.04.2012

Microsoft acordă un grant de 100.000 de dolari pentru dezvoltarea competențelor digitale și antreprenoriale ale tinerilor în România

Organizațiile beneficiare sunt Junior Achievement România, Fundația Education for Open Society și TechSoup România.

Microsoft România anunță un grant de 100.000 de dolari acordat de Microsoft Corp. organizațiilor Junior Achievement România, Fundația Education for Open Society și TechSoup România, pentru programul „Tineri antreprenori în IT”. Grantul acordat în România face parte dintr-o inițiativă europeană a Microsoft, în contextul unei rate istorice a șomajului în rândul tinerilor (i.e. 24.8% pentru România, conform Eurostat).

17 organizații nonguvernamentale din 15 țari europene vor beneficia de granturi în valoare de 2 milioane de dolari și donații software în valoare de peste 200 de milioane de dolari pentru implementarea de programe ce conduc la formarea și dezvoltarea competențelor tinerilor.


Programul „Tineri antreprenori în IT” va fi implementat în perioada 2012-2013, va pune în valoare și va continua inițiativele curente ale Microsoft și ale celor trei organizații nonguvernamentale beneficiare. 4500 de elevi și studenți vor participa în activități de formare și dezvoltare de competențe IT și antreprenoriale și cel puțin 20 de noi start-up-uri vor fi lansate în economia românească.

Ștefania Eugenia Popp, Director Executiv Junior Achievement România: 
„Este prima dată când în România un grant corporate merge nu pe 3 proiecte, ci pe un proiect realizat în parteneriat de trei organizații, din zone diferite de experiență, care își pun acum priceperea și resursele împreună pentru un scop comun: dezvoltarea competențelor antreprenoriale și de IT ale tinerei generații și crearea unui hub în care sunt aduse laolaltă procese educaționale formale, informale, inovație, competiție, accelerare a potențialului. Proiectul va oferi tinerilor o experiență educațională mult mai apropiată de ce presupune să fii activ şi performant într-o economie reală şi competitivă la nivel global, folosind resursele şi experiența fiecărui partener. Un model educațional ce poate oferi o noua șansă tinerilor și de ce nu, României.”

Contextul național în care Microsoft acordă acest grant este dat de Reforma în Educație – și atenția acordată formării și dezvoltării competențelor digitale și antreprenoriale, de Agenda Digitală pentru România 2020 – și importanța acordată incluziunii digitale, și de Declarația de Competitivitate a României – creativitatea fiind avantajul principal al României în cursa pentru competitivitate la nivel european și global.

Cătălin Baba, Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului:
„În cadrul parteneriatului pentru educație cu Microsoft, încurajăm studiul continuu și complementar. Lumea de azi cunoaște o dinamică fără precedent și este necesar ca tinerii să țină pasul cu progresul tehnic, specific timpului nostru. Este nevoie de cât mai mulți specialiști, posesori de competențe digitale integrate cu alte competențe native sau dobândite în perioada studiilor liceale. Opțiunile de studiu și certificare Microsoft sunt atractive pentru elevii de liceu şi absolvenți, datorită recunoașterii internationale. În plus, apreciem că șansele de integrare digitală a României, în context European cresc.”

Ronald Binkofski, Director General, Microsoft România: 
"Acest grant este o continuare a investițiilor realizate de Microsoft în România. Echiparea tinerilor cu competențe tehnologice și antreprenoriale este o prioritate pentru Microsoft România, pentru integrarea noii generații în economia digitală și pentru valorificarea talentului creativ al României prin crearea de proprietate intelectuală”.

Câteva date despre programul „Tineri antreprenori în IT”:

-          Circa 2000 de elevi de liceu vor participa în programele Junior Achievement România cu efect în crearea de competențe antreprenoriale practice. Experiența și rezultatele acestui program vor ajuta în recunoașterea și încurajarea competențelor antreprenoriale în sistemul educațional preuniversitar;

-          Fundația EOS România va implementa programe de training și certificare de competențe digitale în 10 licee selectate, cu efect în pregătirea a 2000 de elevi; prin această inițiativă, este urmărită echivalarea competențelor digitale ale participanților în raport cu cerințele Legii Educației Naționale;

-          Construind peste inițiativele Junior Achievement și EOS, TechSoup va invita studenți de elită într-un „laborator de inovație”, i.e. un program de dezvoltare accelerată. Peste 500 de studenți vor fi invitați să aplice în program și laboratorul va produce aproximativ 20 de start-up-uri cu produse și servicii software pentru piața internațională.

Gabriela Barna, Director, Fundația EOS România:
„În general, programele și proiectele derulate de către fundația noastră sunt destinate celor care sunt încă dezavantajați din punct de vedere informațional și tehnologic. Credem cu tărie că prin activitatea noastră reușim să ajutăm comunități întregi din România să se conecteze global. Suntem bucuroși că, pentru al șaselea an consecutiv, Microsoft România susține eforturile noastre. În acest an vom lucra în parteneriat cu două organizații de renume – Junior Achievement și TechSoup Romania – pentru a avansa ideea importanței certificărilor de tehnologie și a competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor.”

Radu Moțoc, Director Executiv TechSoup România:
„Experiența acumulată din inițiative recente, cum este cazul Restart în Educație, și parteneriatele noastre la nivel internațional ne vor permite să contribuim cu un set unic de competențe și resurse la înființarea și dezvoltarea start-up-urilor în tehnologie din România. Suntem mândri că suntem parte din acest proiect inovator și abia așteptăm să sprijinim următoarea idee genială pornită din România.”

Mai multe informații despre programele Microsoft în educație și pentru antreprenori pot fi obținute din cartea de 15 ani a Microsoft România.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din CSR:

» Maia Outdoor sustine initiative ale societatii civile din Romania!
» Grupul MOL organizeaza o competitie internationala pentru studenti
» TenarisSilcotub a dat 272.000 de dolari pentru dotarea unui laborator scolar
» Romanian CSR Awards: 83 de proiecte inscrise in competitie
» Fundatia Carrefour a donat 168.000 de euro pentru copiii de gradinita saraci
» PUB18 doneaza pizza calda pentru adultii strazii
» Grupul Rompetrol a sustinut implementarea a 2 proiecte de sanatate in Bucuresti
» Petrom anunta rezultatele si noua misiune a platformei TaraluiAndrei.ro
» Schneider Electric sustine competitia Solar Decathlon Europe
» Circa 300 de voluntari Vodafone in parteneriat cu Habitat for Humanity vor construi patru case in judetul Dolj
» CSR pentru consumatori responsabili – tema centrala a intalnirii grupului LBG Romania
» 3.600 de elevi cu primit ghiozdane si rechizite de la Voluntarii Smithfield
» “Dreptul de a Citi” sustinut si in acest an de OTP Bank in alte 19 scoli din mediul rural
» MOL Romania a strans pentru reciclare peste 600 litri de ulei alimentar
» Conferinta nationala „Rolul statului in promovarea responsabilitatii sociale corporative” Bucuresti 28 septembrie 2012
» E.ON Romania a sprijinit reabilitarea UPU din cadrul Spitalului Targu Mures
» Orange si ADEPT lupta pentru conservarea biodiversitatii in zona Tarnava Mare
» Cosmote continua programul de strangere a telefoanelor vechi
» Adrem Invest a premiat castigatorii concursului Scolii de Inovatie
» LENUM ajuta la eliminarea locuirii precare în Romania
» Wienerberger doneaza elemente de zidarie pentru constructia a 140 de case in cadrul proiectelor Habitat for Humanity Romania
» Cora Romania a donat 3.000 de ghiozdane copiilor din scolile rurale
» Sponsorizare de 59.000 euro de la CEZ, pentru Liceul din Cogealac
» ENEL a ales cei zece finalisti ai concursului City of Energy
» Studentii in anul I pot aplica pentru Bursele Cosmote
» Sute de copii au luat parte la „Ora de desen” organizata de Cesarom
» Caravana “Profi te premiaza” va traversa cinci orase
» Sapte companii au investit peste 18,7 milioane lei in proiecte comunitare
» Masterclass de John Holm: CSR-ul ca strategie de business, marti, 11 septembrie 2012 - INTRARE LIBERA
» HP a marcat aniversarea a 7 ani in Romania prin curatarea si reamenajarea unei portiuni de 10 hectare din Parcul Tineretului Bucuresti
» SIVECO Romania – premiata pentru proiectele sale cu impact social major
» Vodafone a lansat prima biblioteca digitala din Romania
» 15 avocati din sapte tari europene construiesc o casa in Dezmir
» ONG-ul SOS Satele Copiilor a castigat concursul de proiecte sociale initiat de IKEA
» Habitat for Humanity Cluj construieste de sase ani cu Addleshaw Goddard din Marea Britanie
» UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Foundation si NESsT Romania – Parteneriat pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale in Romania
» Mercedes-Benz a sustinut si in acest an Cercetasii Romaniei
» Habitat for Humanity a mutat Jocurile Olimpice pe santierul din Ploiesti
» COSMOTE sustine initiativa „Plantam fapte bune in Romania”
» Angajatii Baumix si bauMax – voluntari pe santierul Habitat Ploiesti
» MOL Romania colecteaza de la populatie uleiul alimentar uzat
» Habitat si Petrom au dat startul programului de prevenire a dezastrelor
» Rompetrol si Federatia Romana de Polo – Parteneriat pentru performanta
» Conferinta "Economia sociala, Trend sau Realitate"
» ONG-urile pot obtine marca “Eveniment Responsabil”
» Campionatul zambetelor - un nou program de responsabilitate sociala demarat de "La Fantana"
» Knauf Gips si Knauf Insulation au donat materiale in valoare de 20.000 de Euro pentru constructia celor 12 locuinte Habitat de la Ploiesti
» Angajatii Petrom au dat startul Campionatului de Voluntariat
» 4 case ridicate in 5 zile de voluntarii Fundatiei Vodafone
» Aproape 300 dintre angajatii GSK Romania, voluntari pentru 1400 de persoane din medii defavorizate
» Campania „Impreuna pentru comunitate” a contribuit cu peste 2,8 ani de voluntariat la initiativa Grupului Holcim
» 80.000 USD in bani si materiale de constructii pentru Habitat for Humanity Romania de la Lafarge
» 250 000 USD pentru implementarea a 16 proiecte de sanatate si mediu, în 11 judete
» BRD investeste 800.000 de lei in educatia copiilor si a tinerilor aflati in dificultate, prin programul „Schimba un destin. Da valoare unei vieti”
» Praktiker incurajeaza colectarea selectiva a deseurilor
» Vodafone a desemnat castigatorii programului Voluntar de profesie
» Samsung Romania continua caravana educationala Trends of Tomorrow
» Dacia Plant a lansat programul educational 'Forta vindecatoare a plantelor'
» Carrefour promoveaza produsele fabricate in Romania si lanseaza un catalog special dedicat acestor produse
» 40 de voluntari din toate colturile lumii si-au unit fortele la Beius
» United Way Romania este partenerul caritabil al CEO Clubs International
» UNESCO-L’Oréal premiaza tinerele cercetatoare in cadrul celei de a treia editii a programului de burse nationale „Pentru Femeile din Stiinta” din Romania
» Parteneriat intre UniCredit Tiriac Bank si Scoala Mamelor
» Apa Nova a reabilitat statia de tratare a apei din Sfantu Gheorghe
» 100.000 de voluntari Citibank au sarbatorit cei 200 de ani de existenta a companiei prin implicarea in proiecte comunitare
» Peste 400 de obiecte din papura, cumparate de Apa Nova/Veolia Apa
» BRD a lansat campania de strangere de fonduri "Impreuna pentru cei mici"
» Dar din dar se face…VOLUNTARIAT!
» Angajati ai Credit Suisse voluntariaza pe santierul Habitat de la Ploiesti
» Prima iesire la teatru pentru copiii din centrul de plasament, cu ajutorul KFC Romania
» „Wesley Way” - 10 ani de parteneriat in folosul celor nevoiasi
» METRO sustine producatorii locali de legume prin programul "De-ale noastre"
» Angajatii Holcim din Turda au renovat spatiul de joaca al unei gradinite
» Vodafone si REACT continua modernizarea Centrului de Transfuzii
» Bucuresti Mall sustine echipa ”Suflet langa suflet”
» RBS a premiat elevii castigatori ai programului MoneySense
» Ateliere Fara Frontiere doneaza inca 500 calculatoare prin ASSOCLIC
» Mega Image a lansat concursul de proiecte: "Fabrica pentru un viitor curat"
» Responsabilitatea sociala corporativa - solutie pentru o activitate sustenabila
» Programul de burse URSUS „Studenti pentru comunitate” si-a desemnat castigatorii
» Habitat for Humanity Radauti si BauMAX oferă noi perspective pentru inca o familie
» BRD organizeaza „Saptamana Solidaritatii” pentru spitalul Marie Curie din Bucuresti
» Se prelungesc inscrierile in Green Business Index
» Angajatii Holcim Romania din Alesd au curatat albia paraului Soimul care traverseaza orasul
» Conferintele “European CSR Lessons” pot fi revazute pe internet
» Angajatii Holcim Romania din Pitesti au ecologizat zona impadurita a cartierului Trivale
» Aproape 100 de voluntari de la Whirlpool au sosit la Ploieşti şi vor ajuta la construirea locuinţelor a 12 familii
» 2parale a sustinut Pro Bono Campania World Vision, „Eu Cum Ajung La Scoala?”
» Peste 22.000 puieti plantati de asociatia ViitorPlus in aceasta primavara
» Angajatii Holcim Romania din Cluj-Napoca si-au unit fortele pentru renovarea scolii “Ioan Bob”
» Campania „Impreuna pentru comunitate” a ajuns la Campulung. Angajatii Holcim Romania au plantat 14.000 de puieti la marginea orasului
» Proiecte europene de CSR prezentate la Bucuresti
» Echipa Europharm Distributie voluntariaza pe santierele Habitat for Humanity
» 15 – 16 mai: Are loc a doua editie a conferintei “European CSR Lessons”
» Delaco a daruit cu sprijinul ONG urilor din Codlea
» Petrom si voluntarii Tarii lui Andrei au plantat perdele de protectie forestiera in judetul Giurgiu
» Voluntariatul in randul angajatilor companiei
» Valoarea totala a proiectelor sustinute de Fundatia Vodafone depaseste doua milioane de euro, in 2012
» BCR și Fundația ERSTE lansează campania internă “Unde-s 2% puterea crește! Redistribuie către ONG-uri!”
» 100.000 de dolari pentru dezvoltarea competentelor digitale si antreprenoriale ale tinerilor în Romania
» Grupul Rompetrol lanseaza programul "Impreuna pentru fiecare" 2012
» RBS Romania sustine cea de-a treia editie a Competitiei Intreprinderilor Sociale
» COSMOTE Romania si Romtelecom au ajutat peste 1500 de locuitori din Ialomita
» CEZ a alocat 10.000 de euro pentru modernizarea unei gradinite
» NIVEA a donat 45.000 euro pentru SOS Satele Copiilor
» Orange Romania sprijina persoanele din zonele rurale afectate de zapada
» Companiile nu sunt suficient de implicate social conform GCR Index
» Compania Brother sprijina 10 proiecte ecologice
» Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului Municipal Campia Turzii
» Angajatii Amway Romania au donat 11.000 USD in cadrul campaniei “One by One for Children”
» Intilnire pe tema responsabilitatii sociale a IMM-urilor, in Bacau
» Green Business Index sprijina companiile sa investeasca in mediu si in oameni
» CSR ca strategie de business
» 10.000 de calculatoare cu acces la internet din bibliotecile publice protejate de Bitdefender
» 25.000 de Euro pentru mai multe familii nevoiase
»
» Scrisori catre Mos Craciun – dorinte indeplinite de catre angajatii BRD-Societe Groupe Generale
» Enel Romania premiaza tinerii talentati in cadrul programelor educationale PLAY ENERGY si WE ARE ENERGY
» 10.000 USD sprijin pentru dotarea echipajelor SMURD în Bihor / sistem informatic de asistare decizională unic în România, ce va fi folosit în timpul misiunilor de urgenţă
»
»
»
»
»
»
» Conferinta de CSR in cadrul Zilelor Biz
» “CSR si Social Media” – zi dedicata CSR-ului in cadrul Zilelor Biz
»
» KFC lanseaza campania nationala de CSR “Imi place Romania curata”
»
»
» Angajatii GSK, voluntari in beneficiul copiilor dezavantajati
»
»
»
» CSR
»