A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Raportul privind proiectul CESE pe tema „O mai bună incluziune a romilor prin inițiativele societății civile”

Data: 22.01.2015

Eugen LUCAN, consilier in Comitetul Economic si Social European invita organizatiile care au obiect de activitate comunitatile de romi sa trimita amendamente la Raportul privind proiectul CESE pe tema „O mai bună incluziune a romilor prin inițiativele societății civile” . Astept amendamentele dumneavoastra in sectiunea de COMENTARII sau pe adresa de e-mail: eugensucces@yahoo.

com, Va multumesc !!! Eugen LUCAN (0741134444)

Raportul este in anexa !!!

 

1.1 Sprijinirea procesului de integrare a romilor figurează de mult timp printre prioritățile CESE. Comunicarea Comisiei Europene „Un cadru UE pentru strategiile naționale de integrare a romilor până în 2020” , adoptată la 5 aprilie 2011, precum și elaborarea strategiilor naționale de integrare a romilor, au dat un nou impuls activităților de monitorizare și asistență ale Comisiei. Pe lângă elaborarea a numeroase avize exploratorii și din proprie inițiativă, Comitetul a lansat la începutul anului 2013 un proiect pe tema „O mai bună incluziune a romilor prin inițiativele societății civile”, care urmărește să analizeze, din punctul de vedere al societății civile (organizate), efectele legislației europene, să identifice lacunele și să propună acțiuni viitoare.

1.2 În timpul audierilor, participanții la proiect au avut ocazia de a primi informații directe din partea experților, a reprezentanților societății civile și a responsabililor politici de la nivelul UE, și au acumulat experiență valoroasă în urma vizitelor de evaluare în statele membre, întâlnindu-se cu responsabili guvernamentali și cu reprezentanți ai organizațiilor societății civile. A fost o onoare să fim primiți cu brațele deschise și suntem recunoscători părților interesate pentru disponibilitatea acestora de a contribui la activitățile noastre cu cunoștințele lor indispensabile. A fost important pentru noi să constatăm volumul de cunoștințe acumulate care poate să asigure succesul viitor al incluziunii romilor. Raportul și recomandările noastre actuale se bazează pe cunoștințele și informațiile furnizate de partenerii noștri. În primul rând, dorim să subliniem ideile și recomandările lor pentru viitor, și, după caz, cerințele lor, reprezentând și pe această cale interesele societății civile în scopul creării unei Europe mai echitabile și mai solidare.

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: