Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

UNESCO-L’Oréal premiaza tinerele cercetatoare in cadrul celei de a treia editii a programului de burse nationale „Pentru Femeile din Stiinta” din Romania

Data: 25.06.2012

Pe 21 iunie 2012 a avut loc ceremonia de premiere UNESCO-L’Oréal „Pentru Femeile din Ştiinţă”. În cadrul acestei gale au fost desemnate câştigătoarele celor două burse pentru cercetare, fiecare în valoare de 42.000 leiCele două câştigătoare ale ediţiei a treia a programului de burse naţionale UNESCO-L’Oréal sunt Alina Elena Nicolescu (secţiunea Chimie) şi Simona Gurzu (Ştiințele Vieţii).

Juriul a fost format din personalităţi ştiinţifice de prestigiu ale comunităţii ştiinţifice din România: Acad.

Maya SIMIONESCU, Preşedinte al Secției de Știinte Biologice a Academiei Române și Director al Institutului de Biologie și Patologie Celulară „N. Simionescu”, Dr. Maria ZAHARESCU, Șef laborator Combinaţii Oxidice şi Ştiinţa Materialelor din Institutul de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu” al Academiei Române, Dr. Raluca VAN STADEN, Şef Laborator de Electrochimie și PATLAB Bucureşti din cadrul Institutului Național de Cercetare pentru Electrochimie și Materie Condensată, Dr. Marius ENĂCHESCU, Director General al Centrului de Ştiinţa Suprafeţei şi Nanotehnologie, Universitatea Politehnică Bucureşti, Şerban URSU, expert CNR UNESCO și Gilles ANTOINE, Country Managing Director, L´Oréal România.


„La ora actuală UNESCO-L’Oréal „Pentru Femeile din Ştiinţă” reprezintă principalul angajament al grupului L’Oréal în direcţia responsabilităţii sociale corporatiste. Totodată, însă, acest program reprezintă mult mai mult pentru noi: este o inspiraţie, o speranţă pentru mai bine, o dorinţă de a susţine societatea şi excelenţa în toate formele ei. În România suntem la a treia ediţie, iar programul reprezintă un angajament pe termen lung în susţinerea progresului ştiinţific al comunităţii locale”, declară Gilles ANTOINE, Country Managing Director L’Oréal România.

 „Ne bucurăm că suntem, în parteneriat cu Academia Română şi Autoritatea Naţională pentru cercetare Ştiinţifică, parte din acest program prin care noua generaţie de tinere cercetătoare din România beneficiază de sprijinul L’Oréal pentru a-şi dezvolta cariera ştiinţifică. Pentru mii de tinere, pasionate de ştiinţă, dar care se confruntă adesea cu tot felul de piedici, programul „Pentru Femeile din Ştiinţă” reprezintă o încurajare concretă, care le dă încredere. Carierele feminine în ştiinţă reprezintă unul din dezideratele UNESCO, ştiinţa devine astfel mai accesibilă şi mai ales, mai incluzivă”, spune Ani MATEI, Secretar General CNR UNESCO.

„Cred cu convingere că astăzi mai mult decât oricând lumea are nevoie de ştiinţă şi ştiinţa are nevoie de femei! Avem nevoie de dedicarea, pasiunea şi implicarea tinerelor cercetătoare, avem nevoie de potenţialul acestor femei extraordinare care se decid să se dedice găsirii de soluţii pentru provocările actuale. Aş vrea să salut toate participantele la programul „Pentru Femeile din Ştiinţă”, pentru că fiecare aplicaţie a dus mai departe interogarea şi răspunsurile ştiinţifice, în domeniile cele mai urgente şi grave cu care ne confruntăm în prezent, de la diminuarea biodiversităţii şi a resurselor naturale la schimbarea climatică, catastrofe naturale şi boli”, afirmă Mirela NEMŢANU, Corporate Communications & Public Affairs Manager, L’Oréal România.

Despre câştigătoarele ediţiei a treia a programului de burse naţionale UNESCO-L’Oréal „Pentru Femeile din Ştiinţă”

Alina Elena Nicolescu este cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iaşi, iar proiectul ei a pus în evidenţă markerii de metabolism detectaţi prin spectroscopie RMN.

„Societatea are nevoie de cercetare, iar cercetarea are nevoie de toţi tinerii şi tinerele cu vocaţie pentru această activitate, dar de multe ori tinerele cercetătoare au nevoie de un sprijin suplimentar pentru a se menţine în această activitate. Mulţumesc UNESCO-L’Oréal pentru acest sprijin, care dă în primul rând încredere pentru viitor”, spune Alina Elena Nicolescu, câştigătoarea secţiei de Chimie.

Simona Gurzu este şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie, Târgu Mureş și medic specialist Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, Serviciul de Anatomie Patologică, iar proiectul câştigător a avut ca temă determinări de biologie moleculară în cazuri cu cancer colorectal şi gastric, ca prim pas al modernizării diagnosticului oncopatologic şi al promovării oncoterapiei individualizate în România.

„Prin acest proiect, L’Oréal a ales să treacă de bariera frumuseţii feminine exterioare, fără a o neglija, preţuind-o, dar în acelaşi timp conferindu-i complexitate prin îngrijirea neuronilor femeii care alege să şi-i folosească”, declară Simona Gurzu, câştigătoarea secţiunii Ştiinţele Vieţii.

Programul de burse naţionale UNESCO – L’Oréal se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în cadrul unei instituţii acreditate de învăţământ superior din ţară. 2012 este al treilea an consecutiv în care programul de burse naționale UNESCO – L’Oréal „Pentru Femeile din Știință” continuă să ofere suport comunității științifice locale.

Perioada de aplicaţie pentru cea de a treia ediţie a programului de burse naționale UNESCO – L’Oréal „Pentru Femeile din Știință” a durat din noiembrie 2011 până la finalul lunii martie 2012Anul acesta au fost înregistrate 31 de aplicaţii: 13 în domeniul Chimiei şi 18 pentru categoria Ştiinţele Vieţii. Aplicantele provin din mai multe centre universitare ale ţării, printre care Bucureşti, Timişoara, Cluj, Baia Mare, Mureş, Iaşi. În comparaţie cu anul trecut, a fost înregistrată o creştere de 19% în ceea ce priveşte numărul de aplicaţii.

sursa: romaniapozitiva.ro

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din CSR & companii:

» Maia Outdoor sustine initiative ale societatii civile din Romania!
» Grupul MOL organizeaza o competitie internationala pentru studenti
» TenarisSilcotub a dat 272.000 de dolari pentru dotarea unui laborator scolar
» Romanian CSR Awards: 83 de proiecte inscrise in competitie
» Fundatia Carrefour a donat 168.000 de euro pentru copiii de gradinita saraci
» PUB18 doneaza pizza calda pentru adultii strazii
» Grupul Rompetrol a sustinut implementarea a 2 proiecte de sanatate in Bucuresti
» Petrom anunta rezultatele si noua misiune a platformei TaraluiAndrei.ro
» Schneider Electric sustine competitia Solar Decathlon Europe
» Circa 300 de voluntari Vodafone in parteneriat cu Habitat for Humanity vor construi patru case in judetul Dolj
» CSR pentru consumatori responsabili – tema centrala a intalnirii grupului LBG Romania
» 3.600 de elevi cu primit ghiozdane si rechizite de la Voluntarii Smithfield
» “Dreptul de a Citi” sustinut si in acest an de OTP Bank in alte 19 scoli din mediul rural
» MOL Romania a strans pentru reciclare peste 600 litri de ulei alimentar
» Conferinta nationala „Rolul statului in promovarea responsabilitatii sociale corporative” Bucuresti 28 septembrie 2012
» E.ON Romania a sprijinit reabilitarea UPU din cadrul Spitalului Targu Mures
» Orange si ADEPT lupta pentru conservarea biodiversitatii in zona Tarnava Mare
» Cosmote continua programul de strangere a telefoanelor vechi
» Adrem Invest a premiat castigatorii concursului Scolii de Inovatie
» LENUM ajuta la eliminarea locuirii precare în Romania
» Wienerberger doneaza elemente de zidarie pentru constructia a 140 de case in cadrul proiectelor Habitat for Humanity Romania
» Cora Romania a donat 3.000 de ghiozdane copiilor din scolile rurale
» Sponsorizare de 59.000 euro de la CEZ, pentru Liceul din Cogealac
» ENEL a ales cei zece finalisti ai concursului City of Energy
» Studentii in anul I pot aplica pentru Bursele Cosmote
» Sute de copii au luat parte la „Ora de desen” organizata de Cesarom
» Caravana “Profi te premiaza” va traversa cinci orase
» Sapte companii au investit peste 18,7 milioane lei in proiecte comunitare
» Masterclass de John Holm: CSR-ul ca strategie de business, marti, 11 septembrie 2012 - INTRARE LIBERA
» HP a marcat aniversarea a 7 ani in Romania prin curatarea si reamenajarea unei portiuni de 10 hectare din Parcul Tineretului Bucuresti
» SIVECO Romania – premiata pentru proiectele sale cu impact social major
» Vodafone a lansat prima biblioteca digitala din Romania
» 15 avocati din sapte tari europene construiesc o casa in Dezmir
» ONG-ul SOS Satele Copiilor a castigat concursul de proiecte sociale initiat de IKEA
» Habitat for Humanity Cluj construieste de sase ani cu Addleshaw Goddard din Marea Britanie
» UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Foundation si NESsT Romania – Parteneriat pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale in Romania
» Mercedes-Benz a sustinut si in acest an Cercetasii Romaniei
» Habitat for Humanity a mutat Jocurile Olimpice pe santierul din Ploiesti
» COSMOTE sustine initiativa „Plantam fapte bune in Romania”
» Angajatii Baumix si bauMax – voluntari pe santierul Habitat Ploiesti
» MOL Romania colecteaza de la populatie uleiul alimentar uzat
» Habitat si Petrom au dat startul programului de prevenire a dezastrelor
» Rompetrol si Federatia Romana de Polo – Parteneriat pentru performanta
» Conferinta "Economia sociala, Trend sau Realitate"
» ONG-urile pot obtine marca “Eveniment Responsabil”
» Campionatul zambetelor - un nou program de responsabilitate sociala demarat de "La Fantana"
» Knauf Gips si Knauf Insulation au donat materiale in valoare de 20.000 de Euro pentru constructia celor 12 locuinte Habitat de la Ploiesti
» Angajatii Petrom au dat startul Campionatului de Voluntariat
» 4 case ridicate in 5 zile de voluntarii Fundatiei Vodafone
» Aproape 300 dintre angajatii GSK Romania, voluntari pentru 1400 de persoane din medii defavorizate
» Campania „Impreuna pentru comunitate” a contribuit cu peste 2,8 ani de voluntariat la initiativa Grupului Holcim
» 80.000 USD in bani si materiale de constructii pentru Habitat for Humanity Romania de la Lafarge
» 250 000 USD pentru implementarea a 16 proiecte de sanatate si mediu, în 11 judete
» BRD investeste 800.000 de lei in educatia copiilor si a tinerilor aflati in dificultate, prin programul „Schimba un destin. Da valoare unei vieti”
» Praktiker incurajeaza colectarea selectiva a deseurilor
» Vodafone a desemnat castigatorii programului Voluntar de profesie
» Samsung Romania continua caravana educationala Trends of Tomorrow
» Dacia Plant a lansat programul educational 'Forta vindecatoare a plantelor'
» Carrefour promoveaza produsele fabricate in Romania si lanseaza un catalog special dedicat acestor produse
» 40 de voluntari din toate colturile lumii si-au unit fortele la Beius
» United Way Romania este partenerul caritabil al CEO Clubs International
» UNESCO-L’Oréal premiaza tinerele cercetatoare in cadrul celei de a treia editii a programului de burse nationale „Pentru Femeile din Stiinta” din Romania
» Parteneriat intre UniCredit Tiriac Bank si Scoala Mamelor
» Apa Nova a reabilitat statia de tratare a apei din Sfantu Gheorghe
» 100.000 de voluntari Citibank au sarbatorit cei 200 de ani de existenta a companiei prin implicarea in proiecte comunitare
» Peste 400 de obiecte din papura, cumparate de Apa Nova/Veolia Apa
» BRD a lansat campania de strangere de fonduri "Impreuna pentru cei mici"
» Dar din dar se face…VOLUNTARIAT!
» Angajati ai Credit Suisse voluntariaza pe santierul Habitat de la Ploiesti
» Prima iesire la teatru pentru copiii din centrul de plasament, cu ajutorul KFC Romania
» „Wesley Way” - 10 ani de parteneriat in folosul celor nevoiasi
» METRO sustine producatorii locali de legume prin programul "De-ale noastre"
» Angajatii Holcim din Turda au renovat spatiul de joaca al unei gradinite
» Vodafone si REACT continua modernizarea Centrului de Transfuzii
» Bucuresti Mall sustine echipa ”Suflet langa suflet”
» RBS a premiat elevii castigatori ai programului MoneySense
» Ateliere Fara Frontiere doneaza inca 500 calculatoare prin ASSOCLIC
» Mega Image a lansat concursul de proiecte: "Fabrica pentru un viitor curat"
» Responsabilitatea sociala corporativa - solutie pentru o activitate sustenabila
» Programul de burse URSUS „Studenti pentru comunitate” si-a desemnat castigatorii
» Habitat for Humanity Radauti si BauMAX ofera noi perspective pentru inca o familie
» BRD organizeaza „Saptamana Solidaritatii” pentru spitalul Marie Curie din Bucuresti
» Se prelungesc inscrierile in Green Business Index
» Angajatii Holcim Romania din Alesd au curatat albia paraului Soimul care traverseaza orasul
» Conferintele “European CSR Lessons” pot fi revazute pe internet
» Angajatii Holcim Romania din Pitesti au ecologizat zona impadurita a cartierului Trivale
» Aproape 100 de voluntari de la Whirlpool au sosit la Ploieşti şi vor ajuta la construirea locuinţelor a 12 familii
» 2parale a sustinut Pro Bono Campania World Vision, „Eu Cum Ajung La Scoala?”
» Peste 22.000 puieti plantati de asociatia ViitorPlus in aceasta primavara
» Angajatii Holcim Romania din Cluj-Napoca si-au unit fortele pentru renovarea scolii “Ioan Bob”
» Campania „Impreuna pentru comunitate” a ajuns la Campulung. Angajatii Holcim Romania au plantat 14.000 de puieti la marginea orasului
» Proiecte europene de CSR prezentate la Bucuresti
» Echipa Europharm Distributie voluntariaza pe santierele Habitat for Humanity
» 15 – 16 mai: Are loc a doua editie a conferintei “European CSR Lessons”
» Delaco a daruit cu sprijinul ONG urilor din Codlea
» Petrom si voluntarii Tarii lui Andrei au plantat perdele de protectie forestiera in judetul Giurgiu
» Voluntariatul in randul angajatilor unei companii
» Valoarea totala a proiectelor sustinute de Fundatia Vodafone depaseste doua milioane de euro, in 2012
» BCR și Fundația ERSTE lansează campania internă “Unde-s 2% puterea crește! Redistribuie către ONG-uri!”
» 100.000 de dolari pentru dezvoltarea competentelor digitale si antreprenoriale ale tinerilor în Romania
» Grupul Rompetrol lanseaza programul "Impreuna pentru fiecare" 2012
» RBS Romania sustine cea de-a treia editie a Competitiei Intreprinderilor Sociale
» COSMOTE Romania si Romtelecom au ajutat peste 1500 de locuitori din Ialomita
» CEZ a alocat 10.000 de euro pentru modernizarea unei gradinite
» NIVEA a donat 45.000 euro pentru SOS Satele Copiilor
» Orange Romania sprijina persoanele din zonele rurale afectate de zapada
» Companiile nu sunt suficient de implicate social conform GCR Index
» Compania Brother sprijina 10 proiecte ecologice
» Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului Municipal Campia Turzii
» Angajatii Amway Romania au donat 11.000 USD in cadrul campaniei “One by One for Children”
» Intilnire pe tema responsabilitatii sociale a IMM-urilor, in Bacau
» Green Business Index sprijina companiile sa investeasca in mediu si in oameni
» CSR ca strategie de business
» 10.000 de calculatoare cu acces la internet din bibliotecile publice protejate de Bitdefender
» Porsche Romania a donat 25.000 de Euro pentru mai multe familii nevoiase
» “Intreprinderea cu adevarat responsabila”, conferinta cu participare gratuita la Cluj
» Scrisori catre Mos Craciun – dorinte indeplinite de catre angajatii BRD-Societe Groupe Generale
» Enel Romania premiaza tinerii talentati in cadrul programelor educationale PLAY ENERGY si WE ARE ENERGY
» 10.000 USD sprijin pentru dotarea echipajelor SMURD în Bihor / sistem informatic de asistare decizională unic în România, ce va fi folosit în timpul misiunilor de urgenţă
» Sprijin de 14.000 de dolari oferit de Rompetrol pentru reabilitarea Gradinii Botanice din Tulcea
» Grupul Rompetrol sustine modernizarea si reabilitarea a doua unitati medicale din judetul Sibiu
» PC Garage a donat 26 de computere si 2.000 euro catre Salvati Copiii
» Rompetrol in parteneriat cu Primaria Navodari a ajutat la amenajarea primului teren de sport pentru elevii din orasul Navodari
» KFC, Pizza Hut si PHD vor oferi inca 96 de burse de studiu pentru copiii din mediu rural
» Mişcarea socială „Plantăm fapte bune în România” este susţinută de COSMOTE
» Conferinta de CSR in cadrul Zilelor Biz
» “CSR si Social Media” – zi dedicata CSR-ului in cadrul Zilelor Biz
» Conferinta Regionala privind Responsabilitatea Sociala a Intreprinderilor
» KFC lanseaza campania nationala de CSR “Imi place Romania curata”
» UE va face raportarea de CSR obligatorie
» Despre responsabilitate corporativa
» Angajatii GSK, voluntari in beneficiul copiilor dezavantajati
» Pizza Hut si KFC strang bani pentru mamele si copiii din mediul rural
» 100 de voluntari Whirlpool impreuna cu Habitat vor construi locuinte pentru orfani
» BCR a donat peste 22 tone de alimente familiilor nevoiase
» JCI ROMANIA lanseaza la Cluj primul centru regional al proiectului
» Raport de cercetare: Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2010