Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Peste 20 de cunoscuti designeri, artisti si oameni de media s-au alaturat cauzei autismului la Balul Albastru

Data: 10.04.2012

Peste 20 de cunoscuți designeri, artiști și oameni de media s-au alăturat cauzei autismului la Balul Albastru

Asociația Învingem Autismul organizează joi, 26 aprilie primul bal caritabil din România în sprijinul copiilor cu autism. Evenimentul are loc începând cu orele 19:00 la Hotel JW Marriott  și are ca scop strângerea de fonduri pentru pentru îmbunătățirea integrării copiilor cu autism în școală. De asemenea  o parte din fondurile strânse vor fi folosite pentru  susținerea Centrului Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul,  în cadrul căruia  23 de copii cu autism beneficiază  de sprijin specializat.


Inițiativa completează seria de evenimente și proiecte planificate de Asociația Învingem Autismul pentru  luna Aprilie -  luna de conștientizare a autismului.

Principalul moment de strângere de fonduri al serii, licitația cu strigare va fi susținută de prietena și susținătoarea copiilor cu autism, Mădălina Marcu de la Asociația pentru Relații Comunitare. Invitații vor avea posibilitatea să liciteze pachete de servicii și obiecte donate de susținători ai cauzei: autograful lui Temple Grandin - cea mai cunoscută persoană cu autism din lume, pachet de weekend oferit de hotel JW Marriott, cină cu sfaturi culinare oferite de Horia Vârlan.

De asemenea, în cadrul licitației silent, participanții vor putea  licita pentru obiecte personale sau cu valoare artistică, de culoarea albastră, donate de prietenii copiilor cu autism precum: Mihai Albu, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Liza Panait, Malvina Cervenschi, Virgil Ianțu, Sergiu Nicolaescu, Simona Pătruleasa, Adriana Muraru, Liana Alexandru, Dana Săvuică, Raluca Moianu, Maria Radu, Anca Rusu, Bogdan Ionescu.

Evenimentul este susținut de Manuela Hărăbor, mamă de copil cu autism, și va fi moderat cu talent de actorul Silviu Biriș. Programul va fi punctat și de momente artistice oferite de Andra Măruță, Maria Radu, Irina Sârbu, Maria Buză și taraful său, 2 Zece band precum și copiii de la  școala de dans Pas în Doi.

Fondurile strânse vor finanța programele de intervenție menite să faciliteze integrarea copiilor cu autism în diverse medii sociale. Toate aceste programe se desfășoară în cadrul Centrului Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul.

În acest centru programul de lucru al copiilor cuprinde activități unu la unu (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupațională și kinetoterapie. Totodată, copiii participă la grupuri de socializare și de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilități care să îi ajute să se integreze în învățământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică.  Asociația Învingem Autismul are parteneriate cu grădinițe și școli, parteneriate prin care își propun integrarea școlară a beneficiarilor.

De programul personalizat de intervenție al copiilor cu autism se ocupă o echipă  formată din specialiști care sunt formați și evaluați de consultanți străini din țări ca Statele Unite, Finlanda și altele.

Este important ca oamenii să ştie că orice sumă donată contează. Terapia de recuperare a unui copil este între 1000 şi 2000 EURO/luna, iar incapacitatea parinților de a acoperi aceste costuri determină reducerea drastică, pînă la eliminare, a șanselor de dezvoltare și integrare ale copilului. Prin această acțiune vrem să dăm o mână de ajutor copiilor cu autism și astfel să continuăm programele de intervenție.” a declarat Andreea Sorescu, președinte al Asociației Învingem Autismul. „Dorim să mulţumim partenerilor şi artiştilor care s-au implicat pro bono în susţinerea cauzei noastre” a adaugat ea.

Sponsori:

Popovici Nitu și Asociații, Garanti Bank, Rompel, Business Results

Parteneri:

Digi 24, JW Marriott, Vinexpert, Coca Cola, Kamrad, Graffitti PR, GodMother, Wunderman, The Workshop, Pas în Doi, Kanal D, HR Club, Money Express, Viva, Baby

Despre Asociația Învingem Autismul:

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în urma campaniei „Împreună învingem autismul!”  desfășurată în 2008-2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Împreună învingem autismul!”  au fost marcate in 2011 prin obținerea unei distincții în cadrul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011. În prezent, Asociația are un număr de 23 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani ce beneficiază de programe de intervenție specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest și SUA. Centrul colaborează cu un consultant din California, iar echipa de terapeuți este constant formată și supervizată de profesioniști din S.U.A și Finlanda.


Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi

Andreea Sorescu, Tel: 0745 079 129, E-mail: andreea.sorescu@invingemautismul.ro

Lista de fisiere atasate:
Invitatie Balul Albastru.jpg
The Blue Ball Invitation.jpg
comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Social-Umanitare:

» De Crăciun, un zâmbet pentru cei sărmani
» Ajuta sinistratii! Vino alaturi de World Vision Romania in sprijinul copiilor si persoanelor vulnerabile afectate de inundatiile din judetul Galati!
» Credit Suisse sustine proiectul Habitat pentru persoanele cu dizabilitati din Romania
» (Video&Foto) NeamtTV prezinta Asociatia Agel ca un model de buna practica in N-E-stul Romaniei intr-un reportaj denumit "Ajutor de nadejde"
» Habitat for Humanity România şi Wienerberger construiesc ”Casa de Crăciun”
» 38% dintre beneficiarii Centrului Sfanta Teodora au fost (re)integrati social si familial in 4 luni de activitate
» Echipa olimpica de scrima joaca fotbal in scop caritabil
» Ospatari bucuresteni isi doneaza bacsisul la HOSPICE
» Bazar Caritabil la Iasi, 28-29 iulie
» Copii, seniori si australieni au alergat la Crosul HOSPICE Casa Sperantei
» Habitat si Asociatia PRISPA desfasoara prima actiune comuna de voluntariat
» Fondul de Burse „Adopta o valoare”, pentru copiii talentati din judetul Prahova
» Peste 150 de copii romi merg la gradinita datorita programului "A Good Start"
» Concert caritabil pentru un copil care sufera de cancer
» Expozitie caritabila pentru HOSPICE Casa Sperantei: “Primul tablou din camera copilului tau”
» Gabriel Solomon a alergat peste 200 de kilometri timp de 24 de ore in beneficiul organizatiei Salvati Copiii Romania
» Eveniment caritabil de alergare pe banda, desfasurat pe un interval de 24 de ore, in premiera pentru Romania.
» 30 000 euro stransi la Balul Albastru – primul bal caritabil din Romania in sprijinul copiilor cu autism
» 80 220 lei – este suma stransa in restaurantele KFC, in cadrul campaniei World Vision, „Eu cum ajung la scoala?”
» 30 de voluntari din zona Beiusului si Oradea au ridicat pana la acoperis in saptamana Mare inca o locuinta pentru o familie sarmana din Capalna
» Peste 20 de cunoscuti designeri, artisti si oameni de media s-au alaturat cauzei autismului la Balul Albastru
» Barman pentru o cauza nobila
» 10 noi burse disponibile din partea FCC pentru anul scolar 2012-2013
» 1000 de calculatoare vor fi donate de Ateliere Fara Frontiere prin concursul ASSOCLIC
» Habitat for Humanity România și Serviciul de Ajutor Maltez în România sprijină mai multe familii sinistrate din Vrancea
» Pentru orice lucru cat de mic daruit sau impartit de tine cu altii, vei primi inzecit
» Scoala pe roti – primul serviciu mobil de urgenta educationala pentru copiii din familii fara adapost
» 510 calculatoare donate de Ateliere Fara Frontiere
» CAMPANIA de CRACIUN ,,E RANDUL TAU SA OFERI,,
» Servicii gratuite de consiliere pentru persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice
» Info Raport Concert Caritabil din 28 Noiembrie 2011
» Marti, 13, o seara norocoasa!
» O familie sărmană din Căpâlna riscă în fiecare zi să moară strivită de locuinţa ce se poate nărui peste ei
» Doneaza o felicitare din inima, pentru Craciun
» Campanie de fundraising pentru familiile ce locuiesc in conditii precare
» World Vision Romania lanseaza campania „Eu cum ajung la scoala?”
» Campania "Si tu poti fi Mos Craciun!" vine in spijinul copiilor familiilor asistate din cadrul proiectului Centrele de Incluziune Sociala
» Fundatia ECDL ROMANIA sprijina initiativa umanitara «Scoala care daruieste»
» Deschidere festiva a Centrului de Urgenta pentru Persoane fara Adapost Sf. Teodora - Tg. Neamt
» Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) a oferit zambete si cadouri de Paste pentru 30 de copii provenind din medii defavorizate si centre de plasament
» 164 proiecte inscrise la ASSOCLIC
» 800 de calculatoare donate prin proiectul ASSOCLIC 2011