Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Studiul CESE actualizat: ECONOMIA SOCIALA in Uniunea Europeana

Data: 21.06.2013

Prezentul raport are ca obiectiv general actualizarea studiului „Economia socială în Uniunea Europeană” publicat în 2008 de Comitetul Economic și Social European, extinzând sfera sa de cuprindere pentru a include toate cele 27 de state membre ale UE actuale și statele aderente/candidate (Croația și, respectiv, Islanda) și examinând definițiile, situația, contribuția, instrumentele juridice și politicile publice legate de economia socială, precum și impactul crizei economice.

Pentru a îndeplini acest din urmă obiectiv, raportul utilizează trei obiective sau instrumente intermediare care nu au fost suficient definite până în prezent. Primul este de a defini în mod clar și riguros economia socială ca un concept și diferitele clase de societăți și organizații care fac parte din ea.


Al doilea obiectiv intermediar este de a identifica diferiții agenți care, indiferent de forma lor juridică, fac parte din economia socială a fiecărui stat membru al UE, pe baza definiției stabilite în prezentul raport, și de a compara definițiile diferite de la nivel național utilizate în legătură cu conceptul de economie socială.


Al treilea obiectiv intermediar este de a furniza date macroeconomice privind economia socială din cele 27 de state membre și din cele două state candidate, de a examina legislațiile naționale recente privind economia socială, de a realiza o analiză comparativă la nivel național a conceptelor și a percepțiilor actuale asupra economiei sociale din fiecare stat și de a analiza modul în care economia socială poate și va contribui la punerea în aplicare a Strategiei Europa 2020.

 

Eugen LUCAN, consilier CESE,  a declarat:

"Acest studiu reprezinta o analiza de detaliu a sectorului ECONOMIEI SOCIALE din Europa. Studiul din 2008 a reprezentat una din principalele surse de cercetare care au constituit baza proiectarii si implementarii multor proiecte de economie sociala in Romania. Actualizarea acestui studiu evidentieaza dinamica fenomenului in Europa si oportunitatile extraordinare de dezvoltare pe care le are sectorul economiei sociale atat in Romania cat si in celelalte 26 de state membre. Este o lucrare de referinta pentru societatea civila europeana!"

 

sursa: CESE

http://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.social-economy-category-.25290

Aveti sinteza studiului in ANEXA in limba ROMANA

Sinteza sutdiului e disponibila in cele 22 de limbi daca urmariti linkul de mai jos.

Aveti studiul in integral in ENgleza, FRanceza, SPaniola si Germana urmaridn linkul:

http://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.social-economy-category-.25290

 

 

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: