Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035, pe care avem rugămintea să o semnați în numele personal și al organizațiilor pe care le reprezentați

Data: 09.09.2016

O retea de ONG-uri internationale si din Romania invita societatea civila sa-si asume si sa semneze Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035 (e-mail pentru comunicare la event@2035faratutun.

ro)


Stimată doamnă/stimate domnule,

În numele Campaign for Tobacco-Free Kids și al European Network for Smoking and Tobacco Prevention, precum și al partenerilor Coaliția România Respiră, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Pneumologie, Colegiul Medicilor din România, Academia de Științe Medicale din România și a organizațiilor susținătoare World Heart Federation, European Cancer Patient Coalition, European Respiratory Society, European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations, European Society of Cardiology, dorim să vă mulțumim pentru participarea la evenimentul 2035-Prima Generație Fără Tutun a României.

V-am propus o temă ambițioasă. V-am prezentat o provocare, dar în același timp, o oportunitate. Ne-am exprimat, cu toții, credința că este posibilă o schimbare reală a unei perspective dramatice- aceea a unei țări în care mor anual peste 42.000 de persoane datorită consumului de tutun și aceea a unei societăți care permite astăzi ca peste 400.000 de copii să ia în fiecare zi o decizie care le poate afecta sănătatea pentru tot restul vieții.

A fost un eveniment încărcat de emoția firească a implicării și determinării- avem, astfel, o primă certitudine- aceea că avem forța colectivă să schimbăm lucrurile, în primul rând cu gândul la generațiile viitoare.

De astăzi, trebuie să demarăm și acțiuni concrete. Societatea civilă, medicală și academică introduce prima abordare multi-dimensională a controlului consumului de tutun, articulată sub forma Propunerii de Strategie pentru Prima Generație Fără Tutun până în anul 2035. Strategia pune un accent clar pe prevenție, protecție, asigurarea sănătății și bunăstării pentru generațiile viitoare, cu ambiția clară de a atinge obiectivul stopării jocului devastator cu consumul de tutun. Puteți regăsi acest document la link-ul de download atașat, de unde îl puteți descărca: www.2035faratutun.ro/documente/strategieRO.pdf

Vă invităm să vă exprimați opiniile, completările și vom continua să vă implicăm activ în demersurile aferente fiecărei arii de politică publică detaliate în propunerea de Strategie. Ne dorim o asumare guvernamentală și la nivelul factorilor decizionali a acestor direcții cheie și suntem convinși că, împreună, putem face istorie- pentru prima generație eliberată de tutun în România!

Site-ul Campaniei www.2035faratutun.ro vă va sta la dispoziție începând de luni, 12 Septembrie, pentru informații, incluzând un forum de discuție și documente, date și proiecte la zi. De asemenea, pagina de Facebook a Campaniei 2035 Fara Tutun, www.facebook.com/2035faratutun, vă oferă, începând de astăzi, informații prompte legate de demersurile noastre.

Dorim să marcăm demararea acestui demers în parteneriat și coalizare largă prin semnarea documentului intitulat Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035, pe care avem rugămintea să o semnați în numele personal și al organizațiilor pe care le reprezentați și să ne trimiteți o copie scanată. Dorim să inițiem Rețeaua Primei Generații Fără Tutun până în 2035 și suntem convinși că vă veți alătura cu același entuziasm ca în cadrul evenimentului de ieri și acestui demers.


Cu deosebită considerație.

Echipa 2035 Fără Tutun.

event@2035faratutun.ro

Lista de fisiere atasate:
carta2035faratutun (1).jpg
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus: