”ADMIS pe piața muncii”: cursuri de calificare finalizate, în derulare și previzionate
Proiectul POSDRU/165/6.2/S/143183 - ”ADMIS pe piața muncii” - vizează dezvoltarea şi implementarea unui model complex de integrare profesională a persoanelor de etnie rromă, prin servicii specializate de informare, consiliere vocațională, formare profesională şi asistenţă dedicată.
În ceea ce privește formarea profesională, proiectul urmărește calificarea a 900 persoane de etnie rromă din regiunile BI, NV, SE şi SM, misiune asumată în mod egal atât de către Liderul de Parteneriat - Asociaţia pentru Formare în Domeniul Securităţii Private (AFDSP), precum și de cei doi parteneri implicați în proiect: Fundaţia pentru Învăţământ (FPI) și Centrul de Consultanță și Studii Europene (CCSE).
Prezentăm în cele ce urmează stadiul formării profesionale derulate în cadrul proiectului ”ADMIS pe piața muncii”: cifre înregistrate, regiuni de implementare, cursuri de calificare finalizate, cursuri în desfășurare și cursuri previzionate pentru perioada imediat următoare.
”ADMIS pe piața muncii”: Stadiu calificări AFDSP
Până la acest moment, Asociația pentru Formare în Domeniul Securității Private a calificat 221 de persoane de etnie rromă din regiunile București-Ilfov și Nord Vest, dintre care: 138 persoane în meseria de ”Agent de securitate” și 83 persoane în meseria de ”Lucrător în structuri pentru construcții”.
În prezent, sub instruirea formatorilor AFDSP, în regiunile Bucuresti Ilfov și Nord Vest se află în desfășurare cursul de ”Agent securitate”, fiind deschise câte o grupă formată din 28 persoane per regiune.
În luna iulie 2015, AFDSP urmează să deschidă o nouă grupă, de data aceasta pentru cursul de ”Lucrator în comerț”, regiunea Bucureşti - Ilfov, cu un număr previzionat de 23 cursanți.
”ADMIS pe piața muncii”: Stadiu calificări FPI
La etapa actuală, în cadrul proiectului ”ADMIS pe piața muncii”, Fundația pentru Învățământ a înregistrat 192 de calificări în rândul rromilor înscriși în grupul țintă al proiectului, dintre care: 154 persoane în regiunea Sud Muntenia (în meseriile ”Lucrător în comerț”, ”Lucrător în alimentație - ajutor ospătar”, ”Baby sitter”, ”Agent de curatenie”, ”Lucrător finisor în construcții” și LEICO) și 37 persoane în regiunea București-Ilfov, în meseria de ”Măcelar” și cea de ”Lucrător pentru estetica și igiena corpului omenesc”.
În acest moment, experții formatori din cadrul FPI derulează 3 programe de formare profesională, unul în regiunea Sud Muntenia (”Lucrător în alimentație - ajutor bucătar”) și alte două - în regiunea București-Ilfov („LEICO„ și „Îngrijitoare bătrâni la domiciliu”)
În perioada imediat următoare, în regiunea Sud Muntenia se vor deschide 2 grupe de ”lucrător în tricotaje confecții”, unde se previzionează calificarea a 40 de beneficiari.
”ADMIS pe piața muncii”: Stadiu calificări CCSE
Partenerul II, Centrul de Consultanță și Studii Europene, a calificat 244 de persoane, după cum urmează: 192 beneficiari în regiunea Sud Est („Frizer” , LEICO”, „Sudor”, ”Lucrător finisor în construcții”, ”Lucrător în alimentație - ajutor bucătar”, ”Baby-sitter”) și 52 beneficiari în regiunea București Ilfov (”LEICO” și ”Lucrător în alimentație - ajutor ospătar”).
În perioada iunie-iulie 2015, CCSE urmează să mai deschidă câte o grupa pentru cursul de ”Lucrător în structuri pentru construcții” și pentru cel de ”Florar decorator”, în regiunea Sud Est.
Proiectul ”ADMIS pe piaţa muncii - Construirea unui model complex de integrare profesională a persoanelor de etnie rromă din regiunile BI, NV, SE şi SM, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii”, este cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.2 – "Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii. Cod proiect: POSDRU/165/6.2/S/143183.
Pentru mai multe informaţii, vă puteţi adresa d-nei Valentina Merlici, Asistent Relații Publice și comunicare, e-mail: merlici.valentina@rrom-admis.ro; tel. 021.313.07.44.
de Asociatia Formare in Domeniul Securitatii Private la 28.05.2015
»
Asociația Brahma anunță lansarea proiectului „IMPACT - Inserția și Mobilitatea Profesională prin Acțiuni de Calitate dedicate Tinerilor”»
Ashoka aduce la Cluj semifinala celei mai mari competitii europene de inovare sociala, editia 2018»
LANSARE GRANT CERCETARE STIINTIFICA IN DOMENIUL DERMATOLOGIEI»
#Filantropi2016: Patru Mâini caută grădinițe și școli care au nevoie de îmbunătățiri, în cea de-a patra ediție a campaniei anuale de renovări»
Un inventar al rezultatelor FIDELIS si... un An Nou fericit!»
Oficial, proiectul FIDELIS a fost incheiat prin diseminarea rezultatelor inregistrate in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia»
Principiul egalitatii de sanse pentru un tratament egal si anti-discriminatoriu »
Ingrijirea la domiciliu specializata – alternativa spitalelor de recuperare»
Avantajele angajarii intr-o structura de economie sociala»
FIDELIS: 45 proaspeti absolventi in domeniul ingrijirii la domiciliu»
Incluziunea sociala – baza pentru o prosperitate impartasita si de durata »
Conferință națională “Noi idei de afaceri şi abilități necesare în economia socială”»
Simpozion realizat la Huși privind aspecte juridice în Economia Socială »
MEOSZ Ungaria - model de buna practica in economia sociala »
Interprindere de economie sociala: aspecte diferentiale definitorii»
Protecția mediului și consumul rațional: premisa unei dezvoltări durabile »
STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALĂ ÎNFIINȚATE ÎN CADRUL PROIECTULUI „ECONOMIA SOCIALĂ ESTE ȘANSA MEA!”»
Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania: istoric, misiune, realizari»
Structură Economică Socială devenită operaţională în comuna Pădureni»
Curs gratuit de ”Lucrator in comert” pentru rromii din regiunea Bucuresti-Ilfov»
Comunități Rurale pentru o Economie Durabilă - CRED»
Elevii de azi, fermierii de mâine, premiaţi pentru rezultate deosebite la stagiile de practică»
Lansare SES CIFIX RELAX – centru de intretinere fizica si sport, in regiunea Sud Muntenia »
Curs gratuit cu subventie la absolvire pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc»
Beneficiar de succes: Lucia Artag »
AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent social si lectori»
AHSR angajeaza manager proiect, mediator social, asistent medical si lectori»
Dezbatere publica: Statutul ocupațional al rromilor: meserii, riscuri, asteptari»
166 de liceeni braşoveni fac practică online şi offline prin proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”»
AHSR rectruteaza personal: peste 20 locuri de munca disponibile in diferite meserii»
„ADMIS” e pe TV: spoturi video ce incurajeaza integrarea rromilor pe piata muncii»
AHSR organizeaza gratuit cursul de ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu” pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc»
STIATI CA...? – personalitati ilustre de etnie rroma»
Egalitatea de sanse – concept, drept, aplicabilitate»
World Vision Romania propune un model de ferma demonstrativa pentru reforma invatamantului agricol si pentru oportunitatile din agricultura oferite de UE