A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

TechSoup Romania a relansat Harta Binelui din Romania, destinata campaniilor 2 % ale organizatiilor nonguvernamentale

Data: 17.05.2012

Harta interactiva a ONG-urilorwww.2lasuta.ro, dezvoltata de TechSoup Romania impreuna cu Gandul.info, Mediafax.ro si ZF.ro, prezinta ONG-urile din comunitatile locale, precum si de la nivel national într-un mod cat se poate de simplu si la indemana pentru utilizatori. Doar printr-un simplu click, contribuabilii pot descarca formularele 200 sau 230, precompletate cu datele ONG-urilor respective. Astfel, utilizatorii nu trebuie decat sa printeze formularul si sa mearga la administratia financiara de care apartin pana în data de 25 mai 2012 pentru a redirectiona 2% din impozit.

In prezent, baza de date de pe www.2lasuta.ro cuprinde peste 200 de ONG-uri, dar procesul de înscriere este deschis oricarei organizatii.

Pentru a aparea pe harta interactiva, ONG-urile trebuie sa se inregistreze si sa treaca printr-un proces de verificare, derulat de TechSoup Romania. Astfel, contribuabilii au siguranta ca cei 2% din impozit vor fi redirectionati catre ONG-uri active si cu o reala contributie in domeniul in care isi dersfasoara proiectele.


Cum inscriu un ONG?

Pentru a inregistra un ONG pe harta interactiva trebuie:

1. Completat formularul de inscriere cu datele organizatiei pe care o reprezinta

2. Upload cu documentele de certificare (Certificat fiscal, Certificat de inregistrare in Registrul Asociatiilor şi Fundatiilor, Statutul organizatiei)

3. Bifat campul “Vreau sa fiu pe harta” cu Da

Toate informatiile ajung in baza de date TechSoup Romania şi sunt analizate in decurs de 2 zile lucratoare.

TechSoup Romania verifica informatiile oferite de organizatii, acest lucru constand in:

- verificarea site-lui şi a prezentei online a organizatiei: functionalitate, informatii la zi, informatii in concordanta cu datele specificate in formularul de aplicare

- verificarea datelor fiscale şi judiciare: organizatia trebuie sa aiba balanta şi bilantul la zi şi sa figureze in registrul national al ONGurilor

- verificarea concordantei dintre informatiile oferite despre activitatea organizatiei şi cea disponibila in statut sau pe diverse canale media in presa locala şi nationala

TechSoup Romania acorda o importanta sporita comunitatii. Acest lucru inseamna ca in momentul in care se inregistreaza o noua organizatie, TechSoup va solicita informatii suplimentare de la voluntari din teritoriu, membri ai comunitatilor respective, precum şi de la alte organizatii şi institutii care au colaborat cu organizatia aplicanta pentru a preintampina cazurile de inşelatorie sau frauda. in cazul in care organizatia nu a furnizat toate datele necesare sau este necesara solicitarea unor informatii suplimentare despre activitatea organizatiei, pot surveni intarzieri de 3 pana la 5 zile lucratoare.

TechSoup Romania işi rezerva dreptul de a nu permite accesul pe harta interactiva organizatiilor care nu indeplinesc criteriile enuntate mai sus.

De ce sa folosesc harta 2 % pentru alegerea unei organizatii nonguvernamentale?

In anul 2011, doar 1.648.313 de contribuabili (25% din total) au redirectionat 2% din impozit catre ONG-uri. Deoarece poate fi la un proces birocratici si deloc facil in ceea ce priveste alegerea unei organizatii, am construit harta binelui din Romania, TechSoup Romania si toti partenerii sai doresc sa contribuie la cresterea gradului de implicare al cetatenilor prin intermediul acestui nou instrument care faciliteaza intreg demersul de redirectionare.

Astfel, un contribuabil care doreste sa sprijine un ONG astfel trebuie sa aiba in vedere cel putin tre aspecte referitoare la harta 2 %:

Incredere: poate avea incredere in organizatiile de pe hartă: au trecut printr-un proces de certificare auditat de KPMG. Increderea este una din problemele majore ale societatii civile din Romania. Contributia financiara sau de alta natura, este o investitie pe care persoana respectiva o face intr-o comunitatesi trebuie tratata ca atare. Harta binelui ii ofera “investitorului” posibilitatea de a alege din cateva sute de investitii sigure. Si acesta e un motiv suficient pentru a folosi platforma 2lasuta.

Investitie in comunitatea din care face parte: este usor sa identifice organizatiile care produc o schimbare in comunitatea sa si astfel se asigura ca macar 2 procente din taxele pe care le plateste sunt investite in beneficiul sau si al celor dragi.

Funcţionalitate: e simplu si rapid sa dea 2%, pentru ca harta genereaza automat formularele 200 si 230 cu datele organizatiei in care vrea sa investeasca.

Toti cei interesati de harta binelui si doresc sa afle toate informatiile necesare, pot accesa siteul www.2lasuta.ro .

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: