A propos de nousNouvellesBonnes PratiquesLa RecherchePolitiquesOpportunitésMediasGalerie

CONFERINTA NATIONALĂ “Incluziune si economie sociala. Modele regionale - bune practici europene”

Data: 02.04.2013

29 - 30 martie 2013, la Alba Iulia, judet Alba

CONFERINTA NATIONALA a fost o buna oportunitate de prezentare a rezultatelor obtinute pana prezent, in cadrul proiectului „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale” - cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, precum si de promovare de modele si bune practici de economie sociala dezvoltate in cadrul proiectului, dar si cateva exemple de succes de la nivel european, prezentate de specialisti din: Ungaria, Turcia, Austria, Vojvodina, Germania, Anglia, Irlanda, Letonia, Grecia si Spania.

In cadrul conferintei au fost abordate si aspecte legate de: oportunitatile si limitele intreprinderii sociale; mecanismele intreprinderii sociale; conditiile necesare pentru mentinerea functionarii cu succes a intreprinderilor sociale; economia sociala ca raspuns la nevoile si resursele locale.

Proiectul se desfasoara in perioada august 2010 – iulie 2013 si isi propune promovarea unor modele functionale de economie sociala, dezvoltarea unei retele integrate de servicii sociale si crearea de intreprinderi sociale functionale contribuind in mod direct la imbunatatirea semnificativa a oportunitatilor de ocupare adaptate nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilitati si a celor vulnerabile. Proiectul isi propune, de asemenea sa sustina si sa dezvolte un model integrat si structuri specifice cu profil de intreprinderi sociale in regiunea CENTRU precum si sa sustina initierea unor astfel de structuri in cadrul regiunilor Nord Vest, Sud Muntenia si Bucuresti-Ilfov pe fondul promovarii eficiente la nivel multiregional a conceptului de economie sociala.

La conferinta au participat peste 100 de persoane -oficialitati judetene, reprezentanti ai institutiilor publice judetene si regionale si specialisti din Regiunea Centru, membrii echipelor celor 8 unitati de economie sociala dezvoltate in cadrul proiectului, precum si invitati ai partenerilor din Regiunile NORD-VEST, SUD MUNTENIA si BUCURESTI-ILFOV, dar si specialisti din mai multe tari europene.

Acest proiect este finantat din Fondul Social European. Valoarea proiectului este de 16.498.506,08 (lei) din care 15.189.324,04 este valoarea nerambursabila.

Mai multe informatii cu privire la dezbaterile conferintei, imagini, precum si materialele prezentate pot fi gasite pe site-ul proiectului www.economiesociala-alba.ro

Lista de fisiere atasate:
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optionally you can attach five files or less to this comment (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: