A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

World Vision România și The Geeks lansează platforma on-line minipoliticieni.worldvision.ro

Data: 11.04.2012

WORLD VISION ROMÂNIA ȘI THE GEEKS LANSEAZĂ PLATFORMA ON-LINE MINIPOLITICIENI.WORLDVISION.RO

 În cadrul campaniei „Eu cum ajung la școală?” inițiată de organizația neguvernamentală World Vision România, The Geeks lansează website-ul minipoliticieni.worldvision.ro. Noua platformă on-line, realizată pro bono de The Geeks, îi implică direct pe beneficiarii campaniei – 150 de copii din comuna Rebricea, județul Vaslui – și are drept obiectiv încurajarea strângerii de fonduri în vederea achiziționării unui microbuz școlar.


Mini-politicienii din Rebricea sunt copii care provin din familii sărace, dar care își doresc o șansă la un viitor mai bun. Sunt copii care vor să meargă în continuare la școală și pentru asta merg 10-15 kilometri zilnic pe jos. Acești copii s-au hotărât să facă singuri ceva pentru a strânge banii pentru microbuzul de care au atâta nevoie pentru a-și continua studiile. Astfel, a luat naștere proiectul „Mini-politicienii din Rebricea”. Platforma creată de The Geeks permite utilizatorilor să îi cunoască pe copiii din Rebricea și să îi susțină în atingerea viselor lor.

Astfel, cei care doresc să sprijine mini-politicienii din Rebricea și , implicit, campania „Eu cum ajung la școală?” pot intra pe platforma on-line dedicata proiectului, unde pot asculta mini-discursurile copiilor și, la final, pot alege care este „candidatul” pe care doresc să îl susțină. Fiecare vot presupune trimiterea unui SMS la 879 care se materializează într-o donație de 2 euro. La începutul lunii mai, World Vision România va anunța care dintre copii a adunat cele mai multe voturi și a reușit să strângă cele mai multe fonduri pentru microbuzul școlar.

Ne-am bucurat foarte mult pentru faptul că am avut posibilitatea să ne implicăm în proiectul inițiat de World Vision pentru copiii din Rebricea. Însă ne-am bucurat și mai tare atunci când chiar i-am cunoscut pe copii și ne-am dat seama că ei chiar au nevoie de acele microbuze. Am constatat cu ochii noștri că "mini-politicienii din Rebricea" sunt, de fapt, niște copii foarte buni care au neșansa de a se confrunta cu o situație pe care ei nu o pot schimba. Însă noi putem. Mai ales pentru că ar fi trist ca acești copii să abandonezee studiile din cauza condițiilor și mai ales că e atât de simplu să o facem: trebuie doar să trimitem un SMS." – a declarat Costin Radu, Managing Partner The Geeks.

Proiectul <<Mini-politicienii din Rebricea>> reprezintă  incă un pas pe care il facem, cu ajutorul prietenilor de la The Geeks, pentru  a putea oferi celor 150 de copii șansa de a-și continua studiile. Realizarea filmulețelor prezente pe website a durat 2 zile; 2 zile cu multă muncă, într-o școală neîncălzită, dar toți eram plini de entuziasm…insuflețiți de copiii aceia veseli care vorbeau cu atâta seninătate de drumul lung către școală. Am rămas profund impresionata de profesionalismul și dedicarea celor de la TheGeeks și le mulțumesc foarte mult pentru tot sprijinul acordat.” – a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision România.

Mai sunt 3 săptămâni în care puteți susține campania „Eu cum ajung la școală?”

Până la finalul lunii aprilie, puteți fi alături de cei 150 de copii din comuna Rebricea în încercarea de a schimba lucrurile în mai bine, pe minipoliticieni.worldvision.ro. De asemenea, îi puteți ajuta să beneficieze de un microbuz școlar, donând:
  • 2 euro la numarul de SMS 879;
  • 5 euro la 0900 900 090 sau 10 euro la 0900 900 092, numere de telefon disponibile în rețeaua Romtelecom.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: