Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Credit Suisse sustine proiectul Habitat pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

Data: 23.09.2013

Credit Suisse aduce in Romania voluntari din Austria, Elvetia, Germania, Marea Britania si Grecia pentru a participa la finalizarea unui centru pilot de incluziune sociala pentru persoanele cu dizabilitati mintale – Casa Mihail.  Echipa de 20 de persoane va lucra timp de 3 zile in satul Novaci, judetul Giurgiu.

Este al doilea grup de voluntari Credit Suisse care vine pe acest santier. De data aceasta, voluntarii vor lucra la stadiul final al constructiei, la finisaje de interior. Proiectul prezinta un interes anume companiei, “deoarece acesibilitatea este o tema importanta pentru Credit Suisse, va fi foarte interesant pentru noi si pentru voluntarii nostri! Asteptam cu nerabdare sa lucram pe acest minunat santier”, spune Martin Koblet, Credit Suisse, Elvetia.

Habitat for Humanity Romania a demarat constructia Casei Mihail in Martie 2013. Indata ce va fi terminata, va deveni un model de casa simpla, decenta si complet accesibila pentru persoanele cu dizabilitati mintale si fizice. Va fi o casa pentru 6 persoane. Momentan cei 6 locuiesc in institutii de stat. Noua casa ii va ajuta sa iasa din sistemul institutionalizat, le va oferi sevicii sociale si ii va integra in comunitate.

 

In Romania, aproximativ 18.000 de persoane cu dizabilitati sunt institutionalizate si locuiesc in conditii precare. Prin acest proiect, Habitat for Humanity Romania doreste sa integreze aceste persoane inapoi in comunitate. Proiectul este desfasurat in parteneriat cu alte 2 organizatii non-guvernamentale. Constructia se finalizeaza la sfarsitul luniii septembrie.

Credit Suisse este un partener devotat al Habitat for Humanity. Compania sustine financiar si implica voluntari in proiectele de locuinta. Inca din 2009, peste 2.000 de angajati au voluntariat mai mult de 23.000 de ore in 30 de locatii din toata lumea pentru Habitat for Humanity – sa ajute la construirea de locuinte pentru familii nevoiase.

Casa Mihail, septembrie 2013Credit Suisse AG

Credit Suisse AG este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si face parte din grupul de companii Credit Suisse. Ca si o banca integrata, Credit Suisse poate oferi clientilor sai expertiza in domeniile de private banking, investment banking si asset management fata de o singura sursa. Credit Suisse ofera servicii de sfatuire cu ajutorul specialistilor, solutii de intelegere si prduse inovative catre companii, clienti institutionali si catre clienti privati cu sume mari din intreaga lume si, de aseamenea, catre clienti retail din Elvetia. Credit Suisswe are sediul general in Zürich si isi desfasoara activitatea in peste 50 de tari de pe glob. Grupul are 46.900 de angajati. Actiunile inregistrate (GSGN), ale societatii-mame Credit Suisse Group AG, sunt listate in Elvetia si la New York sub forma de Actiuni Depozitare Americane (CS). Mai multe informatii despre Credit Suisse pot fi gasite la www.credit-suisse.com.

 

Habitat for Humanity

Habitat for Humanity International vede o lume in care oricine are o locuinta decenta. Ancorat in credinta ca o locuinta sigura si accesibila ofera o fundatie pentru evadarea din cercul saraciei, Habitat a ajutat peste 3 milioane de oameni sa construiasca, sa renoveze sau sa mentina case din 1976. De asemena, Habitat foloseste metode cinstite si corecte si ofera instruire si acces catre resurele necesare ca familiile sa-si imbunatateasca conditiile de adapost. Ca si organizatie non-profit crestina, Habitat isi desfasoara activitatea in peste 70 de tari si primeste in misiunea sa persoane de toate rasele, religiile si nationalitatile. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava. In Romania, Habitat for Humanity Romania a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilitati. In anul 2009, Initiativa pentru Sanatate Mintala si Habitat for Humanity Romania si-au unit pentru prima data fortele alaturi de Fundatia “Pentru Voi” pentru imbunatatirea conditiilor de locuire pentru 6 persoane cu dizabilitati din Timisoara.

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Social-Umanitare:

» De Crăciun, un zâmbet pentru cei sărmani
» Ajuta sinistratii! Vino alaturi de World Vision Romania in sprijinul copiilor si persoanelor vulnerabile afectate de inundatiile din judetul Galati!
» Credit Suisse sustine proiectul Habitat pentru persoanele cu dizabilitati din Romania
» (Video&Foto) NeamtTV prezinta Asociatia Agel ca un model de buna practica in N-E-stul Romaniei intr-un reportaj denumit "Ajutor de nadejde"
» Habitat for Humanity România şi Wienerberger construiesc ”Casa de Crăciun”
» 38% dintre beneficiarii Centrului Sfanta Teodora au fost (re)integrati social si familial in 4 luni de activitate
» Echipa olimpica de scrima joaca fotbal in scop caritabil
» Ospatari bucuresteni isi doneaza bacsisul la HOSPICE
» Bazar Caritabil la Iasi, 28-29 iulie
» Copii, seniori si australieni au alergat la Crosul HOSPICE Casa Sperantei
» Habitat si Asociatia PRISPA desfasoara prima actiune comuna de voluntariat
» Fondul de Burse „Adopta o valoare”, pentru copiii talentati din judetul Prahova
» Peste 150 de copii romi merg la gradinita datorita programului "A Good Start"
» Concert caritabil pentru un copil care sufera de cancer
» Expozitie caritabila pentru HOSPICE Casa Sperantei: “Primul tablou din camera copilului tau”
» Gabriel Solomon a alergat peste 200 de kilometri timp de 24 de ore in beneficiul organizatiei Salvati Copiii Romania
» Eveniment caritabil de alergare pe banda, desfasurat pe un interval de 24 de ore, in premiera pentru Romania.
» 30 000 euro stransi la Balul Albastru – primul bal caritabil din Romania in sprijinul copiilor cu autism
» 80 220 lei – este suma stransa in restaurantele KFC, in cadrul campaniei World Vision, „Eu cum ajung la scoala?”
» 30 de voluntari din zona Beiusului si Oradea au ridicat pana la acoperis in saptamana Mare inca o locuinta pentru o familie sarmana din Capalna
» Peste 20 de cunoscuti designeri, artisti si oameni de media s-au alaturat cauzei autismului la Balul Albastru
» Barman pentru o cauza nobila
» 10 noi burse disponibile din partea FCC pentru anul scolar 2012-2013
» 1000 de calculatoare vor fi donate de Ateliere Fara Frontiere prin concursul ASSOCLIC
» Habitat for Humanity România și Serviciul de Ajutor Maltez în România sprijină mai multe familii sinistrate din Vrancea
» Pentru orice lucru cat de mic daruit sau impartit de tine cu altii, vei primi inzecit
» Scoala pe roti – primul serviciu mobil de urgenta educationala pentru copiii din familii fara adapost
» 510 calculatoare donate de Ateliere Fara Frontiere
» CAMPANIA de CRACIUN ,,E RANDUL TAU SA OFERI,,
» Servicii gratuite de consiliere pentru persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice
» Info Raport Concert Caritabil din 28 Noiembrie 2011
» Marti, 13, o seara norocoasa!
» O familie sărmană din Căpâlna riscă în fiecare zi să moară strivită de locuinţa ce se poate nărui peste ei
» Doneaza o felicitare din inima, pentru Craciun
» Campanie de fundraising pentru familiile ce locuiesc in conditii precare
» World Vision Romania lanseaza campania „Eu cum ajung la scoala?”
» Campania "Si tu poti fi Mos Craciun!" vine in spijinul copiilor familiilor asistate din cadrul proiectului Centrele de Incluziune Sociala
» Fundatia ECDL ROMANIA sprijina initiativa umanitara «Scoala care daruieste»
» Deschidere festiva a Centrului de Urgenta pentru Persoane fara Adapost Sf. Teodora - Tg. Neamt
» Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) a oferit zambete si cadouri de Paste pentru 30 de copii provenind din medii defavorizate si centre de plasament
» 164 proiecte inscrise la ASSOCLIC
» 800 de calculatoare donate prin proiectul ASSOCLIC 2011