Despre noiStiriBune practiciCercetarePoliticiOportunitatiMediaGalerie

Habitat for Humanity România şi Wienerberger construiesc ”Casa de Crăciun”

Data: 28.11.2012

Cazul familiei Tudoriţa şi Marian C. din Fundulea, jud. Călăraşi a intrat în atenția Habitat for Humanity România iarna trecută, printr-un apel de ajutor sosit din partea asociației ”Ana și Copiii”. Habitat for Humanity România a decis să se implice în ajutorarea acestei familii și ea a fost integrată în campania „Adevărul este în inima ta!”, desfășurată în perioada Crăciunului 2011. Habitat a primit atunci sprijin din partea multor donatori individuali şi bloggeri.

Pentru prima dată în viaţă, Tudoriţa, Marian şi copiii lor, vor sărbători Crăciunul la căldură, în siguranţă şi la adăpostul unei case trainice şi sănătoase.

Până acum, cei 8 membri ai familiei trăiau într-un spaţiu de 12 mp, fără curent şi fără încălzire. Un singur pat, luminat de câteva lumânări mereu pe terminate, fără toaletă şi apă curentă, o colibă întunecată din cartoane şi chirpici – aşa trăiau de pe o zi pe alta, fără speranţă, Tudoriţa, Marian şi copiii lor.

Donaţiile în bani şi materiale au fost completate de cărămizile şi mortarul primite de la Wienerberger Sisteme de Cărămizi, cu ajutorul cărora echipa Habitat a putut să se apuce de treabă şi să ridice noua casă la a cărei construcţie lucrează cot la cot cu toţi membrii familiei beneficiare.

„De-a lungul anilor, Wienerberger a influenţat în bine calitatea locuirii prin produsele dezvoltate şi ne bucurăm că acum putem participa activ la sprijinirea familiilor cu probleme de locuire din România. Suntem încântaţi că alături de Habitat for Humanity putem oferi acestor copii minunaţi un viitor mai bun, şansa de a trăi într-un mediu sănătos, sigur şi plăcut alături de familia lor”, declară Corneliu Fecioru, Member of the Board Wienerberger România, Sales and Marketing.

Casa va avea o suprafață locuibilă de 48 de metri pătraţi, este simplă, practică, bine izolată, încălzită de o sobă centrală şi împărțită în 3 dormitoare (2 pentru copii și unul pentru părinți), o bucătărie și o baie.

Deşi pare greu de crezut în secolul 21, sute de mii de familii în România îşi duc traiul în aceleaşi condiţii ca şi familia Tudoriţa şi Marian C. Ne-a impresionat felul în care au fost educați copiii, faptul că aceștia merg la școală și au rezultate bune în ciuda condițiilor inumane din ghereta în care trăiau, fără apă curentă, electricitate sau toaletă.

Florentina Maria, Victor Petrică, Nicușor Daniel, Ionela Marinela, Andreea și Elena nu au nicio vină pentru faptul că părinții nu au reuşit să le asigure un trai mai bun. Vrem să le dăm șansa de a reuşi în viață şi de a deveni un motiv de mândrie pentru părinţii lor şi pentru comunitatea din care fac parte.

Asemenea lor mai sunt peste 1 milion de români care nu au încălzire, apă potabilă sau toaletă. Pentru acest proiect am avut suportul partenerilor noştri de la Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Lafarge România şi Porsche România, dar şi de la zeci de donatori individuali, cărora le mulţumim pentru susţinere şi pentru că fac posibilă continuarea misiunii Habitat în România, spune Emil Olteanu, Director Naţional Habitat for Humanity România.

Despre Wienerberger

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Compania deţine în acest moment trei unităţi de producţie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unităţi de acest tip din piaţă. Fabricile deţinute de companie sunt localizate în Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Triteni Cluj. Wienerberger, cel mai mare producător global de cărămizi, a intrat pe piaţa din România în anul 1998. În acest moment este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul producţiei de materiale de construcţii. Principalele produse sunt sistemele de zidărie din gama Porotherm şi Terca. Pe plan global compania are 226 de fabrici în 30 de ţări în care lucrează 15.000 de angajaţi.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

sursa: romaniapozitiva.ro

comentarii Adauga un comentariu
Introduceti comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, aveti posibilitatea sa atasati cinci fisiere sau mai putin la acest comentariu (.doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.


Introduceti codul de mai sus:Articole din Social-Umanitare:

» De Crăciun, un zâmbet pentru cei sărmani
» Ajuta sinistratii! Vino alaturi de World Vision Romania in sprijinul copiilor si persoanelor vulnerabile afectate de inundatiile din judetul Galati!
» Credit Suisse sustine proiectul Habitat pentru persoanele cu dizabilitati din Romania
» (Video&Foto) NeamtTV prezinta Asociatia Agel ca un model de buna practica in N-E-stul Romaniei intr-un reportaj denumit "Ajutor de nadejde"
» Habitat for Humanity România şi Wienerberger construiesc ”Casa de Crăciun”
» 38% dintre beneficiarii Centrului Sfanta Teodora au fost (re)integrati social si familial in 4 luni de activitate
» Echipa olimpica de scrima joaca fotbal in scop caritabil
» Ospatari bucuresteni isi doneaza bacsisul la HOSPICE
» Bazar Caritabil la Iasi, 28-29 iulie
» Copii, seniori si australieni au alergat la Crosul HOSPICE Casa Sperantei
» Habitat si Asociatia PRISPA desfasoara prima actiune comuna de voluntariat
» Fondul de Burse „Adopta o valoare”, pentru copiii talentati din judetul Prahova
» Peste 150 de copii romi merg la gradinita datorita programului "A Good Start"
» Concert caritabil pentru un copil care sufera de cancer
» Expozitie caritabila pentru HOSPICE Casa Sperantei: “Primul tablou din camera copilului tau”
» Gabriel Solomon a alergat peste 200 de kilometri timp de 24 de ore in beneficiul organizatiei Salvati Copiii Romania
» Eveniment caritabil de alergare pe banda, desfasurat pe un interval de 24 de ore, in premiera pentru Romania.
» 30 000 euro stransi la Balul Albastru – primul bal caritabil din Romania in sprijinul copiilor cu autism
» 80 220 lei – este suma stransa in restaurantele KFC, in cadrul campaniei World Vision, „Eu cum ajung la scoala?”
» 30 de voluntari din zona Beiusului si Oradea au ridicat pana la acoperis in saptamana Mare inca o locuinta pentru o familie sarmana din Capalna
» Peste 20 de cunoscuti designeri, artisti si oameni de media s-au alaturat cauzei autismului la Balul Albastru
» Barman pentru o cauza nobila
» 10 noi burse disponibile din partea FCC pentru anul scolar 2012-2013
» 1000 de calculatoare vor fi donate de Ateliere Fara Frontiere prin concursul ASSOCLIC
» Habitat for Humanity România și Serviciul de Ajutor Maltez în România sprijină mai multe familii sinistrate din Vrancea
» Pentru orice lucru cat de mic daruit sau impartit de tine cu altii, vei primi inzecit
» Scoala pe roti – primul serviciu mobil de urgenta educationala pentru copiii din familii fara adapost
» 510 calculatoare donate de Ateliere Fara Frontiere
» CAMPANIA de CRACIUN ,,E RANDUL TAU SA OFERI,,
» Servicii gratuite de consiliere pentru persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice
» Info Raport Concert Caritabil din 28 Noiembrie 2011
» Marti, 13, o seara norocoasa!
» O familie sărmană din Căpâlna riscă în fiecare zi să moară strivită de locuinţa ce se poate nărui peste ei
» Doneaza o felicitare din inima, pentru Craciun
» Campanie de fundraising pentru familiile ce locuiesc in conditii precare
» World Vision Romania lanseaza campania „Eu cum ajung la scoala?”
» Campania "Si tu poti fi Mos Craciun!" vine in spijinul copiilor familiilor asistate din cadrul proiectului Centrele de Incluziune Sociala
» Fundatia ECDL ROMANIA sprijina initiativa umanitara «Scoala care daruieste»
» Deschidere festiva a Centrului de Urgenta pentru Persoane fara Adapost Sf. Teodora - Tg. Neamt
» Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) a oferit zambete si cadouri de Paste pentru 30 de copii provenind din medii defavorizate si centre de plasament
» 164 proiecte inscrise la ASSOCLIC
» 800 de calculatoare donate prin proiectul ASSOCLIC 2011