Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Recomandari de angajare pentru aceasta vara – 600 de pozitii de internship si trainee deschise pe www.hipo.ro

Data: 17.05.2012

In Romania, ideea de internship si trainee incepe sa prinda contur si intalnim deja un numar mare de proiecte de calitate dedicate studentilor si proaspat absolventilor. 

Pe www.hipo.ro urmatoarele 26 de companii si-au lansat aplicarile pentru cele 600 de pozitii ce pot fi accesate de studenti, masteranzi sau proaspat absolventi in urmatoarea perioada : BCR, Billa Romania, Bitdefender, Carpatcement Holding, Cefora Business School, Coca-Cola HBC Romania, Danone, GlaxoSmithKline, Schenker Romtrans, Digital Optics Corporation, Ericsson, Genpact, HP, Intel, Ixia, JTI, Kraft Foods Romania, Draxlmaier, L’Oréal, Mazars, Mega Image, Misys, Nestlé Romania, Pepsico, Unilever, Luxoft Romania.


Diferenta dintre programele de internship si cele de trainee este data de faptul ca programele de internship se adreseaza in general studentilor si  masteranzilor, in timp ce pentru programele de trainee pot opta proaspat absolventi si uneori chiar tineri care au maxim 2 ani de la absolvire. Daca pentru internship, durata este cuprinsa intre 2-6 luni, pentru programele de trainee intervalul de timp poate fi de 1-2 ani, in functie de strategia companiei si industria din care aceasta face parte. Programele de internship sunt destul de complexe din punct de vedere al responsabilitatilor, iar pe parcursul lor internii au posibilitatea sa testeze daca si-au ales bine directia in care sa isi dezvolte cariera. Ele se desfasoara de cele mai multe ori pe perioada verii si implica program full time.

Spre deosebire de internship, in cazul programelor de trainee obiectivul este ca dupa finalizare candidatii sa fie pregatiti pentru ocuparea unor pozitii full time. O categorie aparte de astfel de programe sunt cele de cross functional trainee.  Avantajul programelor cross functional trainee este ca acopera mai multe functiuni iar dupa finalizare obtii o viziune 360 grade asupra companiei, sansa de a lua contact cu toate departamentele, de a intelege intreg business-ul si importanta colaborarii intre departamente. Un astfel de program este cel oferit de compania Kraft Foods Romania – Cross Functional Trainee Program care include departamentele Finance, HR, Marketing, Customer Service & Logistics, Procurement si Sales.

Indiferent de aspectele ce diferentiaza astfel de progamele, atat internship-urile cat si programele de trainee vin in intampinarea tinerilor care vor sa faca primul pas in cariera. Prin intermediul lor, candidatii pot dobandi abilitati practice si isi pot completa cunostintele teoretice dobandite in facultate. Astfel, datorita acestor programe, tinerii intra pe piata muncii mai bine pregatiti si mai competitivi.

Cateva dintre programele si departamentele care au deschis aplicarile pentru pozitiile disponibile in aceasta vara sunt:

Programe de internship:
  • Bitdefener Internship Program in IT Software;
  • L’Oréal – Reveal by L’Oréal in Marketing, Sales, Operations, Finance, Risk & Insurance;
  • Unilever Internship in Marketing si Sales;
  • Internship at MISYS Development Center in IT Software
Programe de trainee:
  • GlaxoSmithKline – GSK Trainee Programme
  • Coca-Cola HBC Romania – Destination: Management! – Programul de Management Trainee Coca-Cola Hellenic in departamentele: Marketing, Sales, Production, Logistics, Human Resources;
  • Nestlé Trainee Program in Marketing, Sales, Financiar, Supply Chain si HR;
  • Kraft Foods Romania – Cross Functional Trainee Program care include domeniile Finance, HR, Marketing, Customer Service & Logistics, Procurement, Sales
  • Genpact – Gateway Trainee Program in Accounting
 
„Learn@bcr este un program special creat pentru toti studentii, de la orice facultate, in orice an de studiu care doresc sa urmeze un program de internship platit in vacanta de vara. Programul dureaza 2 luni, iulie si august, iar selectia se face dupa un interviu cu managerul” a declarat Loredana Ichim, Expert resurse umane, BCR.

“Suntem in plin proces de desfasurare a celei de-a cincea editii de succes a programului nostru de traineeship, program extins si in zona de comercial a organizatiei dupa ce a debutat in fabrica GSK din Brasov. Avand in vedere rezultatele foarte bune pe care le-am obtinut in atragerea tinerilor cu potential, ceea ce ne dorim este sa facem din acest program nu doar un proiect anual, ci un mod de lucru continuu, un astfel de proces urmand sa reprezinte, in viitorul nu foarte indepartat, o baza importanta de selectie a viitorilor membri ai echipei GSK Romania”, a declarat Iulia Dobriţoiu, HR &Commercial Excellence Director, GlaxoSmithKline Romania – companie farmaceutica aflata de 20 de ani pe piata romaneasca, cu o echipa de peste 1.100 de angajati.

“In momentul de fata initiem Gateway Trainee Program prin intermediul caruia Genpact isi propune sa vina in intampinarea tinerilor absolventi cunoscatori a doua limbi straine, interesati sa inceapa o cariera in domeniul financiar-contabil. Participand la acest program, tinerii beneficiaza timp de cateva saptamani de un plan complex de training care ii va ajuta sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile. In urma evaluarilor de la finalul perioadei de training participantii pot primi un job permanent in companie. Procesul de selectie pentru participarea in acest program consta in interviu telefonic, teste de limbi straine si abilitati si interviu individual” a declarat Ioana Mihalache, Recruitment Manager, Genpact.

„Coca-Cola HBC Romania desfasoara in fiecare an programe pentru studenti si proaspat absolventi. Inca din 2003, sustinem dezvoltarea tinerilor si trasmitem pasiunea noastra studentilor, prin internship-uri sau traineeship-uri in cadrul companie. Programul de internship reprezinta pentru tineri oportunitatea de a lua pulsul vietii in organizatie si de a lua contact cu realitatile domeniilor in care s-au format. Internshipurile sunt platite, se desfasoara pe o perioada de trei luni si sunt adresate studentilor si masteranzilor. De-a lungul timpului, multi dintre interni si-au continuat cariera in cadrul companiei. In anul 2012 derulam programe de traineeship pentru o perioada de 2 ani. Si vara aceasta vom continua programele pentru studenti in cadrul organizatiei, pentru ca sustinerea tinerilor este pentru noi cea mai frumoasa traditie si cea mai sustenabila investitie” a declarat Diana Ionita, Recruitment Coordinator, Coca-Cola HBC Romania.

 “Incurajam tinerii sa aplice pentru pozitiile de internship si management trainee deschise pe www.hipo.ro De ce sa participi la astfel de programe? In primul rand pentru ca ai sansa de a cunoaste cu cu adevarat domeniul in care iti doresti sa lucrezi si astfel vei capata experienta profesionala care te poate ajuta sa obtii jobul dorit. In al doilea rand pentru ca programele de internship pot constitui o modalitate de a transforma pozitia de intern intr-un job permanent. Imediat dupa programul de internship sau in viitor recruterul iti poate propune sa accepti o pozitie permanenta in cadrul companiei, in functie de pozitiile deschise, atitudinea si implicarea de care ai dat dovada in perioada respectiva” a declarat Dragos Gheban, Managing Partner, Catalyst Solutions.

Mai multe informatii despre pozitiile de internship si trainee deschise in aceasta vara pot fi gasite pe www.hipo.ro

Catalyst Solutions este o companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de tinere talente cu potential si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Catalyst Solutions  sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: evenimentul de cariera Angajatori de TOP, proiectul Top Talents Romania, publicatiile anuale Ghidul Angajatorilor si portalul de cariera www.hipo.ro.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Locuri de munca:

» Angajam asistent social pentru Centrul de zi SMART din Ploiesti
» Angajam educator pentru Centrul de Zi din Ploiesti
» Angajam asistent social pentru Centrul de zi SMART din Ploiesti
» Cautam ASISTENT SOCIAL pentru Centrul de Consiliere din Bucuresti
» Angajam expert relatii publice
» Angajam 1 educator (educator specializat)/profesor pentru Centrul de zi pentru prevenirea abandonului scolar si familial, in IASI
» Angajam asistent social pentru centrul de zi S.M.A.R.T. din Ploiesti
» Asociatia Armata Salvarii angajeaza asistent manager pentru departamenul de programe
» Căutăm în fiecare județ formatori/traineri si organizatori cursuri
» Asociatia Samusocial din Romania angajeaza profesionist cu experienta motivat pentru functia de Director Executiv
» Cautam coleg(a), expert PR
» Angajam expert comunicare, 100% norma pentru implementarea unui proiect finantat din fonduri norvegiene in Bucuresti
» Angajam asistent social pentru centrul de zi din Ploiesti
» Cautam urgent coleg sofer logistician
» Angajam ASISTENT SOCIAL pentru Centrul de Zi din Ploiesti
» Angajam ASISTENT SOCIAL pentru Centrul de Consiliere din Bucuresti
» Samusocial din România angajează asistent social pentru activitatea Echipei Mobile Samusocial
» Angajam asistent social pentru Centrul de zi pentru prevenirea abandonului scolar si familial, in Ploiesti
» Cautam coleg/colega de profesie asistent social pentru Centrul de Consiliere din Bucuresti
» Angajam ASISTENT SOCIAL pentru Centrul de Consiliere (Prelungim termenul pana la data de 30.09.2021, ora 17,00. )
» Angajam expert comunicare, 100% norma pentru implementarea unui proiect finantat din fonduri norvegiene in Bucuresti
» Angajam ASISTENT SOCIAL in cadrul Centrului de Informare si Consiliere
» Reluare procedura: angajam ASISTENT SOCIAL in cadrul Centrului de Informare si Consiliere
» Cautam ASISTENT SOCIAL pentru un proiect care are ca scop identificarea și incluziunea socială a persoanelor exploatate și traficate.
» Angajam facilitator
» Angajam 1 asistent social (normă intreaga 8 ore/zi, 40 ore/saptamana sau 100% normă) pentru Centrul de Consiliere si Asistenta Sociala din București
» Angajam 1 responsabil/expert comunicare serios, 100% norma pentru implementarea unui proiect finantat din fonduri norvegiene in Bucuresti
» Angajam în cadrul EMAS asistent social motivat, serios și implicat
» Angajam asistent social motivat, serios si implicat in cadrul EMAS
» Angajam 1 educator (educator specializat)/profesor pentru Centrul de zi pentru prevenirea abandonului scolar si familial, in IASI
» Angajam 1 asistent social (normă intreaga 8 ore/zi, 40 ore/saptamana sau 100% normă) pentru serviciul Centrul de Consiliere si Asistenta Sociala din București
» Angajam 1 responsabil/expert comunicare, 100% norma pentru implementarea unui proiect finantat din fonduri norvegiene in Bucuresti
» Angajam 1 asistent social sau mediator social pentru Centrul de zi pentru prevenirea abandonului scolar si familial, in Ploiesti
» Angajam 2 educatori (educatori specializati)/profesori pentru Centrul de zi pentru prevenirea abandonului scolar si familial, in Ploiesti
» Angajam 2 educatori (educatori specializati)/profesori pentru Centrul de zi pentru prevenirea abandonului scolar si familial, in IASI
» Angajam 1 asistent social pentru Centrul de zi pentru prevenirea abandonului scolar si familial, in Iasi
» Asociația „Misiunea Creștină Armata Salvării din România” angajează 2 ingijitori, cate unul pentru centrele nostre de zi din IASI si PLOIESTI in cadrul in cadrul Proiectului ” SMART
» Asociația „Misiunea Creștină Armata Salvării din România” angajeaza expert/specialist achizitii publice
» Angajam urgent manager financiar pentru 36 de luni
» Angajam 1 asistent social (normă intreaga 8 ore/zi, 40 ore/saptamana sau 100% normă) pentru serviciul Centrul de Consiliere si Asistenta Sociala din București
» Angajam asistent social pentru Echipa Mobila Armata Salvarii (EMAS)
» Recrutam Asistent Social pentru Centrul Comunitar Ploiesti
» Anunt recrutare pentru pozitia de Asistent Social la Iasi si Ploiesti
» ”Handi Speed Meeting” - a doua editie de Speed Recruiting pentru persoane cu dizabilitati din Romania
» Se cauta manager de dezvoltare pentru Fundatia Cartea Calatoare
» Asociatia React recruteaza 150 de persoane vulnerabile social
» Bursa de Locuri de Munca pentru Persoane cu Dizabilitati
» Ingrijitorii de batrani la domiciliu: o oportunitate de angajare
» Organizatia Internationala pentru Migratie selecteaza colaboratori
» Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile cauta evaluatori
» Serviciul de Ajutor Maltez în România angajează responsabil atragere de fonduri pentru sediul central din Cluj-Napoca
» Recomandari de angajare pentru aceasta vara – 600 de pozitii de internship si trainee deschise pe www.hipo.ro
» Ajutorul financiar pentru firmele care angajeaza elevi si studenti in perioada vacantei este de 250 de lei pe luna pentru fiecare tanar angajat
» Anunt Program de Internship in Comunicare si Relatii Publice
» Exerseaza interviul cu potentialul tau angajator la Job Interview Challenge!
» Locuri de munca la Cluj la JobShop 24-25 aprilie 2012
» Sute de noi locuri de munca in Hunedoara la cea mai mare companie companie chineza din domeniul telecomunicatiilor
» Fundatia Soros Romania angajeaza Expert Coordonator in Economie Sociala
» Util DECO face angajari:
» CRED angajeaza asistenti sociali si psihologi
» Fundatia Alaturi de Voi angajeaza Director Vanzari
» Angajare Expert Economie Socială