Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Informatii, Comunicare, Oportunitati si putin ...Umor...

Data: 15.05.2017

Am incheiat o saptamana dominata de o tematica generoasa: FAMILIA. Mai multe manifestari au avut loc la ARAD, avand-o ca invitata pe Ambasadoarea Excelentei in Asistenta Sociala, doamna Adreea Marin, cat si la IASI, unde Roxana Necula a strans laolalta mai mult de 60 de profesionisti


Am debutat saptamana aceasta cu creearea unei noi sectiuni la EconomieSociala.Net. Dupa 2 zile in care Dan Alexe si Roxana Necula au fost propunerile pentru OMul Zilei, in 12 mai odata cu lansarea listei proiectelor POCU finantate, am identificat un asistent social, coordonator si membru in mai multe echipe de redactare a cererilor de finantare care a reusit sa obtina cel putin 3 proiecte finantate. El a dorit sa ramana ANONIM, dar chiar si asa asistentii sociali dovedesc ca au valoare, l-am propus la OMul Zilei pentru ziua de 12 mai. 

Serviciile sociale din ALBA rectioneaza după ce pe reţelele de socializare şi în presa locală din Alba au apărut imagini cu o fetiţă de câţiva ani care este învăţată de două femei să fumeze.Cu aceasta ocazie am creeat o sectiune de Stiri din Judete, poate asa reusim sa ne cunoastem mai bine si sa creeam o Retea Nationala a Asistentilor Sociali activa, dinamica, cu si pentru asistentii sociali. CNASR este membru a Coalitiei 2035 Generatia fara tutun ! Poate facem o campanie, ce ziceti ? 

O idee inovativa de economie sociala, care are ca beneficiari copiii Asociatiei AMURTEL, are nevoie si de sprijinul nostru, daca suntem in cautarea de vegetale proaspete pentru o viata sanatasa. Am putea cumpara legume si fructe BIO si sa asiguram simultan si sustenabilitatea acestei intreprinderi de economie sociala.

Diferite surse de finantare creeaza oportunitati  pentru dezvoltarea serviciilor sociale cat si a asistentilor sociali din Romania: 
Mecanismul de finantare prin "redirectionarea a 2%" se doreste a fi anulat de catre Guvern incepand cu 2018. O dezbatere PUBLICA anunta Ministerul pentru Consultare Civica si Dialog Social, miercuri pe 17 mai 2017.  

Constat ca incep sa dispara din social media postarile narcisiste, imagini totdeauna "la inaltime" pe piste de elicopter, "motoare", selfie cu cladiri sau parcuri, imagini asezonate dupa ultimul "fashion" (sosete portocalii sau rosii "asortate" cu cravata).  Faptul ca incepem sa scriem despre altii si mai putin despre noi, e un semn ca uneori diversitatea punctelor de vedere aduce o normalitate si ca uneori dezbaterea e mai sanatoasa decat absenta ei. 

Recomandare de lectura internationala: ANA RADULESCU este noul Vicepresedinte al IFSW. Felicitari ANA RADUESCU  ! Cei din CNASR care doreau cateva avize sau documente de pozitie sub patronajul IFSW (in perioada 2017-2022) cred ca gasesc in asta o excelenta oportunitate. Excelenta oportunitate semantic provine de la  ...EXCELENTA !

Inchei aici cu motto-ul meu preferat: "Dumnezeu e Bun, dar are si Umor !" Ramane sa ne mai prindem si de Poanta Cosmica ! 

Eugen Lucan

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: