Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania: istoric, misiune, realizari

Dincolo de statutul de organizatie neguvernamentala, nonprofit, nationala, Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania (AHSR) este o emblema a ideii de umanitarism si deschiderea spre bine acordata persoanele cu nevoi speciale: persoane cu dizabilitaţi, bolnavi cronic, batrani si alte grupuri defavorizate.

De 24 de ani incoace, mai exact – din 1991, AHSR militeaza pentru imbunatatirea conditiilor de viata, recuperarea medicala si reintegrarea socio-profesionala a tuturor persoanelor cu nevoi speciale din Romania, indiferent de gen, varsta sau convingere religioasa.

AHSR ofera o serie larga de servicii socio-profesionale acreditate, printre care: asistenta socio-medicala; recuperare si reabilitare; ingrijire la domiciliu; consiliere sociala; informare, consiliere şi mediere profesionala; centre de zi etc.

Realizarile inregistrate de-a lungul anilor denota atat spiritul activ al Asociatiei, cat si dragostea pentru semeni. Este important de stiut ca in cadrul AHSR functioneaza Centrul de Recuperare si Reintegrare Sociala, iar de serviciile Asociatiei au beneficiat peste 10.000 de persoane defavorizate din intreaga tara.

Notabil este si faptul ca in 1998, AHSR a infiintat prima Agentie Nationala de Ingrijire la Domiciliu pentru persoanele cu dizabilitati si persoane cu mobilitate redusa, iar din 2006 - Asociatia incheie anual contracte cu CASAOPSNAJ pentru furnizarea de servicii medicale in asistenta medicala primara si cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti pentru furnizarea de servicii medicale in asistenta medicala de specialitate in recuperare, atat la sediul organizatiei, cat si la domiciliul solicitantilor (fizioterapie, kinetoterapie, masaj medical).

Alte tipuri de realizari au fost atinse prin implicarea in proiecte POSDRU, precum: ”Hai sa dam mana cu mana, sa pasim in viata IMPREUNA” (2009-2011) – in care s-a incurajat accesul pe piata muncii a tinerilor proveniti din institutiile de plasament si a tinerilor cu dizabilitati; “Femei de cariera de ieri, de azi si de maine” (2010–2012) – proiect ce a vizat cresterea gradului de acces pe piata muncii a femeilor de diferite etnii si imigrante; “INSERT - Construirea unei retele de reabilitare si integrare profesionala pentru persoanele cu dizabilitati din Romania, in vederea imbunatatirii accesului acestora pe piata muncii” (2011-2013) – proiect strategic de integrare pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati.

In prezent, AHSR implementeza proiectul ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc” – proiect dedicat dezvoltarii economiei sociale si promovarii unei societati incluzive.

In concluzie, ”pentru cei nefamiliarizati cu genul de activitati de care ne ocupam, este vorba despre munca sustinuta, zi de zi, despre o mare putere si forta de a invinge obstacolele – nu putine, dealtfel – despre a sti sa fim mereu zambitori ori de cate ori ni se adreseaza persoane cu nevoi speciale. Insa probabil ca in primul rand este vorba de SPERANTA. Precum Pasarea Phoenix ce renaste iar si iar din propria-i cenusa – oferindu-ne un legendar exemplu despre ceea ce inseamna a nu renunta, ci a spera mereu – Asociatia noastra dovedeste an de an ca nadejdile tuturor celor care apeleaza la noi sunt cu adevarat intemeiate!”, Maria Cozea, Presedinte si membru fondator AHSR.

Articolul de presa ”Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania: istoric, misiune, realizari” este redactat in cadrul proiectului ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc”, cod proiect: POSDRU /173/6.1/S/148313, beneficiar: Asociaţia Handicapaţilor Somatici din Romania, perioada de implementare 29.12.2014- 31.12.2015.

Pentru detalii cu privire la proiectul FIDELIS, contactaţi Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania, tel: 021 312 27 81 e-mail: ahsr@arexim.ro, site: www.ahsr-fidelis.ro.


de AHSR CRRS la 15.10.2015
» Asociația Brahma anunță lansarea proiectului „IMPACT - Inserția și Mobilitatea Profesională prin Acțiuni de Calitate dedicate Tinerilor”
» Ashoka aduce la Cluj semifinala celei mai mari competitii europene de inovare sociala, editia 2018
» LANSARE GRANT CERCETARE STIINTIFICA IN DOMENIUL DERMATOLOGIEI
» #Filantropi2016: Patru Mâini caută grădinițe și școli care au nevoie de îmbunătățiri, în cea de-a patra ediție a campaniei anuale de renovări
» Un inventar al rezultatelor FIDELIS si... un An Nou fericit!
» Oficial, proiectul FIDELIS a fost incheiat prin diseminarea rezultatelor inregistrate in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia
» Principiul egalitatii de sanse pentru un tratament egal si anti-discriminatoriu
» Ingrijirea la domiciliu specializata – alternativa spitalelor de recuperare
» Avantajele angajarii intr-o structura de economie sociala
» Incluziunea sociala – baza pentru o prosperitate impartasita si de durata
» Conferință națională “Noi idei de afaceri şi abilități necesare în economia socială”
» Simpozion realizat la Huși privind aspecte juridice în Economia Socială
» MEOSZ Ungaria - model de buna practica in economia sociala
» Interprindere de economie sociala: aspecte diferentiale definitorii
» Protecția mediului și consumul rațional: premisa unei dezvoltări durabile
» STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALĂ ÎNFIINȚATE ÎN CADRUL PROIECTULUI „ECONOMIA SOCIALĂ ESTE ȘANSA MEA!”
» Structură Economică Socială devenită operaţională în comuna Pădureni
» Curs gratuit de ”Lucrator in comert” pentru rromii din regiunea Bucuresti-Ilfov
» Lansare SES CIFIX RELAX – centru de intretinere fizica si sport, in regiunea Sud Muntenia
» Curs gratuit cu subventie la absolvire pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc
» Beneficiar de succes: Lucia Artag
» AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent social si lectori
» AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent medical si lectori
» Dezbatere publica: Statutul ocupațional al rromilor: meserii, riscuri, asteptari
» 166 de liceeni braşoveni fac practică online şi offline prin proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”
» AHSR rectruteaza personal: peste 20 locuri de munca disponibile in diferite meserii
» „ADMIS” e pe TV: spoturi video ce incurajeaza integrarea rromilor pe piata muncii
» AHSR organizeaza gratuit cursul de ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu” pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc
» STIATI CA...? – personalitati ilustre de etnie rroma
» Egalitatea de sanse – concept, drept, aplicabilitate
» World Vision Romania propune un model de ferma demonstrativa pentru reforma invatamantului agricol si pentru oportunitatile din agricultura oferite de UE