A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Astazi este 9 mai, este Ziua Europei. La multi ani, Asistenti Sociali, in calitate si de cetateni ai batranului nostru continent

Data: 09.05.2017

Ministerul Muncii si Justitiei Sociale anunta:  Guvernul alocă 14,43 milioane lei pentru protecția copiilor cu tulburări de comportament, în perioada 2017-2019Proiectele pentru crearea acestor servicii specializate vor avea o durată de maximum 24 de luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2019, din care cel puțin 3 luni vor fi destinate funcționării serviciilor nou-create.


Tot Guvernul a decis, printr-un proiect de lege, să deconteze, practic, salariul minim pe economie pentru ucenicii și stagiarii care sunt încadrați de către angajatorii care își desfășoară activitatea pe teritoriul României.Guvernul decontează salariul minim pe economie pentru ucenici și stagiari si astfel, angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază, la cerere, pe perioada derulării acestuia (între unul și trei ani), de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună (net),  echivalentul în lei a 250 euro/lună, din bugetul asigurărilor pentru șomaj.


Evenimentul gandit la Botosani de Felicia Mihai si BEX-ul local al CANSR  face parte din strategia de implicare a asistenţilor sociali din județele Moldovei în perfecţionarea serviciilor oferite în sistemul de asistență socială din mediul guvernamental și non-guvernamental. Workshop regional Botosani: Comunicarea dincolo de cuvinte mi s-ar parea potrivit mai ales mie, dupa o campanie in care probabil, dupa unii, am vorbit prea mult. Cu un trainer Conf. univ. dr. habil Anca-Doina Ciobotaru de la Universitatea de Arte "George Enescu" Iaşi, Preşedintele Asociaţiei ARTCIVICA , acest eveniemnt ma invita oarecum sa ma gandesc deja la "necuvintele" lui Nichita Stanescu.
Intr-o nota optimista identific la orizont noi surse de finantare pentru servicii sociale. Mai multe gasit aici Mecanismului financiar Spaţiul Economic European 2014 - 2021 şi Mecanismul financiar norvegian 2014 – 2021.
Principala provocare a momentului si preocuparea majoritatii asistentilor sociali sunt SALARIILE. Un  draft al Legii Salarizarii Unitare e util. Vom vedea cine isi va asuma elaborarea de amendamente, participarea la dezbateri, si promovarea unei legi avantajoase pentru toti asistentii sociali.  Citand acest articol Legea Salarizarii Unitare: ce salarii sunt preconizate in sectorul sanatate-servicii sociale  imi doresc  sa promovam Legea in beneficiaiul asistentilor sociali. Cred ca vom gasi intelepciunea de a schimba si cateva articole de lege care sa creasca beneficiile pentru sectorul sanatate-servicii sociale in conditiile in care CNASR va prelua si presedentia Comitetului Sectorial. Il rog pe colegul nostru Florian Salajeanu, membru in CES sa ne faca rost de "varianta oficiala" si sa gandim o strategie eficienta de promovare a intereselor asistentilor sociali.  Cine se implica aici ? 

Astazi este 9 mai, este Ziua Europei. La multi ani, Asistenti Sociali, in calitate si de cetateni ai batranului nostru continent.  Sa ne ajute Dumnezeu sa avem, cat mai curand, salarii europene !

Eugen LUCAN 
Asistent Social Principal

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: