Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

30 000 euro stransi la Balul Albastru – primul bal caritabil din Romania in sprijinul copiilor cu autism

Data: 27.04.2012

5000 lei pentru un colier creat de Cristian Samfira și purtat de Manuela Hărăbor la licitație caritabilă pentru copiii cu autism

Asociaţia Învingem Autismul a organizat  aseară, 26 aprilie, Balul Albastru – primul bal caritabil din România în sprijinul copiilor cu autism. Evenimentul a avut  loc începând  cu orele 19:00 la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, având ca scop strângerea de fonduri pentru pentru îmbunătăţirea integrării copiilor cu autism  în şcoală. De asemenea, o parte din fondurile strânse vor fi folosite pentru  susţinerea Centrului Multidisciplinar de Intervenţie al Asociaţiei Învingem Autismul, în cadrul căruia  23 de copii cu autism beneficiază  de sprijin specializat. Balul Albastru 2012 a strâns în total 30.

000 EURO, în bani, servicii și produse.


Seara a fost considerată o reușită de toți cei 150 de invitati – vedete, companii, organizații  și donatori individuali . Aceștia au fost încântați de atmosfera deosebit de placută a balului și și-au exprimat bucuria de a putea susține cauza copiilor cu autism.

Evenimentul a fost  susţinut de Manuela Hărăbor, mamă de copil cu autism, şi a fost  moderată cu talent de actorul Silviu Biriş. Programul  serii a fost  punctat de momente artistice oferite de Andra Măruță, Maria Radu, Irina Sârbu, Maria Buză şi taraful său, 2 Zece band, precum şi copiii de la  Şcoala de dans Pas în Doi.

Evenimentul a fost deschis într-un mod inedit – cu mesajul video din partea domnului Mark Roithmayr, Președintele Organizației Autism Speaks, cea mai activă organizație de profil din lume și inițiatoarea mișcării albastre din luna aprilie.

Principalul moment de strângere de fonduri al serii, licitaţia cu strigare, a fost susţinut de prietena şi susţinătoarea copiilor cu autism, Mădălina Marcu de la Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Invitații au avut posibilitatea să liciteze pachete de servicii şi obiecte donate de susţinători ai cauzei. Momentul culminant al serii a fost  licitația colierului albastru realizat de Cristian Samfira, purtat la eveniment de Manuela Hărăbor și câștigat de domnul Oguz  Yilmaz, de la firma Rompel Surgical Products, cu suma record de 5.000 lei. A doilea element licitat ca sumă finalizată a fost  autograful lui Temple Grandin – cea mai cunoscută persoană cu autism din lume – pe primul exemplar din cartea sa tradusă în limba română – “Gândesc în imagini”. Acesta a fost câștigat de domnul Mircea Nicolaescu cu suma de 3.500 lei. Și vedetele au licitat, domnul Horia Vârlan câștigând tabloul “Lac cu nuferi” realizat de Simona Pătruleasa, cu suma de 2.100 lei.

De asemenea, în cadrul licitaţiei silent şi open, participanţii au  licitat pentru obiecte personale sau cu valoare artistică, de culoare albastră (obiecte vestimentare, tablouri, bijuterii, colecţie de filme, cărţi ş.a.) donate de prietenii copiilor cu autism precum: Mihai Albu, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Liza Panait, Malvina Cervenschi, Virgil Ianţu, Sergiu Nicolaescu, Simona Pătruleasa, Adriana Muraru, Liana Alexandru, Dana Săvuică, Elena Merişoreanu şi Bogdan Mihai Radu, Raluca Moianu, Kinga Varga,  Maria Radu, Anca Rusu, Maria Dulhan, Bogdan Ionescu.

Invitaţii şi-au încercat norocul participând şi la tombola serii, în cadrul căreia s-au simţit  din nou copii. Participanții la tombolă au câștigat jucării de pluş donate pentru eveniment de Webkinz şi marele premiu: un tablou realizat de copiii de la Centrul Învingem Autismul.

Fondurile strânse vor finanţa programele de intervenţie menite să faciliteze integrarea copiilor cu autism în diverse medii sociale. Toate aceste programe se desfăşoară în cadrul Centrului Multidisciplinar de Intervenţie al Asociaţiei Învingem Autismul.  În acest centru programul de lucru al copiilor cuprinde activităţi unu la unu (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupaţională şi kinetoterapie. Totodată, copiii participă la grupuri de socializare şi de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilităţi care să îi ajute să se integreze în învăţământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică.  Asociaţia învingem Autismul are parteneriate cu grădiniţe şi şcoli, parteneriate prin care îşi propun integrarea şcolară a beneficiarilor. De programul personalizat de intervenţie al copiilor cu autism se ocupă o echipă  formată din specialişti care sunt formaţi şi evaluaţi de consultanţi străini din ţări ca Statele Unite, Finlanda şi altele.

Terapia de recuperare a unui copil costă în jur de 1000 EURO/lună, iar incapacitatea parinţilor de a acoperi aceste costuri determină reducerea drastică, pînă la eliminare, a şanselor de dezvoltare şi integrare ale copilului.

„Suntem extrem de onoraţi de faptul că acest eveniment s-a  bucurat  de atât de multă solidaritate din partea companiilor care ne-au oferit pachete de sponsorizare, dar şi a prietenilor care au venit la  Balul Albastru, pentru cauza copiilor cu autism. Suntem încântaţi totodată de solidaritatea vedetelor care au donat obiecte pentru licitaţie şi au venit să ne fie alături la acest eveniment inedit: prima ediţie a unui bal de caritate pentru copiii cu autism. Le mulţumim din suflet partenerilor şi artiştilor care s-au implicat pro bono în susţinerea cauzei noastre. Cu fondurile strânse vor fi susţinute fiananciar pentru mai multe luni intervenţia copiilor din centru.”, a declarat Andreea Sorescu, preşedintele Asociaţiei Învingem Autismul.

Sponsori:

Pachet platinum: POPOVICI NIŢU ŞI ASOCIAŢII

Pachete gold: Garanti Bank şi The Advisers/ Knight Frank

Pachete silver: Rompel Surgical Products, CEC Bank, Initial Advisory, Raiffeisen Bank, Digi 24, EximBank și Fan Courier

Finanţatori: 

Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi CEE Trust

Parteneri:

Kamrad Event Management, Vinexpert, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, GodMother, The Workshop, Webkinz, Editura Elena Francisc, Coca Cola, Pas în Doi, Kanal D, Giga TV, Digi 24, Grădiniţa Vise, Graffitti PR, Kora Art of Flowers, Silver Music, Delicatese Florescu, Paperart, Editura Frontiera, Wunderman, HR Club, Money Express, Viva, Baby

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Social-Umanitare:

» De Crăciun, un zâmbet pentru cei sărmani
» Ajuta sinistratii! Vino alaturi de World Vision Romania in sprijinul copiilor si persoanelor vulnerabile afectate de inundatiile din judetul Galati!
» Credit Suisse sustine proiectul Habitat pentru persoanele cu dizabilitati din Romania
» (Video&Foto) NeamtTV prezinta Asociatia Agel ca un model de buna practica in N-E-stul Romaniei intr-un reportaj denumit "Ajutor de nadejde"
» Habitat for Humanity România şi Wienerberger construiesc ”Casa de Crăciun”
» 38% dintre beneficiarii Centrului Sfanta Teodora au fost (re)integrati social si familial in 4 luni de activitate
» Echipa olimpica de scrima joaca fotbal in scop caritabil
» Ospatari bucuresteni isi doneaza bacsisul la HOSPICE
» Bazar Caritabil la Iasi, 28-29 iulie
» Copii, seniori si australieni au alergat la Crosul HOSPICE Casa Sperantei
» Habitat si Asociatia PRISPA desfasoara prima actiune comuna de voluntariat
» Fondul de Burse „Adopta o valoare”, pentru copiii talentati din judetul Prahova
» Peste 150 de copii romi merg la gradinita datorita programului "A Good Start"
» Concert caritabil pentru un copil care sufera de cancer
» Expozitie caritabila pentru HOSPICE Casa Sperantei: “Primul tablou din camera copilului tau”
» Gabriel Solomon a alergat peste 200 de kilometri timp de 24 de ore in beneficiul organizatiei Salvati Copiii Romania
» Eveniment caritabil de alergare pe banda, desfasurat pe un interval de 24 de ore, in premiera pentru Romania.
» 30 000 euro stransi la Balul Albastru – primul bal caritabil din Romania in sprijinul copiilor cu autism
» 80 220 lei – este suma stransa in restaurantele KFC, in cadrul campaniei World Vision, „Eu cum ajung la scoala?”
» 30 de voluntari din zona Beiusului si Oradea au ridicat pana la acoperis in saptamana Mare inca o locuinta pentru o familie sarmana din Capalna
» Peste 20 de cunoscuti designeri, artisti si oameni de media s-au alaturat cauzei autismului la Balul Albastru
» Barman pentru o cauza nobila
» 10 noi burse disponibile din partea FCC pentru anul scolar 2012-2013
» 1000 de calculatoare vor fi donate de Ateliere Fara Frontiere prin concursul ASSOCLIC
» Habitat for Humanity România și Serviciul de Ajutor Maltez în România sprijină mai multe familii sinistrate din Vrancea
» Pentru orice lucru cat de mic daruit sau impartit de tine cu altii, vei primi inzecit
» Scoala pe roti – primul serviciu mobil de urgenta educationala pentru copiii din familii fara adapost
» 510 calculatoare donate de Ateliere Fara Frontiere
» CAMPANIA de CRACIUN ,,E RANDUL TAU SA OFERI,,
» Servicii gratuite de consiliere pentru persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice
» Info Raport Concert Caritabil din 28 Noiembrie 2011
» Marti, 13, o seara norocoasa!
» O familie sărmană din Căpâlna riscă în fiecare zi să moară strivită de locuinţa ce se poate nărui peste ei
» Doneaza o felicitare din inima, pentru Craciun
» Campanie de fundraising pentru familiile ce locuiesc in conditii precare
» World Vision Romania lanseaza campania „Eu cum ajung la scoala?”
» Campania "Si tu poti fi Mos Craciun!" vine in spijinul copiilor familiilor asistate din cadrul proiectului Centrele de Incluziune Sociala
» Fundatia ECDL ROMANIA sprijina initiativa umanitara «Scoala care daruieste»
» Deschidere festiva a Centrului de Urgenta pentru Persoane fara Adapost Sf. Teodora - Tg. Neamt
» Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) a oferit zambete si cadouri de Paste pentru 30 de copii provenind din medii defavorizate si centre de plasament
» 164 proiecte inscrise la ASSOCLIC
» 800 de calculatoare donate prin proiectul ASSOCLIC 2011