About UsNewsGood practiceResearchPoliciesOpportunitiesMediaGallery

Top 30 idei de afaceri neagricole pe care le poți porni la țară cu fonduri europene

Data: 02.05.2017

Idei de afaceri non-agricole pe care le poți porni la țară, în mediul rural, și care să primească finanțare din fonduri europene nerambursabile. Submăsura 6.

2 – Înființare activități neagricole din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020 permite antreprenorilor din mediul rural să deschidă un business chiar și cu o investiție inițială minimă, pornind de la câteva sute de euro.

O nouă sesiune a acestei submăsuri se va deschide miercuri, 3 mai, iar Agrointeligența-www.agrointel.ro vă prezintă ce idei de afaceri puteți înființa la țară și care să fie eligibile pentru a primi fonduri europene prin PNDR. Atenție, vorbim despre afaceri care nu au legătură directă cu agricultura și din care am selectat acele business-uri care pot fi demarate cu o investiție inițială accesibilă.

Ideile de afaceri ce se pot înființa cu fonduri europene, o parte dintre ele, necesită o investiție inițială importantă, însă sunt și afaceri care pot fi pornite cu sume mai mici, chiar cu câteva mii de euro.

Pentru a vă ajuta să identificați oportunitățile pe care le aveți pe plan local, vă recomandăm ca înainte să alegeți ce business doriți să vă desfășurați, să aveți în vedere următoarele:
– dacă în localitate/local mai există alte afaceri similare cu cea pe care doriți să o înființați. Concurența este bună, însă ar fi recomandat să vă îndreptați către o activitate pentru care aveți clientelă disponibilă;
– ce experiență profesională sau de alt fel aveți în domeniul în care doriți să investiți. O parte dintre afacerile ce se pot face cu bani europeni presupun studii minime de specialitate (liceul agricol pentru tehnicieni veterinari, liceu economic pentru contabili, liceu sanitar sau cursuri pentru asistenți medicali etc.) sau o certificare pentru această activitate (coafor, mecanic auto, instructor de fitness sau transportator);
– resursele financiare disponibile trebuie să fie în acord cu planurile dumneavoastră de afaceri. Dacă nu veți putea face toate investițiile pe care vi le-ați asumat în planul de afaceri cu care luați banii europeni, riscați să dați înapoi banii primiți și, foarte probabil, să nu aveți succes în afacerea pe care ați pornit-o.

1. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Făbricuță de sucuri naturale
Băuturile răcoritoare se bucură de un mare succes, indiferent de anotimp, ceea ce face ca o asemenea afacere ajungă profitabilă într-un timp scurt. Întreprinzătorii pot alege să producă sucuri acidulate, energizante, sucuri naturale, care sunt tot mai apreciate de consumatori, siropuri sau chiar să îmbutelieze ape minerale. Este bine de știut că instalarea unei fabrici de sucuri naturale într-o zonă pomicolă are un mare avantaj, întrucât materia primă poate fi obținută cu mult mai mare ușurință și se reduc costurile de transport. Printre băuturile tot mai căutate se numără socata, sucul de cătină, dar și siropurile de fructe de pădure sau cu plante medicinale.

2. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Atelier de textile
Afacerea cu materiale textile poate fi una foarte profitabilă, ținând cont de cererea existentă pe piață. Obiectul de activitate poate varia. Astfel, întreprinzătorul se poate orienta către producerea materialelor textile necesare fabricării diverselor produse sau chiar producerea de țesături. De asemenea, se poate realiza și o producție de covoare – posibil cele tradiționale, și mochete și chiar a unor articole precum sfori, frânghii și plase. Având în vedere efectivul de oi din România, o afacere bună în acest domeniu poate fi o fabrică care să se ocupe de procesarea lânii, întrucât numărul centrelor de acest gen din țară este redus.

3. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Atelier de croitorie
O croitorie poate fi înființată la țară cu costuri destul de mici, se poate începe chiar și cu 2-3 mașini de cusut, urmând ca busines-ul să se dezvolte ulterior. Puteți opta pentru a face modificări hainelor, dar și pentru a croi dumneavoastră ținute de ocazie sau mult-apreciatele ii tradiționale.

4. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Atelier de încălțăminte
Ateșierul de încălțăminte este o idee de afaceri care se poate implementa ușor în mediul rural. Axați-vă pe reparații, dar și pe a crea modele noi, comode, folosind piele naturală.  Oamenii sunt tot mai atrași de tradițional, astfel că producția de opinci, care nu necesită costuri foarte mari, dar aduce un venit considerabil.

5. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Fabrică de săpunuri naturale
Afacerile cu săpunuri naturale sau săpunuri de casă pot fi destul de profitabile, având în vedere faptul că aceste produse au căutare. Fabricarea săpunurilor nu necesită costuri mari, întrucât materiile prime sunt relativ ieftine. Pentru înființarea unei asemenea fabrici este nevoie de ustensile, forme de turnat, ambalaje și, cel mai important, ingrediente, precum uleiuri, argile, unturi vegetale în cazul săpunurilor naturale și sodă, ulei vegetal și apă distilată în cazul celor de casă, la care se mai pot adăuga ingresiente secundare ca tărâțele, fulgii de ovăz sau florile uscate.

6. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Atelier de produse ceramice
Produsele ceramice pot aduce un venit bun întreprinzătorului, iar costurile înființării unei fabrici cu acest obiect de activitate sunt moderate. Produsele ceramice precum farfuriile sau cănile, se găsesc în orice casă, astfel că fabricarea acestora va fi întotdeauna necesară. Materia primă folosită este argila, așadar amplasarea fabricii într-o zonă care facilitează accesul la aceasta este un avantaj.

7. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Atelier de tâmplărie
Un bun tâmplar își poate înființa cu ușurință un atelier într-o zonă rurală. Investiția necesară este una relativ mică, iar venitul este destul de mare dacă, de exemplu, antreprenorul se axează pe producerea de mobilă. Amplasarea unui atelier de tâmplărie în apropierea unei zone forestiere reprezintă un avantaj important pentru buna funcționare a acestuia. Având aproape materia primă necesară, costurile alocate procurării și transportării acesteia se reduc semnificativ.

8. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Fabrică de echipamente sportive
Fabricarea echipamentelor sportive poate fi o afacere care dă roade la țară. Gama de produse poate varia de la mingi de tenis, de fotbal sau de oină la rachete de tenis și mănuși de baseball sau pentru portari. Costurile înființării unei astfel de afaceri sunt relativ moderate. Materia primă pentru aceste produse are un preț accesibil și nu este necesară o forță de muncă mare.

9. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Fabrică de mături
Măturile sunt nelipsite din casele românilor. Așadar, o fabrică care să aibă ca obiect de activitate producția de mături este negreșit o afacere profitabilă. Investiția inițială este una mică, iar materialele necesare au un preț redus. Totodată, și forța de muncă este una relativ mică.

10. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Service auto
Un bun mecanic auto își poate deschide un service într-o zonă rurală fără prea mari investiții, bucurându-se în același timp de un venit bun. De obicei, în zonele rurale nu se găsesc service-uri auto, ceea ce reprezintă un mare avantaj, întrucât concurența este foarte redusă. Astfel, oamenii vor prefera să meargă la service-ul cel mai apropiat și accesibil decât să meargă în căutarea unui până în cel mai apropiat oraș.

11. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Firmă pentru finisaje
O firmă care se ocupă de finisaje este o afacere bună pentru o zonă rurală. Fie că este vorba despre renovări sau de finalizarea unor case noi, vă puteți gândi să oferiți servicii diverse precum  lucrări cu ipsos, lucrări de tâmplărie, de pardosire și placare a pereților, vopsire și montare a geamurilor sau a ușilor.

12. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Firmă de transport
Avantajul înființării unei firme de transport într-o zonă rurală este lipsa concurenței, întrucât majoritatea acestor firme se găsesc în zonele urbane. Astfel, întreprinderile care au nevoie să asigure transportul mărfurilor, vor apela la firma locală. Investiția inițială este una moderată, mașinile necesare putând fi achiziționate în leasing. Totodată, aveți și varianta transportului de persoane, unde trebuie să acordați o atenție sporită legislației în vigoare.

13. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Agropensiune
Cu o investiție moderată, agropensiunile îi permit fermierului să își suplimenteze veniturile. Agropensiunea oferă pe lângă cazare și un contact cu activitățile agricole, turiștii putând să participe la acestea. Aici un mare rol în vor avea promovarea și calitatea serviciilor, care, dacă sunt corecte, vor atrage clientelă aproape tot timpul anului.

14. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Firmă de catering
Este de preferat ca o firmă de catering dintr-o zonă rurală să aibă în apropiere un oraș. Astfel, va putea prelua comenzi nu numai din zona rurală, dar și comenzi pentru evenimente mai mari sau mai importante din orașul aflat în proximitate. Pentru înființarea unei asemenea firme nu este necesară o investiție prea mare, iar venitul poate fi unul considerabil.

15. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Firmă de contabilitate
În zona rurală multe întreprinderi apelează la o firmă pentru a ține evidența datelor contabile. În acest context, o firmă care are ca obiect de activitate contabilitatea este binevenită. Astfel, cei care apelau la firme mai depărtate din lipsă de contabili în zonă, se vor reorienta și vor merge la firma locală. Este o afacere care necesită o investiție moderată și care aduce un venit bun și constant.

16. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Cabinet veterinar
Un cabinet veterinar într-o zonă rurală este o afacere care aduce un venit foarte bun, necesitând totodată o investiție relativ mică. Cabinetul poate fi înființat chiar și de un tehnician veterinar, care poate colabora cu un medic veterinar doar pentru cazurile mai grave. Având în vedere efectivul de animale și de păsări dintr-o zonă rurală, profitul este asigurat.

17. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Firmă de reparații
O bună afacere într-o zonă rurală este o firmă de reparații. Aceasta nu necesită o investiție mare și aduce un venit bun, pentru că va atrage toata populația din zonă, care nu va mai fi nevoită să meargă în orașe pentru a-și repara lucrurile. Serviciile de reparații pot fi diverse, inclusiv repararea calculatoarelor, a aparatelor electrocasnice, a mobilei, a ceasurilor sau a bijuteriilor etc.

18. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Coafor
Coaforul cu frizerie inclusă în mediul rural va atrage mulți clienți, asigurând un venit bunicel. Pentru a deschide o asemenea afacere este nevoie de o investiție relativ mică, nefiind nevoie de mult echipament, ci doar de personal calificat. Tipul acesta de afacere fiind mai rar întâlnit în zonele rurale este foarte probabil să aibă un mare succes.

19. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Pompe funebre
O idee de afacere ce poate fi sprijinită cu fonduri europene sunt pompele funebre. Nu este nevoie de o investiție inițială foarte mare, iar oamenii locului vor prefera să apeleze la o firmă locală atunci când au un necaz, decât să mai bată drumul până la oraș.

20. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Servicii de curățenie
O firmă care oferă servicii de curățenie din zona rurală este de preferat să fie amplasată în proximitatea unui oraș, care îi va oferi posibilitatea unor contracte mai importante cu diverse firme care organizează evenimente sau cu clădirile de birouri. Avantajul unei asemenea firme este că necesită o investiție mică, aducând în schimb un venit bun dacă reușiți să găsiți forță de muncă dedicată și să oferiți rezultate.

21. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Studio foto-video
O afacere profitabilă și totodată plăcută pentru pasionați poate fi reprezentată de un studio foto-video. Cu un echipamente profesionist și investiții în softuri de editare a imaginilor, veți putea oferi servicii pentru evenimente precum nunți, botezuri, serbări școlare, conferințe sau vă puteți consacra ca un fotojurnalist în mediul rural.

22.Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Fabrică de mase plastice
Deschiderea unei asemenea fabrici presupune costuri mai mari, dar este o afacere profitabilă. Este necesar un echipament special pentru fabricare diferitelor produse. Avantajul este că se pot produce de la obiecte pentru bucătărie sau baie până la obiecte pentru grădină. Sunt lucruri necesare în orice casă, precum castroane, căni, coșuri de gunoi sau rufe, găleți și multe altele. Aveți în vedere și zona de ambalaje, care este acum o sursă frumoasă de venituri.

23. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Fabrică de anvelope și camere de aer
Numărul mașinilor din România este în continuă creștere. Așadar, este necesară producerea unui număr tot mai mare de anvelope și camere de aer. Fabricarea unor produse de calitate asigură succesul, dar și investiția este pe măsură. Avantajul amplasării unei asemenea fabrici într-o zonă rurală este că pe lângă faptul că se pot fabrica produse pentru autoturisme, se pot fabrica anvelope și camere de aer și pentru utilajele agricole, acestea fiind mai ușor de vândut.

24. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Fabrică de sticle din plastic
Fabricarea sticlelor de plastic prespune investiția într-un echipament costisitor de prelucrare a plasticului. Dacă găsiți însă clientelă pentru produsele dumneavoastră, această afacere poate avea mare succes.

25. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Fabrică de cărămizi
Fabricarea materialelor necesare construcției imobilelor este o idee de afacere destul de bună, dar care presupune o investiție inițială semnificativă. Pentru fabricarea cărămizilor sunt necesare spații pentru depozitarea argilei, un utilaj special pentru prelucrarea acesteia, spații pentru uscarea cărămizilor și cuptoare industriale pentru arderea acestora. Este bine ca o asemenea fabrică să fie așezată în apropierea unei cariere din care se va extrage argila, materia primă fiind astfel la îndemână.

26. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Fabrică de var
O fabrică care are ca obiect de activitate producerea varului poate fi avantajoasă mai ales dacă este amplasată în apropierea unei cariere de unde se extrage calcarul, care reprezintă materia primă necesară fabricării varului. Varul bulgari (industrial), dar și cel hidratat asigură un venit bun, datorită utilizării lor constante în construcții. Amplasarea unei asemenea fabrici într-o zonă rurală este avantajoasă mai ales pentru că aici varul este foarte des utilizat în gospodării, având astfel o parte din clienți asigurați.

27. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Atelier de jucării din lemn
În prezent, majoritatea părinților satisfac aproape orice dorință a celor mici, ținând totodată la buna educație a acestora, așadar înființarea unui atelier de jucării din lemn este o afacere profitabilă, deși investiția inițială este destul de mare. Într-un asemenea atelier se pot produce de la case de păpuși până la jucării educative, precum cuburi sau puzzle-uri. Sunt necesare diferite echipamente pentru prelucrarea lemnului (ferăstrău circular universal și de formatizat, mașină de rindeluit, mașină de frezat, mașină pentru mortezat, mașină de șlefuit etc.), dar și o forță de muncă însemnată. Facilitarea accesului la materia primă prin amplasarea atelierului într-o zonă forestieră este avantajoasă.

28. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Tipografie
O tipografie amplasată într-o zonă rurală are avantajul concurenței reduse. Astfel, poate prelua micile comenzi locale, dar și pe cele mai mari din zonele urbane, marfa fiind transportă ulterior către client. O tipografie este o afacere extrem de profitabilă, dar care necesită o investiție pe măsură, fiind nevoie de mașini speciale pentru tipărire.

29. Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Cabinet medical
Dacă aveți pregătirea necesară, un cabinet medical într-o zonă rurală este o idee de afacere bună. Deși investiția este relativ mare, având în vedere echipamentul medical necesar, care este destul de scump, aveți în vedere că dacă oferiți servicii de calitate, veți avea pacienți nu doar din localitate, ci din toată zona. Puteți oferi servicii medicale la domiciliu, ceea ce pentru oamenii în vârstă și cei cu copii foarte mici va fi foarte util.

30.Idei de afaceri la țară cu bani europeni. Sală de fitness
Deschiderea unei săli de fitness presupune o investiție semnificativă, pentru că pe lângă spațiul în care se va desfășura activitatea, este nevoie și de echipament sportiv costisitor și de personal calificat. Pentru ca o sală de fitness din mediul rural să aibă succes, este bine ca aceasta să se afle în proximitatea unui oraș sau oamenii din zonă să aibă acces ușor la localitatea în care este amplasată.

Cine poate beneficia de fonduri europene pentru afaceri neagricole
-Fermierii sau membrii unei gospodarii agricole din spațiul rural, care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități non-agricole pentru prima dată;
– Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile;
– Micro-întreprinderi și întreprinderile mici din spațiul rural, care își propun activități non-agricole, pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării sprijinului;
– Micro-întreprinderi și întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii Cererii de finanțare sau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfășurat activități până în momentul depunerii proiectului(start-ups).

Ce sume se pot accesa din fondurile europene pentru afacerile neagricole

Sprijinul financiar va fi acordat sub formă de primă în două tranșe astfel:
– 70% din cuantumul sprijinului după semnarea Contractului de finanțare;
– 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția implementării corecte a Planului de afaceri fără a depăși 5 ani de la data semnării Contractuluide finanțare.

Sprijinul va fi în valoare de:
– 70.000 Euro/ proiect în cazul activităților de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare și de agroturism
– 50.000 Euro/ proiect în cazul altor activități.

Când se pot depune proiectele pentru accesarea fondurilor europene pentru afaceri neagricole

În intervalul 3 mai 2017, ora 9.00 – 31 iulie 2017, ora 17.00, AFIR lansează sesiuni de primire a proiectelor pentru mai multe submăsuri (sM), inclusiv sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”. Alocarea bugetară, disponibilă pentru înființarea de activități neagricole în mediul rural, finanțate prin sM 6.2, este 18,3 milioane de euro în sesiunea din acest an. Pentru aceeași submăsură aplicabilă zonei ITI – Delta Dunării, alocarea financiară este de 3,5 milioane de euro. Pragul minim de selecție al proiectelor depuse atât prin sM 6.2, cât și prin sM 6.2 ITI – DD este de 15 de puncte.

Depunerea proiectelor se realizează on-line pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info, pentru toate submăsurile. Totodată, toți cei interesați să dezvolte investiții în domeniul agricol, pomicol și în cel non-agricol, pot consulta Ghidul solicitantului pentru submăsurile amintite pe site-ul AFIR, la secțiunea „Investiții PNDR”.

Mai multe informații despre accesarea fondurilor europene pentru afaceri non-agricole și Ghidul Solicitantului pentru submăsura 6.2 din PNDR 2014-2020 sunt disponibile pe site-ul www.afir.info. 

SURSA http://agrointel.ro

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Your name (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Grants & Funding:

» Formularul 230: Surprize ascunse pentru ONG-uri în Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 147/2020
» ASHOKA ȘI NESTLE lanseaza „CREATING SHARED VALUE PRIZE” in valoare de 500,000 franci elvetieni
» CESE ofera premii de 50.000 Euro pentru promovarea locurilor de muncă de calitate și a spiritului antreprenorial pentru viitorul ocupării forţei de muncă
» AFIR: nu mai sunt bani
» AM POCU anunta rezultatul procesului de solutionare a contestatiilor
» Finanțare pentru tineri sportivi și artiști
» FONDURI EUROPENE de până la 15.000 de euro!-Ghidul_Solicitantului_sM_6.3_2017
» Lista intermediară a cererilor de finanțare aprobate în cadrul apelurilor POCU/18/4/4.1 și POCU/20/4/4.2
» Facilitare comunitara: Ai depus cererea la APIA? Iată ce drept ai după expirarea termenului-limită de 15 mai!
» 177 mil. euro: credite cu susținere europeană pentru întreprinderile mici și mijlocii din România
» Nouă ne pasă - de mediul rural, de educație, de abandonul școlar. Finanțare
» Granturi in valoare de 200.000 euro in competitia
» Ordonanță de Urgență adoptată în ședința de astăzi: Mecanismului financiar Spaţiul Economic European 2014 - 2021 şi Mecanismul financiar norvegian 2014 – 2021
» Top 30 idei de afaceri neagricole pe care le poți porni la țară cu fonduri europene
»
» Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se apropie de nivelul maxim alocat
» Eugen LUCAN, reprezentantul Romaniei in CESE va sustine nominalizarile romanesiti pentru acordarea PREMIULUI CESE PENTRU SOCIETATEA CIVILA 2014-"Rasplatirea excelentei in initiative ale societatii civile". Valoarea premiilor este de 30.000 Euro!
» Studiu european: comisionul ilicit in materie de fraudare a achizitiilor publice
» Ministerul Fondurilor a publicat strategia Romaniei pentru fondurile europene. Ce vrea Romania sa-si ”cumpere” pe banii de la Comisia Europeana
» Prima runda pilot a Fondului de Mobilitate pentru Experti din Romania si Republica Moldova a fost prelungita pana in decembrie 2013
» Fondurile europene si economia sociala, cum a fost pana in 2013, ce va urma
» Astăzi se lansează Competiția NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013!
» Premiu de artă pentru Europa Centrală și de Est în valoare de 35.000 euro. START LA ÎNSCRIERI!
» Fabricat in Tara lui Andrei – cea mai mare competitie de afaceri sociale cu finantari in valoare totala de pana la 350.000 euro - isi anunta finalistii
» Fonduri UE 2014-2020. Calendarul cu termene limita, publicat de Minister.
» YouthBank Bucuresti anunta un fond de 30.000 lei pentru proiectele liceenilor
» World Vision România oferă finanţare pentru 30 de ateliere de meşteşuguri
» Antreprenorii din Romania pot primi 30.000 de euro finantare pentru proiectele lor digitale
» Primul Minisitru declara: Am primit instiintarea oficiala privind deblocarea POSDRU
» Innovation Norway
» LifeLongLearning in Europe
» Corectii financiare de 198 milioane de euro pe POS DRU si de 10 milioane euro pe POS Mediu
» Beneficiarii de fonduri UE care asteapta platile se plang de conturi blocate, restante de milioane de euro si
»
» Se reiau platile AMPOSDRU catre beneficiari
» Leonard Orban: Corectia de 25% pe POSDRU nu va afecta toti beneficiarii
» AM POSDRU vrea sa ajute beneficiarii afectati de intarzierile in rambursarea banilor din FSE
» AM POSDRU anunta prelungirea termenului de plata pentru cererile aprobate
» Agricultura din Romania dupa 5 ani de fonduri europene
» TVA va fi eligibila pentru proiectele POSDRU depuse inainte de 2012 si aflate in implementare
» Credite cu dobandă subventionata pentru accesarea fondurilor europene destinate agricultorilor
» 40.000 USD in programul de finantare PACT pentru COMUNITATE. AFLA DETALII SI APLICA PANA IN 5 SEPTEMBRIE 2012!
» 805 cereri de finantare primite in cadrul Schemei de Grant pentru ONG-uri de Organismul Intermediar Elvetian
» Consiliul Europei cere fortelor politice din Romania sa asigure functionarea institutiilor si respectarea normelor democratice
» Burse pentru viitori antreprenori
» Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere – Masura 123
» 100.000 de euro in programul de granturi Raiffeisen Comunitati 2012
» Se prelungeste sesiunea de depunere a proiectelor pentru Masura 141 Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta
» POSDRU- noi reguli pentru verificarea cheltuielilor
» Finantare de peste 65 000 lei pentru solutii moderne de invatare in scolile si liceele clujene.
» Norvegia va oferi fonduri nerambursabile de 300 mil. euro pentru promovarea tehnologiilor nepoluante
» Mai bine de 5.000.000 CHF, bani in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru dezvoltarea societatii romanesti!
» FDSC lanseaza a doua runda de finantare in cadrul Fondului de Actiune Rapida
» Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va incuraja crearea centrelor de afaceri si parcuri industriale
» Fundatia ERSTE ofera burse pentru cercetari sociologice: “ERSTE Foundation Fellowship for Social Research”, sesiunea 2012-2013
» Apel pentru transmiterea de proiecte, editia 2012 „Sustinerea proiectelor inovatoare din partea ONG-urilor din Romania in domeniul coeziunii sociale”
» Lansarea Schemei de grant pentru ONG-uri, runda intai
» Apeluri de proiecte ce se lanseaza in luna Mai
» IKEA va acorda 30.000 euro pentru cel mai potrivit partener pentru dezvoltarea de programe și proiecte care au ca scop bunăstarea copiilor!
» Romanian American Foundation si Fundatia pentru Parteneriat acorda peste 1 milion de lei pentru infiintarea a sapte intreprinderi sociale "verzi"
» Echipa Youth Bank Mures a selectat 10 proiecte scrise de liceenii mureseni in vederea finantarii
» Sprijinul pentru tinerii fermieri creste la 40.000 de euro
» 10 aprilie, este ultima zi pentru depunerea Scrisorilor de intentie la Fondul pentru Inovare Civica!
» Doua milioane lei pentru dezvoltarea resurselor umane din mediul rural
» Antreprenoriatul la feminin
» Fondul pentru Inovare Civica, o noua linie de finantare pentru organizatiile neguvernamentale
» Apel pentru propuneri de finantare: Making the Most of EU Funds for Roma
» Masuri referitoare la Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane
» Intreruperea termenului de plata pentru cererile in curs pe POSDRU
» MMFPS selecteaza asociatii si fundatii care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala in vederea acordarii de subventii de la bugetul de stat
» CEE Trust anunta prioritatile sale pentru activitatea de finantare din 2012 in Romania
» YouthActionNet - burse pentru tinerii antreprenori din domeniul social
» Fonduri europene pentru educatia antreprenoriala
»
»
» Peste 6 milioane de Euro în 2012 bugetul programului Tineret în Acţiune. Bani pentru proiecte
»
» Program de finantare pentru cresterea nivelului educational al elevilor din clasele primare
»
»
»
»
»
»
»
»
» Traian Basescu despre un minister pentru administrarea fondurilor UE: Trebuie sa fie un om credibil la Bruxelles. Stiu cine va fi, e convenit cu premierul
»
»
»
»
» Lansarea competiţiei „Beneficii economice din investiţii sociale
»
»
»
»
»
»