A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

Data: 19.05.2015

Catre:      Ministerul Afacerilor Interne, Mass-Media din România
Ref:         Poziția publică față de acuzația adusă doamnei Mihaela Gună. Doamna Gună nu a participat la nicio ședință a plenului în CES.


Stimate Domnule Ministru,
Stimati Domni Directori,
Stimati Jurnaliști,

În calitate de reprezentanți ai societății civile în CES, vă aducem la cunoștință că protestăm vehement față de maniera în care o parte din instituțiile statului și o parte din mass media din România înteleg să îsi exercite atribuțiile făcând referire la calitatea de “membru în CES” a doamnei Mihaela Gună.


Aducem la cunoștință atât organelor de anchetă, cât și mass media, că această manieră de a-și exercita atribuțiile aduce prejudicii de imagine nemeritate tuturor membrilor din CES, reprezentanți ai sindicatelor, patronatelor, cât și reprezentanților societatii civile din România.

Pentru a clarifica aceste aspecte vă precizăm:
1.    în calitate de reprezentanți ai societății civile considerăm că o verificare si o informare corectă prealabilă, respectând prezumția de nevinovăție, trebuie să fie o valoare deontologică  atât a ministerului public, cât și a jurnaliștilor;
2.    doamna Mihaela GUNA nu este membru CES. În conformitate cu Hotărârea de validare a CES: “Doamna Mihaela Guna se validează ca membru în noul Plen al CES, din partea societății civile, urmând să participe la ședinte începand cu data constituirii legale a noului Plen, respectiv data validării a cel puțin 24 de membri, cu condiția ca fiecare parte să fie reprezentată de cel puțin 8 persoane, conform prevederilor art. 16 alin(1) din legea 248/ 2013”. Dat fiind faptul că noul Plen nu este constutit, vă precizăm ca doamna Mihalea Guna este doar validată, NU este membru în Plenul CES, NU a participat la nici o sedință a plenului CES și considerăm că NU a putut influența vreo decizie  în calitatea dumneaei doar de membru validat al CES.

În consecință, solicităm atât Ministerului Public, cât și mass media, să facă rectificările de rigoare și să protejeze imaginea și reputația acestui organism consultativ din România.

Va multumim !

Cu consideratie,


Reprezentati ai societatii civile in CES:
Eugen Lucan,
Sorin Mierlea,
Ioan Anghel,
Loredana Urzica,
Savestita Grigorescu,
Corneliu Visoianu,
Gheorghe Chioaru

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: