Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) vă invită la dezbaterea publică despre structura și prioritățile proiectului de Buget 2016, miercuri 9 decembrie a.c. între orele 14:00 - 16:00

Data: 08.12.2015

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) vă invită la dezbaterea publică despre structura și prioritățile proiectului de Buget 2016, miercuri 9 decembrie a.c. între orele 14:00 - 16:00, la Palatul Victoria, str. Piața Victoriei, nr. 1.

Promovarea principalelor priorități sectoriale de investiții pentru 2016 fiind importantă pentru Guvern, în paralel cu prezentarea, de către Ministrul Finanțelor Publice - Anca Dragu, a structurii generale a Bugetului pentru anul următor, organizatorii au invitat la eveniment și trei dintre membrii Cabinetului, Ministrul Transporturilor - Dan Costescu, Ministrul Fondurilor Europene - Aura Răducu și Ministrul Agriculturii - Achim Irimescu, fiind pentru prima dată când membrii Guvernului dialoghează cu cetățenii în acest format.

Selecția Miniștrilor - invitați s-a făcut în raport cu tematica mesajelor primite pe adresa ministerelor cu privire la prioritățile Bugetului pentru 2016.

 
Pentru o discuție cât mai eficientă, rugăm organizațiile neguvernamentale și alte categorii de cetățeni, să transmită până marți, 8 decembrie 2015, ora 16:00 (prin completarea formularului de înscriere disponibil la adresa https://goo.gl/d5CCgU  ce include o secțiune pentru un material-sinteză de cel mult două pagini) propuneri concrete însoțite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016.


Formatul propus este următorul: 30 de minute - intervențiile inițiatorilor proiectului de Buget 2016 respectiv ale miniștrilor prezenți, 1 oră și 30 de minute - sesiune constând în susținerea punctelor de vedere de către participanții selectați (întrebările care nu beneficiază de prezența în sală a celor care le-au formulat, vor fi citite de către organizatori), în limita timpului alocat (3 minute/intervenție, având în vedere și pledoaria depusă anterior în scris, urmată de răspunsul aferent din partea Ministrului vizat).
 
În cadrul evenimentului o organizație/un cetățean va prezenta un singur punct de vedere/o singură întrebare, eventuale completări putând să fie supuse atenției în scris, prin materiale transmise prin e-mail. Orice persoană interesată este invitată să continue/să inițieze  comunicarea cu Ministerul Finanțelor pe Buget 2016 și separat de această dezbatere.

Alături de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail și susținute în dezbatere, vor putea participa, în limita locurilor disponibile din sală, persoane și reprezentanți ai organizațiilor dar fără intervenții, în scopul informării.  Declarații/interviuri cu presa se vor putea realiza după eveniment, în afara spațiului dezbaterii publice.

În funcție de interesul manifestat pentru eveniment, organizatorii iau în considerare transmiterea live a dezbaterii prin internet, astfel încât să oferim posibilitatea cât mai multor grupuri interesate, mai ales din afara Bucureștiului și chiar din afara țării, să participe la această importantă temă națională.

 
Toți participanții, inclusiv mass media, vor primi, ulterior evenimentului (într-un interval de maxim 10 zile) minuta evenimentului, la adresa electronică indicată în formularul de înscriere, document care va fi publicat și în paginile de internet/facebook ale Ministerelor.

Informații privind proiectul de Buget 2016 se găsesc pe site-ul Ministerului Finanțelor, la adresa http://goo.gl/u3BMQu, iar o variantă sintetizată  (prezentată în formă interactivă de către o platformă creată și pusă la dispoziție gratuit de mediul neguvernamental) este disponibilă la adresa: http://openbudget.ro/project/2016/. Așteptăm cu interes reacțiile și participarea dumneavoastră pe subiectul Bugetului de Stat pentru anul 2016.

 

Vă mulțumim anticipat pentru atenția acordată subiectului și demersului nostru!

 

 Cu apreciere,


Violeta Alexandru

Ministru                                                                          

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Comentarii:
1. Anonymous la 08.12.2015 14:46:02
AMNISTIE Fiscala pentru beneficiarii de fonduri europene cu un scenariu care sa ia in calcul diminuarea veniturilor de la capitolul A VENITURI Punctul 8 (Venituri/Amenzi/ Penalitati) si cresterea veniturilor la capitolul VENITURI Punctul 17 Sume primite de la UE/în contul plăților efectuate și prefinanțări aferente cadrului financiar 2014-2020. ELE SE VOR MARI PRIN CRESTEREA RATEI DE ABSOTIE A FONDURILOR STRCUTRALE DATORITA FAPTULUI CA MULTE ORGANIZATII, SRL-URI SAU FIRME AU RAMAS IN INCAPACITATE DE PLATA SI NU AU CAZIER FISCAL ELIGIBIL. PRIN ACEASTA MASURA MULTE ORGANIZATII VOR PUTEA SA FACA NOI APLICATII MARIND RATA DE ABSORTIE. A FONDURILOR UE.