Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Raed Arafat, Melania Medeleanu si Adrian Despot sustin campania ONGFest

Data: 08.09.2011

Cu o saptamana inainte de inceperea Caravanei ONGFest, peste 400 de organizatii din intreaga tara si-au anuntat participarea. In dorinta de a promova voluntariatul, spiritul civic si economia economia sociala, ONGFest – Targul economiei sociale va porni din Bucuresti si va strabate intreaga tara.

Timp de o luna si jumatate, caravana isi va stabili tabara in Iasi, Bacau, Miercurea - Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timisoara si Constanta. Trei persoane publice, provenind din trei medii diferite, ilustreaza cei trei pasi simpli, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-i urmeze: “Afla! Implica-te! Impartaseste!”. Raed Arafat, Melania Medeleanu si Adrian Despot sunt adevarate repere de implicare civica .

Cei trei ii indeamna pe cetateni sa devina constienti de faptul ca gesturile mici sunt importante si au un impact imediat si pozitiv in comunitate.

Evenimentele din cadrul ONGFest  - Targul Economiei Sociale se vor derula in perioada 9 septembrie – 16 octombrie in 10 orase din intreaga tara. In fiecare weekend, locuitorii din Bucuresti, Iasi, Bacau, Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timisoara si Constanta vor avea ocazia de a interactiona cu reprezentantii organizatiilor participante.

In plus, doritorii vor putea participa la o serie de seminarii si workshopuri interesante si utile, pe diverse teme. Dintre acestea, putem aminti voluntariatul, educatia globala, posibilitatea obtinerii de credite pentru intreprinderile sociale, campaniile 2%. Latura de divertisment nu este nici ea neglijata:  in fiecare oras vor avea loc spectacole de
teatru, pantomima, concerte si concursuri, spre deliciul vizitatorilor. Informatii  complete sunt disponibile pe site – ul evenimentului, www.ongfest.ro.

Caravana ONGFest este o platforma unica de
comunicare directa, la nivel național, pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). In acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor intre ONG-uri, instituții publice și companii.

Campania este sustinuta in mod activ de trei persoane publice, recunoscute pentru implicarea lor in comunitate. Raed Arafat, Melania Medeleanu si Adrian Despot au raspuns afirmativ invitatiei organizatorilor. Spotul TV ilustreaza alegerea fiecaruia dintre ei de a sustine societatea romaneasca prin actiuni proprii. Filmarea a avut loc chiar in Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), unde, in perioada 9 – 11 septembrie bucurestenii sunt asteptati la ONGFest. Spotul poate fi vizionat la linkul urmator:
Telespectatorii si nu numai, o pot vedea pe Melania Medeleanu realizand un reportaj, in care vorbeste despre impactul pozitiv al ONG –urilor in viata celorlalti.  "Am avut ocazia sa colaborez cu diverse ONG-uri si sa vad ce treaba buna fac. Am vazut cum pot aduce zambet pe chipul copiilor, alinare suferinzilor, ajutor celor ce au nevoie de el.

Am vazut cum pot sa schimbe vieti. Pentru tot efortul lor, pentru toata pasiunea cu care acesti oameni se arunca in zone in care multi dintre noi inchid ochii, ii sustin si le multumesc.”, declara jurnalista Realitatea TV.

Raed Arafat abordeaza tema voluntariatului, avand o experienta recunoscuta in acest sens. "SMURD a pornit ca un proiect de voluntariat, iar contributia benevola a tuturor celor care au sprijinit activitatea noastra a avut o importanta covarsitoare. De aceea, recomand cu incredere, tuturor celor interesati, o implicare cat mai activa in toate activitatile de voluntariat, promovate si prin intermediul ONGFest, un
eveniment important al societatii civile din Romania.", afirma Presedintele SMURD.

A treia persoana publica implicata in campanie este Adrian Despot, solistul trupei Vita de Vie. Participarea sa la proiecte sociale este cunoscuta deja. Pentru ONGFest, Adrian a schimbat scena cu o alee din parc, iar mesajul sau e un indemn la implicare directa in viata comunitatii. Pas cu pas “vom construi o societate mai buna”, afirma artistul.

Calendarul evenimentului, la nivel national, este urmatorul:
Bucuresti – 9 – 11 septembrie – Parcul Al.I.Cuza (fost IOR)
Iasi, Bacau – 17 – 18 septembrie – Bd. Stefan cel Mare si Sfant, zona Primariei
Miercurea – Ciuc – 24 – 25 septembrie – Piata Libertatii
Sibiu – 24 – 25 septembrie – Piata Mica
Craiova – 24 – 25 septembrie – Piata Prefecturii
Cluj – Napoca – 1 – 2 octombrie – Piata Muzeului
Oradea – 1 – 2 octombrie – Parcarea Independentei
Timisoara – 8 – 9 octombrie – Piata Unirii
Constanta – 15 – 16 octombrie – City Park Mall of Constanta

ONGFest este cel mai mare
eveniment al societatii civile romanesti, un promotor al comportamentului filantropic si voluntar si al participarii publice, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg.

ONGFest este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, cofinantat prin Fondul Social
European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Investeste in oameni! cu sprijinul financiar al Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe si al Agentiei pentru Sport si Tineret.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Campanii:

» Bunastarea inseamna sustinerea economiei sociale - interviu cu domnul Florian Sălăjeanu, președintele asociației ASSOC Baia Mare și președintele filialei Maramureș-Sălaj a CNASR
» Lansam campania „BunăStare pentru Fiecare” cu o serie de interviuri cu practicieni si lideri ai societatii civile
» APAL face o cerere de interventie si solicita judecarea a 8 cetateni prezenti la mitingurile din 10 august in stare de libertate. Rugam societatea civila sa fie solidara acestui demers !
» Luna MAI este luna promovării economiei sociale.
» Om cu om, actiune cu actiune. Zambet cu zambet: Saptamana Nationala a Voluntariatului se desfasoara in perioada 15-21 mai 2017, si reuneste peste 200 de evenimente diverse, in peste 50 de localitati mai mari sau mai mici din tara
» Va rugam sustineti petitia: Împreună pentru Drepturile Omului
» Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a semnat Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035
» Carta pentru Prima Generație Fără Tutun până în 2035, pe care avem rugămintea să o semnați în numele personal și al organizațiilor pe care le reprezentați
» Prima TV dă startul campaniei Zilele Speranţei
» Comisia Europeana lanseaza Anul european al cetatenilor
» Campanie de promovare a strategiei dezvoltare interculturala a judetului Suceava
» Campania ROMANIA de IMPACT a ajuns la final
» ASSOC lanseaza o campanie pentru sensibilizarea angajatorilor: „Suntem diferiți, la fel ca toți ceilalți !“
» Saptamana Egalitatii de Sanse 16-20 ianuarie 2012
» Ajută si tu campania „Eu cum ajung la Scoală?” Microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiti să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la Scoală
» Campanii de promovare (faza a doua) in cadrul proiectului stagii de practica si consiliere vocationala pentru elevi, in vederea facilitarii integrarii lor ulterioare pe piata muncii
» Campania "Traieste sanatos" in cadrul unui program de economie sociala
» Raed Arafat, Melania Medeleanu si Adrian Despot sustin campania ONGFest
» Campanie de promovare a culturii antreprenoriale in cadrul proiectului strategic Alternative pentru somaj